Prijava
 1.    

  Derište

  Tuđe nevaspitano dete

 2.    

  derište

  Na prvi pogled, slatko, malo i fino stvorenje. Mada, kada malo bolje osmotrite takvo dete, ono nije ni slatko ni fino. Osnovna preokupacija mu je malteretiranje roditelja, familije, drugova i slučajnih prolaznika. Prepoznatljivo je po nerazumevanju reči "Ne" i "Ne može", a kada ovakvo dete svojim okicama ne uspe da istera po svome, derište se pretvara u zver koja sa dobro uvežbanim tehnikama urlanja, plača, udaranja i bacanja po bilo kojoj površini dobija sve što želi u svakom trenutku. Njihova aktivnost je posebno izražena na slavama, svadbama, porodičnim okupljanjima, a posebno u prodavnicama (i to igračaka).

 3.    

  derište

  cest pogrdan izraz kod nas koji obicno koriste roditelji u izlivu besa(obicno keva jer cale ne prica on bije)...cesto se moze cuti na ulici kada razjarena majka objasnjava detetu da mu nece kupiti sladoled

  dete-mama ocu sladoled
  majka-ne moze
  dete-mama ocu sladoleeeed(povisava ton)
  majka-rekla sam da ne moze i tacka
  dete-ocuuu sladoooleeed(pocinje da se dere)
  majka-ne moze bre i gotova prica
  dete-ocu slaaadoled maaamaaaa(urla)
  prekini bre deriste jedno bezobrazno,ne moze sladoled...jel jasno(prolaznicima probija bubnu opnu)
  jadno dete pocinje da place a obicno navaljuje toliko da od majke popije i batine

 4.    

  Derište

  Gotovo svaka osoba ženskog pola tokom seksualnog odnosa. Naravno, ukoliko je dotični partner tokom tog istog čina iole sposoban da učini nešto i proizvede određeni nivo decibela, da ne spominjemo bilo šta drugo što nije predmet priče.

  - Batice, što sam cepao neko derište sinoć, uffff!!!
  - Šta je matori, opet neka sa 16 leta, a?
  - Ma jok! Dere se kao da jodluje.