Prijava

Ех, кад би ова држава имала толико стручњака за рационално колико ,,стручњака'' има за национално....

Да, добро си прочитао то што сам написао.
Овде не може свако све да ради и да буде друштвено користан, али зато свако може да се бави политиком. На свој начин, наравно.
И увек се све своди на то да леви пљују десне, десни прете левима, леви спремају одбрану, десни планирају одмазду.
А ми можемо само да посматрамо или да се опредељујемо. Чак можемо и да измислимо трећу страну, али кад тад ће се стопити са левом или десном.
Тако је и у овом случају. Све се своди на то да клинац подржава супротну страну од десне. Све је то у реду док се од тога не направи циркус.

Znam da sam dobro procitao, zato sam i stavio upitnik. I dalje mi nije jasno sta si hteo time da kazes, a jos manje kakve to veze ima sa ovom temom.
To sto si ovu grotesku shvatio kao "И увек се све своди на то да леви пљују десне, десни прете левима, леви спремају одбрану, десни планирају одмазду." je :DDDDDDDDDDDD
O tome sta je "levo" a sta "desno" necu ni da pocinjem.

Има и те како везе са овом темом. Ако ти није јасно, не мрзи ме да ти директно појасним.

Тужно је како родитељи гурају децу да буду стручњаци за политику и да се опредељују за једно од два крила, уместо да та иста деца напредују у нечему што их заиста занима.
Не верујем да он са својих 12 година може имати толико изграђен став и такву аргументацију да може лако да оповргне супротну страну.
Са друге стране, још је јаднија она скрама људског друштва која је у том дечаку видела лаку мету за иживљавање, пљување и празне претње.
Није проблем у томе да ли постоји лева и десна страна, већ како те две стране решавају своје међусобне размирице. То је оно што у Србији не успева мирно, већ се прво направи велика галама, а потом се све претвори у параду кловнова у којој обично неки невини посматрач извуче дебљи крај кад се представа отме контроли.
Ето, рецимо, ти и ја смо могли ово мирно да расправимо, свако је нормално изнео своје мишљење и то је у реду. Нажалост, већина се не понаша тако и то је основ свих проблема: неуважавање туђег мишљења, наметање својих ставова, а ако си случајно неопредељен- боље нестани.
Цела ова прича већ почиње да се врти из шупљег у празно.

Slazem se, manje-vise, sa svim sto si gore napisao, i ovo vec ima veze sa temom (i dalje mi se cini da nema veze sa prethodna 2 posta, no nema veze).
Na jednoj strani debili koji vorsipuju pubertetlijska "muda" i koji o onome sto on prica znaju jos manje od njega, a na drugoj - debili koji se primaju na provokacije i najavljuju svoje "planove" pod punim imenom i prezimenom, i na kraju mediji koji to sve lepo iskoriste u zemlji debila. A i sire.

,,Na jednoj strani debili koji vorsipuju pubertetlijska "muda" i koji o onome sto on prica znaju jos manje od njega, a na drugoj - debili koji se primaju na provokacije i najavljuju svoje "planove" pod punim imenom i prezimenom, i na kraju mediji koji to sve lepo iskoriste u zemlji debila. A i sire.''

Управо то.
Медији, политика и јавност су ти који доспу уље на ватру.
Пре појаве медија, политике и јавног мњења у оном смислу којем га познајемо данас, знало се- две сукобљене групе изађу на пољанче и по кратком поступку реше своје проблеме; нико за то не мора да зна. Крај приче.

Нисам имао снаге и воље да све прочитам, а и нема смисла.

Ствари овако стоје: сваке године имате одређене приче које се форсирају, по шаблону. Док сви блебећу о некој глупости, држава доноси разне одлуке које доста више утичу на живот обичног грађанина, али тим стварима се не посвећује пажња.

Ако нема грипа, ту су националистичке групације, гомила разних глупости са ТВа и наравно- навијачи.

У овој диктатури, питам ја вас, мислите ли да би клинац као овај мали кретен имао прилику да се искаже, у случају заступа екстремно националистичке ставове?

Курац, бре!

Ne mogu. Ne mogu. Hteo sam da napišem neki normalan komentar, ali ovo je užasno. Jebeni Pink. Jebeno karikiranje, hiperbolisanje i sceniranje. Pu!

Slazem se sa svim ovim sto zbori Turbozec, Srbija ima toliko lelemuda, analiticara, poznavaoca politicke scene u zemlji i inostranstvu, a toliko malo ljudi je spremno da stvarno nesto promeni...Redovno uz veliku halabuku i cirkus desni napadaju leve da su komunjare, pederi, izdajinci, dok levi napadaju desne da su fasisti, homofobi itd.

Sto se tice klinca jasno je da ovo guraju roditelji jer je ovo prosto nemoguce, sta on zna bre....

Svidja mi se izraz diktatura. I sam ga koristim. Recimo zabranili su da novine pisu o njima,prodaju sta i kako hoce...ulaze u koalicije ko i kako hoce,a mi k'o ovce. Samo trpimo. Debili smo i to je to. I nije za sve kriv Pink! :D

Jadno dete. Iza cele priče stoje roditelji, to je sasvim jasno, i zato cenim da bi im nadležni organi trebali oduzeti roditeljsko pravo i dečaku naći normalnog staratelja. Ovako, ili će za koju godinu da prsne, ili će glava da mu prsne u dodiru sa nekim tupim predmetom. Ponavljam, dečak je najmanje kriv.

,,Ovako, ili će za koju godinu da prsne, ili će glava da mu prsne u dodiru sa nekim tupim predmetom.''
Амин.

Жао ми је детета, јер је само оруђе троловања. И то лошег, колико год успешно било.

Dete debil sto bi narod rekao. Nema pojma...a misli da je pametan. :D

По детету се види да јесте интелигентно, али ни приближно ономе каквим га представљају. Није геније, јер су генији често аутистични, или бар ексцентрични.
Што је најгоре, клинац ће на крају извући дебљи крај, а најмање је крив. Или не може томе да се успротиви, или још није схватио да треба то да уради.

aaaaaa, dokle više o ovom skeri klincu :)

Meni ne deluje nimalo inteligentan. :D vlajko,nov sam...pa ponovo pokrecem stare teme. :D

Rasko je lik. Genije. I moj FB prijatelj. ^^
I smarate kad pišete šta ste vi radili sa 12 godina i šta bi on trebalo da radi sa svojih 12 godina.