Podijeli sa Vukajlijašima

1. prestanem sa tim, bukvalno za 2 dana izgledam ko pre 2 meseca.
    poserem se u ono jedenje govana "mator, metabolizam sporiji i tako ti kurci"

2. za Atkins dijetu mislim da je vrlo efikasna na kratak rok, ja sam je uspiješno primjenjivao, jedini je problem što je na duži rok neodrživa... a kad se vratiš starim navikama, postepeno se vraćaju i kilogrami...

Jedino bi bila dobra, ako bi nakon dijete prešao na neku bolju uravnoteženiju ishranu nego onu koju si prethodno imao, i koja je i dovela do viška kila. Ta nova ishrana mora imati manje kalorija nego ona prije dijete... ne mora biti neka drastična razlika, ali npr, ako se trajno prešaltaš na unos koji je za 300-400 kalorija manji od prvobitnog, možeš održat... Znači ako si unosio tipa 3000 kalorija ranije, nakon dijete budeš na 2600 i to bi trebalo biti dovoljno...

E sad kod mene glavna ideja je da se preskoči uopšte ta faza dijete, velike redukcije itd. i da se odmah prešalta na ono što će ti biti stalna ishrana...

Sa takvim pristupom bi ti se kilaža bukvalno prilagodila novom kalorijskom nivou kroz jedan duži vremenski period... Ti sad sa nekim svojim unosom si vjerovatno u ravnoteži, ako ti je stabilna kilaža, znači unosiš tačno onoliko koliko i potrošiš.

Sad ako bi smanjio unos za 400 kalorija npr. ti bi imao u početku 400 kalorija deficita i smanjivala bi ti se kilaža... Ali kako se smanjuje kilaža, tako se isto smanjuje i potrošnja kalorija, jer za manju masu potreban je manji energetski unos.
    I ti bi gubio kile sve do one tačke kad ti se potrošnja izjednači sa unosom... Znači taj gubitak bi bio sve sporiji i sporiji, i tebi bi se krivulja tjelesne mase, asimptotski približavala toj novoj ravnoteži, i tu je i suština te ideje asimptotske nutricije, koju sam onda pokušao Amerima malo marketinški da upakujem a u suštini je prosto ko pasulj... Glavna fora je da se preskoči restriktivna faza i da se odmah ide na trajnu fazu, a toj trajnoj fazi će trebati organizmu malo duže vremena da se prilagodi, tako umjesto gubitka 6 kila za mjesec dana, za očekivati je da se kilaža stabilizuje na novoj ravnoteži kroz godinu dvije...

Time se izbjegava osjećaj lišavanja, gladi itd... Kod većine ljudi dijeta zapravo "radi" odlično, ali ih izmuči, i problem nastaje nakon dijete, kada proglase pobjedu, i krenu jesti kao i prije, i onda logično da se kile vrate... Ovdje toga nema jer zapravo nema ni dijete, već se šaltaš sa unosa koji je prekomijeran, na unos koji je normalan za tebe, pri adekvatnoj tjelesnoj masi.

Jedini je problem što se moraju brojati kalorije, ali u stvari ne mora ni to, dovoljno je da znaš otprilike za koliko si smanjio unos...

@gamby: prebacio sam se na filološki, sad radim u prodaji u jednoj italijanskoj firmi... industrija metala

3. Ukratko: jedini način da se trajno skinu kile je da se trajno pređe na manji unos kalorija, za šta uopšte nije potrebna faza dijete, gdje radiš veliku restrikciju, već je dovoljno da se koriguje ishrana... Svako može naći načina da izbaci nekih tristotinjak kalorija iz redovnog unosa i toga treba stalno da se i drži...

U suštini treba uzeti i prekopirati navike u ishrani ljudi koji nemaju viška... Oni jedu normalno, nisu na dijeti i nemaju višak kila... ako bi se ugledali na nekoga ko ima sličan metabolizam i nivo aktivnosti kao i mi, dakle sličnu potrošnju, i samo kopirali ono što on jede, s vremenom bi došli na njegovu tjelesnu kompoziciju, ili kilažu...

E sad fora je u tome što mi gurmani, često nismo ni svjesni toga da su naše redovne navike malo pretjerane, i ono što je tom liku normalna ishrana, nama bi u početku djelovalo kao dijeta... Ali kasnije bi se navikli i to bi bilo to...

zaista drugog načina nema... tj. imaju razne restriktivne dijete, od kojih je Atkins možda i najbolji, ali je to samo kratkoročno rješenje...

