Prijava

Бартез је био невиђени киксер, али је по мени Чилаверт стварно геније.
Али Игита је био лудак највећи. :)

Што се тиче голмана... Зубизарета и Питер Шилтон су без премца мени увијек били.

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2009/06/05/article-0-00EED86700000578-454_468x582.jpg

Možda sam malo subjektivan, ali verujem da će se većina složiti da je čovek bio svetska klasa.

http://www.soccerpie.com/wp-content/uploads/riquelme_ano_pasado_vistiendo_elastica_boca.jpg

Retko ko barata loptom kao Huan Roman.

Elem, najbolji trenutno je očigledno Mesi. Nezaustavljiv je, a pogotovo mu u prilog ide činjenica da odavde može da bude samo bolji. 10 mesta prazno pa onaj peškirić Ronaldo, pa Runi. Ipak, najbolji igrač ikada nije, bar ne još.

Najbolje koje sam gledao su bili Ronaldinjo i Ronaldo. Dok obojica nisu otkrili alkohol/brazilske trandže, igrali su na nivou na kojem niko u njihovo vreme nije.

Takođe bih pomenuo Patrika Klajverta, ne mogu da ga svrstam u grupu pomenutih igrača koji su bili jebeno neverovatni, ali mi je on uvek bio jedan od omiljenih likova u fudbalu. Sećam se da je pre godinu-dve bio priče da bi mogao da dođe u Zvezdu.:))))

Роналдо, Бађо, Зидан, редослед небитан, а од наших Југовић, Михајловић и Дејо (сматрам и тог морона нашим, иако је био геније само у играчком смислу)... Старије нисам гледао...

Од активних Занети, Џерард, Дел Пијеро, можда и Гигс, Ширер... А Меси је на путу да постане најбољи.

Da bre, Zidan i Džerard! Obojica majstori na svoj način. I mali riđi Skols je bio odličan u starim danima, mada se drži i dalje.

@Duncan Ferguson

Gaskojna nikad nisam gotivio jer je igrao za Rendžers i bio prava englesko-lojalistička stoka.:) Ali s druge strane moram da priznam da je Tim Kejhil na putu da postane legenda Evertona, lik je stvarno.

Novak Djoković. Jebe mi se što nije fudbaler, on pokazao tri prsta na Australijan oupenu, aha! Aj to nek neko uradi! A? A?

@ Acke,on je vec postao to,u nekoliko segmenata usao u istoriju,lepo si to primetio :)

@Gumeni Samo je jedan Jankela Tipsarevic!:)

Hmzzz recimo Beckenbauer, Zidane, Cantona, Sir Bobby Charlton, Ruud van Nistelrooy, Gerrard, Scholes, Giggs, Messi, Runi...
Baš se ne vidi iz navedenog koji mi je omiljeni klub :)

Ako mi treba opravdanje zašto se ja kao žensko javljam na temu, mogu uvek da navedem i par najlepših, i da veličam Van Persija, Podolskog, Ljungberga, Beckhama & co... Ali nadam se da mi ne treba opravdanje.

Otkud ti znas za ove matore?Nema veze sto si zensko,ali ako pamtis velikog Bobija onda imas oko 80 godina,rekao bih :))))

Ne pamtim, imam 21...
Ali volim fudbal, gledam samo premijer ligu i ligu šampiona, i obožavam Manchester United otkad znam za sebe. Otuda Sir Bobby i ekipa...

Idi,begaj,to ti deda pricao pa sad ovde prodajes fazone :).I mene je moj spamovao Carltonom,Puskasem i Di Stefanom,znam kako je to :)

Da me je neko spamovao bilo bi mi lakše :) Mene su moji spamovali zvezdom u fudbalu i mclarenom u formuli, mclaren je ostao, ali domaci fudbal sam preskocila...

Gamby smaraš jbt! Ne postoji tema koju bih da ispratim a da ti ne spamuješ neka sranja. Ako nemaš ništa pametno da kažeš, ćuti.

Sportski uspesi se mere na osnovu rezultata...
Jako mi je teško da priznam ali Messi je najboji igrač svih vremena. Ovaj klinac je osvojio sve što se može osvojiti (na klupskom nivou) i to do svoje 21. godine.

Potpuno druga stvar je koga ja smatram najboljim...

