Prijava

il je mali neki super-genije, ili ima poprilično poremećene roditelje. u svako slučaju, neko treba da zove socijalnu službu da ispita stvar...

Verovatno nije. Tekst me malo podseća na film Tito i ja. :)

Zašto se pravite da vam je stalo do tog klinca i kao sažaljevate ga? Ne poznajete ga, briga vas je za njega. Ako voli to čime se bavi, samo napred, verovatno će biti uspešniji u životu od većine nas. Uostalom, po čemu je detinjstvo ostale današnje dece bolje od njegovog? Druga deca kao igraju fudbal, klikere, druže se, muvaju se? Kurac moj. On barem radi nešto, a ima i mamutska muda. Zašto zabijate nos u tuđa posla?

I meni je sve to u vezi njega neobično, ali kada sam video ko je protiv njega, kakva nepismena retardirana stoka ga pljuje na fejsu, najgori ljudski šljam, mali je pobrao moje simpatije.

I, da, ako već govorite o zloupotrebi dece, krenite od početka, ne od kraja.

Ма ја се остављам овога, да ми случајно неко од медија не би оптужио да му угрожавам сигурност. :)

Нит он има муда до земље нит је паметан. Да је паметан у школи би пролазио са 5.0 али он шатро "не подржава наш школски наставни програм". Шта бре ти знаш са 12 година ? Негде је рекао да је почео да се интересује за политику 2006 ? Кад је то било, кад је био фетус ?
Али убедљиво најјача реченица коју сам чуо од њега - "Није ми јасно зашто толико мало мојих вршњака нема интересоавања за политику." (није скроз тачан цитат али поента је битна).
Ало бре !? Па јел он свестан шта прича ? Па које нормално дете ће да се бави и да се интересује за политику у 12-тој години живота ? Нормална деца бре, играју фудбал, баскет, скупљају сличице, спрдају се, излазе напоље а он се забио унутра и пише шатро књиге. И после да неко подржи такву појаву ?
Србијо, међу шљивама ...

Можда дечко није свестан у шта се уплео и можда му је део оних текстова неко други писао, али је мали неоспориво геније. Знам то као неко ко се делом разуме у педагогију и ко је држао наставу деци тог узраста, а и мало старијима. Имао сам искуства са средњошколцима (трећа и четврта година) којима су апсолутно страни једноставни појмови попут ''егзодус'', ''социјализација'', ''реформа'', ''премијер'' итд. Немају благе везе шта је то, баве се у животу играњем Кантера и ПЕС-а. Овај мали их шије, иако је неколико година млађи.

Слажем се са аутором Јогурт Нема Кости у свему. Шта сте се ухватили за то играње фудбала напољу? Мислите да сва деца играју фудбал и друже се? Играју курац. И друже се курац. То је било у наше време можда. Већина деце је по цео дан у кући, само што, за разлику од овог Растка, не раде ништа креативно, већ буље у комп и трсе игрице.

И што неко мора да буде као сва остала деца? Мислите да је Бетовен био као остала деца? Увек је било деце која се по нечему издвајају (па макар то било и негативно) и увек ће их бити. Мали је суперинтелигентан и, иако сад можда ради погрешну ствар, можда ће сутрадан ту интелигенцију да употреби за нешто врло креативно. Не видим да га неко тера да ради то што ради. Ако је одабрао да учи и чита, и ако му то прија, не видим разлог зашто би га неко спутавао.

И слажем се, ти људи што му прете су неписмена и ретардирана стока која нема свој живот, већ је нашла да прети једном детету од 12 година. Еј! То, бре, све треба похватати и похапсити, па на принудни рад од једно 10 година.

Aj sad svi vi sto ste opsednuti njegovim testisima procitajte nesto sto je napisao, pre nego sto opet pocnete o njegovoj superinteligentnosti (preporucujem tekst o serijskim ubicama na predhodnoj strani, kao i blog koji je linkovan u istom postu). Da je inteligentniji od proseka - jeste, al nemojmo preterivati. Nista od toga sto je pisao nije novo. Na osnovu cega je genije. Aj sto nije novo, vec su vecina stvari smehotresne gluposti.

"I meni je sve to u vezi njega neobično, ali kada sam video ko je protiv njega, kakva nepismena retardirana stoka ga pljuje na fejsu, najgori ljudski šljam, mali je pobrao moje simpatije."

