Prijava
 1.    

  Flegšip

  Fenserajsko-šabanski atribut koji se pripisuje najreprezentativnijem proizvodu neke kompanije kako bi time konkurenciji poručio marketingom uvijeno hajde da ga merimo, što ove vešto prenose i na upecanu ciljnu grupu.

  Nastalo je od engleske reči "flagship" koja se koristi za najveći, najpoznatiji i najbolje naoružani brod u floti sa kojeg započinje lanac komandi, a tu se i završava opravdanost ovakvog etiketiranja. Danas ga marketinški stručnjaci poznatih kompanija koriste kako bi označili model koji donosi inovacije i nudi najbolje mogućnosti. Mamac za naivčine spremne da sede celu noć ispred prodavnice kako bi pre ostalih kupili i imali poslednju reč tehnike i o tome posle tvitovali i kurčili se čitavih godinu dana do perioda kada im aparatura za merenje i poređenje sa ostalima biva sve sićušnija. Ali tada sledi izbacivanje novog, zategnutijeg i po svakoj karakteristici za čitavu decimalu istog... uh, greška - jačeg i dužeg modela.

  U modernom govoru ne koristi se nužno za tehniku i nove gedžete, ali ni za najskuplji produkt iz asortimana. Na primer, domaće piar mađioničarke iz Bambija i Štarka maštovito ističu Plazmu, odnosno Bananicu kao svoje flegšip proizvode.

  - E, jesi li video moju kolekciju fotki Jelene Jensen?
  - To je ona što joj je jedna sisa primetno veća od druge?
  - Dobro, jeste, ali ova jedna je zato flegšip model.

 2.    

  Flegšip

  Najbitniji i najbolji u svojoj klasi.

  1 - Matori, da vidiš kakvu sam ribu jebao! Jelena, sija devojka. Ma šta sija, ona je flegšip!
  2 - A Jeca, pa znam ja Jecu, jeste flegšip, realno. Doduše, činjenica je da je flegšip u klasi do 30 evra komplet.
  1 - Umri.
  2 - I poljubac uračunat u cenu.