Verbalna dilema

1. Nekima će se učiniti glupo pitanje, ali uistinu nisam sigurna, pa radije pitam.

Da li se i u Srbiji za zubno meso koristi izraz DESNI?

Htjedoh staviti jednu defku inspiriranu tv reklamom, koja se vrti u Hrvatskoj, ali nebih da, po tko zna koji put, ostanem neshvaćena zbog verbalnih barijera. Pogotovo kod mladih naraštaja Vukajlije :-D
    Unaprijed hvala!

2. Izausno a iznadzubno rumeno mesište.

3. čekaj. reci mi molim te, iz kog razloga ti je bio problem da ovde postaviš pitanje?

edit: ili da, nedajbože, guglaš?

4. Tipkam s mobitela i strašno mi je nepregledno sve na forumu, pa nisam uopće uočila ovu opciju. Moj grijeh, moj preveliki grijeh i isprike zbog toga.
    Dalje, kad guglam opet dobijem sve na hrv...a osim toga ovdje dobijem odgovor direktno involviranih.

5. Haha, očekivao sam te Samhaine :)

6. Da li se i u Srbiji za zubno meso

Zubno meso. Pa kaj ti sad pa to?

7. Искрено не знам шта је проблем писати и на "хрватском". Колко знам око 99.8% језика је исто.

8. Zubno meso

Kako kul izraz....ima da ga iskoristim jednom u rečenici:
    "Alo bre, nemoj da me nerviraš da ti ne bi raskupusao zubno meso" lolololololololololo

9. "Alo bre, nemoj da me nerviraš da ti ne bi raskupusao zubno meso"

hahahahahhaha :D

Komadiću iz Hrvatske, piši desni... :)

10. zubno meso

лололоололололололололололо

11. Колко знам око 99.8% језика је исто.

Па да, само што рвати неће да прихвате чињеницу да су нам украли све речи. Па онда смишљају нове. А, и њихова писменост је далееееееко испод нашег нивоа. Одвратан језик.

12. Ma pišem ja hrvatski jer ne znam drugačije. :-D
    Ovo sam pitala čisto zato što Hrvatski jezikoslovci seru s nekim novim izrazima koje ni Chuck nebi razumio!

13. Лемаја и ја сам хтео исто то, али ми било глупо. Има и горе у првом посту. То ме баш, баш, баш иритира..

14. Ok, problem rešen. tema LOCK. Ne bih da od sitnice ispadnu neli incidenti!

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.