Pa da, ako ga retardirana stoka pljuje, onda mora da je mali u pravu. Logicno.

"I, da, ako već govorite o zloupotrebi dece, krenite od početka, ne od kraja."

Kog pocetka?

"Шта сте се ухватили за то играње фудбала напољу?"

Sa ovim se slazem. Ne vidim problem u tome sto se neko interesuje za odredjene stvari, al ga vidim kad neka medijska stoka pocne da eksponira DVANAESTOGODISNJE dete kao nekog ko je merodavan da prica o ozbiljnim stvarima. O stvarima koje odrasli ljudi istrazuju duze nego sto je ovaj star.
Sto vise citam neke postove ovde, vise sam uveren u istinitost naslova teme.

I da, ne pravim se da ga sazaljevam. Da ga ne sazaljevam, krenuo bih sa mnogo bezobzirnijom sprdacinom od ove.

"Pa da, ako ga retardirana stoka pljuje, onda mora da je mali u pravu. Logicno."

Jok, staviću se na stranu, kao što Džimi reče, retardirane stoke koja nema svoj život nego preti klincu od 12 godina, kvazipatriota, kvazihrišćana, kvazinavijača i ostale bagre koja ne ume da nabroji padeže u srpskom jeziku, ali zato zna ko je izdajnik.

"Kog početka?"

Pa, početak je teško utvrditi, ali bilo je milion takvih primera pre ovog, pa se niko nije pravio dobričina kao sada. Na primer, ona deca koja su u vojnim uniformama marširala na Slobinoj sahrani. Ili, ona deca koja su u horovima pevala na protestima protiv nezavisnosti Kosova. To nije zloupotreba dece? Oni su kao znali u šta su upleteni? Kažem, primera ima milion, a ovaj klinac mi ne deluje ni neuhranjeno, ni golo, nit ima modrice, za razliku od hiljada druge dece, tako da, stvarno ne vidim šta ste se uhvatili za to...

Ја нигде нисам рекао да је у реду то што експонирају и експлоатишу дванаестогодишње дете. Такође, слажем се да дечко није меродаван да пише о тим стварима, јер, где је све то могао да научи, осим на Википедији.

Само сам хтео да кажем да је бесмислено толико оптерећивање свим тим и да има много људи који би, зарад некох својих болесних фикс-идеала свашта урадили да га се реше. А шта је дечко урадио? Само изнео свој став да Косово треба да буде независно. Је л' због тога неко треба да буде убијен? А?

Био сам малопре на Јутјубу и читао коментаре попут:

''#qsefm AJ AJ AJ KAKO BI TE KLAO 10 hours ago''

Због чега? Због отовреног изношења мишљења? Изгледа да у овој земљи нико не може јавно да буде за независност јебеног Косова (које већ јесте независно, бaј д веј), а да му се не прети убиством. То је тужно. Кад видим тако нешто, схватим да нема смисла борити се за добробит људи, јер не заслужују.

"Jok, staviću se na stranu, kao što Džimi reče, retardirane stoke koja nema svoj život nego preti klincu od 12 godina, kvazipatriota, kvazihrišćana, kvazinavijača i ostale bagre koja ne ume da nabroji padeže u srpskom jeziku, ali zato zna ko je izdajnik."

Cekaj, u tvom nacinu razmisljanja postoje samo 2 opcije: "za" i "protiv"? OK, onda su stvari jasnije.

"Pa, početak je teško utvrditi, ali bilo je milion takvih primera pre ovog, pa se niko nije pravio dobričina kao sada. Na primer, ona deca koja su u vojnim uniformama marširala na Slobinoj sahrani. Ili, ona deca koja su u horovima pevala na protestima protiv nezavisnosti Kosova. To nije zloupotreba dece? Oni su kao znali u šta su upleteni?"

E vidis, upravo su tada, ovi mediji koji danas bez problema koriste ovo dete, na sva zvona zvonili o zloupotrebi dece (kao sto je i trebalo). Odlicno sto si ovo pomenuo.

"А шта је дечко урадио? Само изнео свој став да Косово треба да буде независно. Је л' због тога неко треба да буде убијен? А?"

