Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“
Danas · 06. Novembar 2008.
Ono 6cm je stranica, oborena po 45 stepeni, 90 stepeni je pravo, znači 45 je na pola od 6 jebemliga.
Не верујем Џони :)
Ni ja. Suviše je jednostavno tako da bude. To je matematika. To ne mož' biti jednostavno.
Поготову што је он 3. година гимназије, нема шансе да је то :)
+1
Jel ovo Dvajt bi profesor mate ?
A mater mu jebem, ipak je to trigonometrija, što ja radim ove godine iz 2 predmeta.
Ako obrazuje bočna ivica ugao od 45 stepeni u odnosu na ravan onda je u pitanju pravougli trougao. Obzirom da je u pitanju pravilna šestostrana piramida, njena osnova je pravilni šestugao, a to znači da je linija koja spaja centar šestougla i donju stranu bočne ivice JEDNAKA visini (valjda kontaš šta pišem, ne umem da crtam). Dakle, imaš Pitagorinu teoremu gde je u pitanju JEDNAKOKRAKI PRAVOUGLI TROUGAO, odnosno A na kvadrat plus B na kvadrat je jednako C na kvadrat postaje 2A na kvadrat jednako 6 na kvadrat. Iz toga izlazi da je A na kvadrat jednako 36/2, to jest, A = koren iz 18, a to je 3koren iz dva.
Jebiga, pitaj ako ti treba dodatno objašnjenje ovog objašnjenja :)
Мислим да је већ добио поступак од Весне :)
jebiga, nisam bio na vreme ovde - inače je to boza zadatak :)
Добио сам решење од веснам али га је она изразила преко синуса ололо :))))
Сад кад вас упрегнем да ми радите задатке јер сам говедо неспособно за математику :Д
Брусе ај ти то напиши за сваки случај да ја имам два поступка како и то иде
начи a+b = c и тако :) боли ме глава нешта, изашо сам мокре косе поред дрине спуцаће ме упала мозга.
U krv ti jebem k'o na kineskom da pišete te zadatke. Ja sam ono više za društvene nauke :)
Тоооо! дај брусе напиши ти то жив био да џони и ја разумијемо то :)
Е да, успјели смо извести еври го у сред часа бог зна како. Профанка се крстила
Čekaj malo da se nacrtam...
Кад нацрташ мада можда имам и представу напиши и доле текст :)))
И купићу ти имтеа :)))
Još se bakćete sa matematikom ccccDevetare bre pa naučnu temu si napravio lololo
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b7/Regular_hexagon_1.svg/150px-Regular_hexagon_1.svg.png
Pazi sad:
Veliko R na ovom crtežu je jednako visini trougla jer je zbir uglova SVAKOG trougla 180. Obzirom da je ugao koji visina H zatvara sa R u tački u sredini crteža jednak 90 (sigurno mora biti jer je visina okomita na osnovu), a ugao koji R zatvara sa bočnom ivicom 45 stepeni (iz zadatka) onda je po teoremi o odnosu stranica i uglova R jednako sa H (stranice nasuprot jednakih uglova su jednake stranice) jer je i taj ugao koji zatvara bočna stranica sa H takođe 45 stepeni (mora biti jer je 180 - 90 - 45 = 45).
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d2/45-45-triangle.svg/300px-45-45-triangle.svg.png
ovde zamisliš da umesto donje jedinice piše R, a umesto bočne piše H, umesto korena iz dva piše 6, a mali kvadratić je u tački sa prvog crteža.
dakle, R = H
R2 + H2 = 62 (zamisli da su sve dvojke superscript)
R2 + R2 = 36
2R2 = 36
R2 = 36/2
R2 = 18
R = koren iz 18
R = koren iz 9 puta koren iz 2
R = 3 puta koren iz 2
ne mogu bolje da napišem jer nemam Corel na ovoj mašini, a nisam navikao da matematiku kucam u wordu...
Ja inače imam još jednog autora u vidu da primimo u ložu ali čekam i Agilni, Buksna, Ela, Mara, Manijak i ostali da budu tu ili barem da počnu da svraćaju.
Devetara i Loksija sam samostalno pitao, jer treba sveže krvi, ali dalje bi sve da pitam.
Samo nemoj Ševetara Homsulića, nešto me ne gotivi ;)