Prijava

Plus jedan na Dučeov post.

NOVA the film

vodic kroz savremenu umjetnost

Lukšo, ostavio sam jednu mašinu za tebe u fejsetu.

Одгледа ово шо је Наш Б. окачио, вјероватно из спрдње. Не мош вјероват докел иду ове чамуге. Знао сам да су у хаосу али оваквом...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZRuSS0iiFyo

Odličan dokumentarac o Bob Marleyu http://www.imdb.com/title/tt1183919/
Ovaj ne smijete propustit SENNA http://www.imdb.com/title/tt1424432/

Uspjeh dokumentarca velikim je dijelom zasluga redatelja Asifa Kapadie, poznatog po nagrađivanom filmu 'The Warrior'. Ovaj britanski redatelj s vrlo istančanim osjećajem za dramski tekst i pravim pripovjedačkim darom, između ostaloga ima i nepogrešivo oko za detalje neophodno da se 15.000 sati arhivskog materijala sažme u 104 minute filma.

Dokumentarni film pohvaljen je i zbog toga što su tvorci koristili isključivo arhivski materijal. Film prikazuje izvrsne trkaće scene, nezgode i detalje o neprekidnom rivalstvu s francuskim prvakom Alainom Prostom. Međutim, ono što film čini sjajnim jest što pokazuje kakav čovjek je bio Ayrton Senna.

Scenarist i izvršni producent Manish Pandey rekao je da je film već pokazao Ronu Dennisu, predsjedniku tvrtke McLaren Automotive i nekadašnjem šefu vrlo uspješnog McLaren Formula 1 tima. Dennis je poprilično opak lik, međutim kada je pogledao dokumentarac, navodno je plakao 10 minuta nakon čega je sjeo i dva sata razgovarao o Senni.