Uživao sam gledajući napadače Premier lige... Zola, Širera, Bergkamp, Fauler, Šeringem, Les Ferdinand, Rajt, Gronkjer, Haselbaink i ostali.
To je lepša strana fudbala. Potezi, majstorski golovi... Zanimljivija strana Engleskog livadskog fudbala su dešavanja na sredini terena i u odbrani.

Pele je verovatno najbolji fudbaler ikada, 20 godina igrackog staza bez vecih oscilacija, preko 1000 golova, 3 svetska prvenstva i verovatno gomila brazilskih sa klubom i to u vreme kad su tamo klubovi verovatno bili jaci od evropskih. Sve je to uspeo da uradi i da ostane "normalan", za sta mu ja skidam kapu i mogu da kazem da je najbolji. Po uspesima i celokupnoj karijeri mu do sada ni jedan drugi igrac nije prismrdeo.
Jebi ga, nisam gledao kad je igrao, ovo kazem onako, iz guzice :) Al je tako.

Od ovih koje sam gledao (od 90'te pa na ovamo), Ronaldo i Zidan su neki koji ce ostati zapamceni kao najbolji. Ima puno odlicnih, al ajde, ovi odskacu malo za koji korak.

Ovi danasnji (Mesi, Kristijano itd)... Nhij necu da pominjem, to je trenutno. Jos pasulja treba da jedu, pa cemo videti za 15ak godina. Mozda neko bude, al se sad ne zna.

Tada je fudbal bio drugačiji, mekši. Golovi su se postizali lakše. Taktika je bila još uvek nedovoljno razvijena, zanemarivana. Igra se svodila na individualne kvalitete kojih nije bilo dovoljno među svim tim igračima. Lakše je bilo igračima da se istaknu, posebno talentima kao što je bio Pele.
Takva taktika se do današnjih dana zadržala samo u Brazilskoj ligi. Jedinoj ligi gde možete videti štopera kako protura loptu kroz noge napadaču...

Ono što je Mesi napravio u dosadašnjoj karijeri je jedinstveno a nosi još veću težinu ako se uzme o obzir trenutak u kome on sve to ostvaruje. Doba taktičke zrelosti u fudbalu je nastalo tik pre nego je Mesi početkom novog milenijuma došao u Evropu. Hoću da pohvalim Mesijevu lakoću u igri (koja je krasila Pelea i Maradonu) jer je primetna u današnjem fudbalu. Takvu lakoću poseduje veoma mali broj fudbalera danas ali ja ne želim da navedem koji su to jer se verovatno niko ovde neće složiti sa tim. (To kažem jer se lakoća u igri ne odnosi na tri finte, jedno pućenje usana i širku)

Zaključak: celte, nemoj nikada Messija i Ciganina da stavljaš u istu zagradu. Ništa što kažeš ne može da se odnosi na obojicu. Jedan ostavlja utisak skromnog dečaka koji nikada ne bi promenio klub kome duguje sve što je u životu ostvario, dok je drugi jedva dočekao da okrene leđa klubu koji mu je oprostio napad na njihovog najboljeg igrača u poslednjih 10 godina. Još jedna stvar ih u potpunosti definiše i razlikuje... Jedan je najbolji, drugi je samo laž.

Ja inače mrzim Barselonu, da neko ne bi pomislio da sve ovo pišem navijački.

a pavel kuka i karel poborski? :D
nemec, nedved i srniček!
mislim, svi česi sa kraja devedesetih, molim vas!

Jebiga, kad se govori o najboljim fudbalerima, uvek se pomenu napadači i neki veznjak "veleslalomaš". Štoperi se uglavnom karakterišu kao masa bez mozga koja služi da polomi noge gore navedenim. Međutim...

Mile Belodedići

http://news.bbc.co.uk/olmedia/770000/images/_771526_belodedic150.jpg

Matijas Zamer

http://www.bvb-freunde.de/bvblegenden/matthias_sammer_3.jpg

Marsio Santoš

http://www.rankopedia.com/CandidatePix/55509.gif

Toni Adams

http://i.telegraph.co.uk/telegraph/multimedia/archive/01119/tony-adams_1119903c.jpg

I jebač

http://www.fansfc.com/UploadedImages/Players/john-terry_633568138884531250.jpg