I ako nemaš namjeru trajno promijeniti ishranu bolje ni ne počinjati sa bilo kakvim dijetama, jer ćeš samo izmučiti organizam, dodatno usporiti metabolizam i bukvalno sve do grama vratiti, čak vjerovatno i uz neki dodatni kusur...

Ja uz to kažem ko nema BMI baš preko 30, da je ono, klinički gojazan, nema razloga da počinje sa mršanjem, jer se lako može sjebati... Tako da celte, ne znam koliko si visok, ali meni se čini da je tvoja kilaža korektna i da vjerovatno nema potrebe uopšte da pokušavaš sa mršavljenjem...

Kategorija BMI od 25-30 predstavlja tek neznatni rizik za zdravlje, čak je oko 25-26 najmanji mortalitet... čak manji nego kod normalnog BMI od 18.5 - 25

4. Pa to je i fora, ne želim baš da se odreknem janjetine i špricera. Xd

Preko zime nabacim 4-5kg a onda na proleće Atkins i zategnem se za mesec dva.

E sad, jeben je Atkins jer jedeš a gladan si jer nema ugljenib hidrata.

Al za lenčuge je vrh dijeta.

Inače, najjači su mi ovi što krenu na dijetu pa se rokaju bananama, pirinčem, jabukama, a to pun kurac UH ima. I nikad ne smršaju.

5. https://i.snipboard.io/Zcqyai.jpg

to sto kazes 25-26, to je sa 85 kila na moju visinu, i tome ustvari ciljam. ja bi nekako ako moze fizickom aktivnoscu, ali mi se cini da ne moze.

6. a sto je najzanimljivije, kod mene, u stanju je da varira od 92-3 do cak 96-97 kila u vrlo kratkim periodima - po par dana.

7. Od novembra do polovine januara sam se spustio sa 87kg mišića na 74kg polu - čoveka, jer sam prethodno upropastio želudac lekovima, i sedmomesečnim nestručnim lečenjem od strane doktora specijaliste primarijusa načelnika bivšeg direktora bolnice, koji nije imao pojma šta radi i napravio daleko veće zlo (na kraju sam došao sebi kada sam odjebao medicinu i vratio se starim dobrim čajevima, prethodno sam se baš napatio sa "strukom"). Da ne dužim puno, sad sam čovek koji jede avokada i polako se pretvara u Novaka Djokovića. Što zapravo uopšte nije loše, jer više nemam ni gram masti viška a mogu lagano da odradim 30 širokih zgibova, maltene nezagrejan (kad vidim po keju usapunjane bilmeze kako se mršte i razbacuju na sve strane, obavezno sidjem onako u pantalonama i košulji da im iznabijam komplekse).

Fora je u tome da - ubrzaš metabolizam. Ne možeš samo da promeniš ishranu i očekuješ čuda, a da usput ne ubaciš u program sklekove, zgibove, bicikl...Ne može da ga jebeš. Može kratkoročno, kao uostalom i sa meso - dijetom, ali organizam vremenom krene drugačije da se ponaša, čuva rezerve i ostalo. Prvo ćeš prestati da se topiš, a vremenom ćeš i vratiti kilažu na staro. Aj pogledaj ovu listu - ne moraš striktno da je se pridržavaš (ja jesam, zato sam se i prepolovio), ali svakako će ti koristiti https://refluxcentar.com/ishrana/ishrana-kod-gerb-a-barrett-ovog-jednjaka-i-hernija-hijatusa-jednjaka/

8. istu muku mučim kao celt.

do 2016 sam uvek bio tu oko 100kg. 2016 sam nekako (jeo kao svinja) nagurao 120+ kg, ne znam koliko tačno jer me sramota bilo da se merim uopšte. krenuo sam na dijetu neku svoju, znači bez ikakvih slatkiša, ikakvog hleba, ikakvih sokova. ovo ostalo prepolovio i jeo samo jednom ili dva puta dnevno. jedino što sam jeo da zavaram glad su kokice xd ne znam otkud mi to ali pustite, imao sam 16 godina, budalica mala. to mi zvuči nekako slično toj atkins dijeti. i tako od 15. maja do 1. oktobra, tačno se sećam. smršao na 88kg, krenuo u teretanu jer sam izgledao kao sid iz ledenog doba ali bukvalno, dobio mišićne mase a još malo masti odbacio i popeo se na 95kg. sad imam uglavnom tu 92kg, ne idem u teretanu ali nekako održavam mišiće sportom. jedem mnogo manje nego što sam nekad ali jedem sve, ako se sekiram pa ne jedem padnem ispod 90, ako mi je dosadno kući kao npr. tokom karantina dodjem do 97-98 i tako. podložan sam promenama u težini baš.