Ko je OVDE to rekao? Meni je u ovoj lakrdiji, kao sto rekoh, prvenstveno interesentna reakcija medija i homoeroticnih organizacija, decak je manje, vise nebitan u celoj prici.

"Био сам малопре на Јутјубу и читао коментаре попут:

''#qsefm AJ AJ AJ KAKO BI TE KLAO 10 hours ago''"

Dzimi, stvarno me iznenadjujes. Ako su ti komentari na you tube-u merodavni za bilo sta, onda...
Sta sad to znaci, oni maloumnici su protiv malog, onda mora da je mali u pravu?
Koliko idiota preti jedan drugom na komentarima na tubetu svakog dana? Koliko takvih slucajeva zavrsi na vestima?

Нажалост, јесу меродавни у великој мери и то је тужна истина, хтели ми то да признамо или не. :/

Kako ovaj klinac može da bude vunderkid? Nikako! Ajde ovi iz Obraza idioti i prosta masa sto se pale na njega, plus mediji sto peru ljudima mozak s njim, nego VI koji ga ovde branite, pa preteraste ga. Ko da vam je klinja rod, ja nit ga poznajem, nit znam šta deca danas rade, al jedno mogu da tvrdim: On nije ni talenat, ni neka senzacija.
Aj da je dečko napisao neku simfoniju ili predavao na univerzitetu pa da kažemo da je talenat.
Uostalom boli njega patka, cela retardirana država bruji o njemu ko da je peta nindža kornjača, njemu je to dovoljno...

"Uostalom boli njega patka, cela retardirana država bruji o njemu ko da je peta nindža kornjača"

E, vidis, upravo je to najsmesnije u celoj ovoj prici. Zbog toga sam pokrenuo temu.
A sad vidim da sam mogao slobodno da napisem "Planeta debila". Mastrihte, obrati paznju na 00:20 ;)

Hahaha, ispada da nisam ja lud kad kažem da će ispasti da je mali mason. :)

Мене заболе за живот, судбину и све остало што се тиче овог клинца ЛИЧНО, ни у чији се живот не мешам, свако је лично одговоран за то што је добар човек/кретен/геније/идиот. Оно што мене интригира овде је ПРЕДСТАВА која се шаље, сервира, сугерише, и у то је дозвољено забадати нос: акције не излазе на берзу да би их људи гледали, него да би мешетарили. Ако желиш да будеш јавна личност на овај или онај начин, пристао си на све ризике који уз то иду.
Влајко је најбоље изрекао оно што сам већ написао у коментару на постер: мали је лакмус-папир и у односу на њега се људи по хиљадити пут одређују. Једни кажу да је дебил и да би га заклали, други да је геније и да ће бити председник. А нико да се издигне изнад ситуације и погледа одозго и схвати да је у оваквој причи часном и нормалном човеку једино могуће да остане индиферентан и да не пристаје на такве начине утицања на сопствене ставове као ни изазивања да се исти прикажу. Узгред, ако могу да будем помало нескроман, мој постер је то и показао; сви га одређују (и тиме се самоодређују) по дихотомији геније/дебил, а готово нико да препозна саму срж ненормалности ситуације.

ПС: Него, мислим се, све и да је овај клинац намерно избачен у медије (једнака је вероватноћа и да јесте и да није, свачега има на овом дуњалуку), да ли би било која маркетиншка агенција/медијска кућа избацила овакву, савршено антипатичну представу? Ако ћемо већ око завера, шта се овиме жели постићи и коме је то упућено? Ко је циљна група? Не бих рекао да је ово тек голо спиновање.

Siroto dete... Umesto da gleda porniće kao i sva deca njegovog uzrasta, on se bavi politikom... Pih.

Proričem da neće postići ništa u životu.

Ovako, posto vidim da neki ljudi pogresno shvataju, naslov teme "Zemlja debila II" sam stavio, ne zbog her Flik juniora, vec zbog budala koji bi ga, sto Gruco kaze, "zaklali" ili "stavili za precednika" i smatraju da misljenje jednog balavca treba ozbiljno razmatrati.

Мирјана, цениш да не гледа порниће? :)
Ја мислим да је тај обичне порниће превазишао кад је имао 6 година, а оне мало болесније управо превазилази и полако постаје асексуалан, пошто га више ништа не ложи. xD

-.- Taj mali nema pišu.