Automobilizam

1. Sve to sto si pomenuo GTD vazi za starije automatike. Ali sad , zadnjih 5 godina imas novije i bolje generacije automatika koji su tehnicki toliko napucani da vjerujem on zna ako ti hoces brze. Evo jedan prikladan tekst koji sam na brzinu nasao. Da kazem odmah, nisam nikad pokusao voziti automatika.

http://forum.cars.rs/forum3/viewtopic.php?t=113

Automatski mjenjac je toliko napredovao da je sve u jednom. Plus sto nude sijaset opcija koje vozac moze izmjenjati da bi napravio mjenjac po svojim zeljama. Od ceprkanja po meniju mjenjaca pa nadalje.

Vjerujem da treba probati taj mjenjac na nekih mjesec dana pa onda dati misljenje. Ali neki noviji automatik, svi kazu da su stariji automatici sranje. Naisao sam na milion postova po forumima gdje ljudi kazu da su srali po automatiku dok nisu probali.

2. Nisam vozio automatik ali meni je manuelni vrh. Kontrolišeš auto, možeš više izvući iz njega, manje troši.

3. Jedini plus koji za sad stoji je manja potrosnja, ali koja je sad neznatno manja jer su unaprijedili i to. Malo se sta ima izvuci iz motora 1.2 do 1.9. Naravno da se ima sta izvuci, ali ne pricamo sad tu o nekim brojkama astronomskim. Ako imas neko auto preko 3.0 pa jos sportski nastrojeno i opako onda se razumije car manuelca koji ti dopusta da mu izvlacis maksimum, ali ne znam sto izvlaciti maksimum Twingu 1.1. Ja glasam za automatik s tim sto bih kod jaceg auta kao sto sam vec opisao izabrao manuelni. Npr neke petice 3.5. A opet sve to isto mozes podesiti i na automatiku, i da salta na 2000 i na 6000 obrataja. Cak i da prepozna sam jel ti se sad malo brze vozi ili pretices ili se zajebavas.

4. Auto bez mjenjača je auto bez duše. Neko voli da odmara lijevu nogu, a neko voli da auto UBRZAVA kad pritisne gas. Ne znam koja je svrha automatika. Da ako imaš osjećaja kočiš lijevom nogom?
    Tvingo je dovoljno trom i sa manuelcom. Jedino, eventualno, automatik za kamion, ali i to ima loše strane.

5. Mislio sam da je ono govno, koje je Tito poklanja' ratnim invalidima najgori BMW ikad. Ipak su me demantovali:

http://www.vrelegume.rs/test/bmw-i3-elektricni-automobil/

Sladak mali

http://www.carstyling.ru/resources/classic/large/bmw_isetta_05.jpg

6. Кад возиш аутоматик, не може да се кочи мотором као што можеш с мануелним; кад ти на низбрдици у аутоматику оду кочнице (које су притом повезане с квачилом), остаје ти само да се надаш да ће фамилија поштовати тестамент, док код мануелног само убациш у нижу док не стане сам

7. Aha, na ledu se većinom koči motorom, što je u tom slučaju nemoguće. Ako nema leda, a odu ti kočnice, najbolje je ručnu povući i iskočiti xD

8. Ima i automatik motorno kocenje... Osim toga mozes ga prebaciti i u tronic mod i nasilno prebaciti u manju ako vec dodje do otkazivanja kocnica na automatiku... Noviji automatik je i manuelac u isto vrijeme ako to zelis... Lolo Jankovicu ti to kako opisa kao da ti je svakodnevnica.

9. A kako se prebača u taj "tronic mod"? I da li bi radilo ako bi ga prebačio u rikverc i doda' gasčinu? xD
    Ovi automatici sa ESP-om, ABS-om i tim tronik modom su donekle prihvatljivi. Zimi staviš sjekiricu na mjesto đe bi kod normalnih auta bilo kvačilo i ćuskiju da kočiš snjome.

Jebem mu mater, stvarno 2000 hiljade za jebenu sitnicu na mjenjaču -.-

10. Имо сам прилику да возим Олдсмобил што је ујаков кум довезо из Америке- прво ми је требало времена да се навикнем да не морам ништа да стистам као сивоња да би прихватило команду (јебга, навико ја на Аскону где стиснеш кочницу и читаш оченаш док он стане), а друго, не знам ја да возим без шалтача.
    Уосталом, после искуства на низбрдици кад сам се умало закуцао у магарца који је насред пута решио да скрене, хвалим мануелни мењач: из треће у другу, кочница, мало рад воланом, мало овом испред опсујем све до аскурђела и наставим даље

11. Vozio sam ovaj A6 automatik i čini mi se da povlači bolje 100 manuelac. Ulica 2 ipo metra miksimum, uzbrdica, vozi ispod iljadu obrtaja u drugoj, nikako da vrati u prvu, a motor trese. Da nije dizel, odma' bi se ugasio.
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/01/Audi_A6_2005_black_vr.jpg

12. Jel si probao da ga upališ lolo

13. Samo po gasu, mora on da vuče.

14. У коју брзину убациш кад палиш аутоматик на гурку? лоло

15. Vuče on, al' neće da prebači u nižu iako bi bilo motoru lakše. Nijesam moga' gasa, usko i rupavo.

16. Jer ih voze seljaci u trik majicama, kojima su ispale sise, sa kajlama i pirsinzima po usnama. Većina Hamera ima i plin, mamu im jebem.

17. Voze one H2, H3 sam vidio 2 komada za 5 godina. Manji su i ruzniji i sve, ko dijete H2...

18. Kod nas više voze H3 stočkom pozadi, da ispa'nu face. A i duže auto čini i kurac dužim x)

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.