9. E da - savetujem apsolutno svakome ko čita da obrati pažnju na ovog frajera - znam da se masa ljudi bavi raznim treninzima, makar s vremena na vreme, i da na jutjubu postoji gomila svakakvih programa i tutorijala. Ovaj se razlikuje po tome što vremenom nećete spržiti mišiće i zglobove suludim vežbama i težinama, a telo će se preporoditi. Ovaj klip je doduše malo ikstrim, ali čisto da pruži neki osnovni uvid https://www.youtube.com/watch?v=KgVwrJZ4stI

10. a sto je najzanimljivije, kod mene, u stanju je da varira od 92-3 do cak 96-97 kila u vrlo kratkim periodima - po par dana.

potpuno isto, sve zavisi koliko jedem i koliko serem

e da moram dodati da se nikad nisam otarasio stomačića iako više nisam debeo, uvek mi ono malo fali da budem fino mršav

11. Ja sam iz ishrane izbacio apsolutno sve začine - čak i so. I hrana ponovo ima ukus :) Trebalo je malo da se naviknem, naravno, ali pošto se organizam iščistio od raznoraznog djubreta koje sam nakupljao godinama, sad više ne moram da solim čak ni paradajz, što je nekada bilo apsolutno nezamislivo. Jednostavno - sve je preukusno. Moraš napraviti režim ishrane i striktno ga se pridržavati (e da, jednom nedeljno moraš da ga kršiš, ali zaista moraš. I zaista samo jednom nedeljno, ili sve propada). Moraš dati vremena organizmu da pretvori masti u šećere i da se stabilizuje. Ali skidajte kile u svakom slučaju - zamisli da ti neko uvali džak od 10kg krompira koji ćeš morati da vugliš po čitav dan. Upravo to radi tvoje srce, jetra, bubrezi...I pre ili kasnije će ti reći - zajebi ovo, neću više. Ne danas sutra, ali jednom svakako.

12. I hrana ponovo ima ukus

Ima kurcinu da prostis. Sve najbolje vam zelim.

13. Ubacite u ishranu stvari kao što su sočivo, proso, lan, integralni pirinač (ne beli, ne treba vam ni za šta). Izbacite mleko, obavezno (takodje vam ne treba). Nemojte jesti krompir i meso zajedno, ne jedite voće nakon obroka (nipošto), gledajte da uvek kombinujete meso i povrće. Iskopajte listu baznih i kiselih namirnica i kombinujte ih u odnosu 75% - 25% na dnevnom nivou. Nemojte jesti 3 - 4 sata pre spavanja, ubacite u ishranu suvo groždje umesto slatkiša (ph vrednost mu je tipa 11 i puno je proteina).

14. Hahaha brao bombaš. Ne stvarno - ima ukus. Generalno, ja ne jedem preradjevine nekih 5 godina (sok iz tetrapaka i viršla ne znam šta su ni kako izgledaju); ali postoji masa stvari koje unosimo u organizam bez ikakve potrebe - brašno, kvasac, začini, šećer...Veruj mi - danas kad prodjem pored girosa mislim da ću se onesvestiti koliko mi smrdi. Pojeo sam parče pice pre dve nedelje i mislio da ću umreti - kakav je to užas, sunce ti jebem krvavo u pičku što bi rekli stari Grci. Ne mogu da verujem da sam se trovao tim djubretom dok sam studirao...E da - super je da cedite voće i povrće, ali ne Maja Volk proseravanja, već umereno - ujutro na prazan stomak. Sve je to daleko manje komplikovano nego što se u prvu ruku čini, jednostavno - pogledaj kad je najbolje šta da jedeš (šta jedeš ujutro, šta ne jedeš uveče), šta sa čim da ne mešaš, i lagano. I moraju fizičke aktivnosti...Toliko, aj pa sa srećom.

15. I pritom pocnes da brijes picku i onda si kompletna licnost

16. Ja ne bih mogao da se odreknem mojih 300gr pečenja i piva, boli me kurac.

Ja sam obrnuti medved, zimi se gojim a leti smršam kad mora skidam majicu pa se vidi.

Al me zajeba korona ove god, rekoše nikako dijete, posebno ne atkins jer opada imunite. Pa sam ostao sa 4-5kg viška.

17. Al pa neću idem na more tako da mi isto dodje.

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.