IT Kutak - raznorazno pitanje

1. two worlds mi izgleda previše laka.. Ne u smislu težine igre, nego sam gejm, animacija i opcije...

Htede valjda da kažeš jeftina? Deluje loše ali nije loša, što bi rekli better then a sum of its parts, ko onaj film A Knight Tale, trebalo bi po svim pravilima da je ispao sranje ali nije. Ima recimo dojajan magic sistem, praviš sam šta god oćeš, bolje nego u elder scrolls serijalu (bez skajrima).

Ako bi nešto više old-skul preporučujem Drakensang - The River Of Time.

2. IMam problem. Imam Externi hard disk od 1TB , koji se sa kompom povezuje preko usb 2.0, i poseduje svoje napajanje.
    Problem je taj sto kad ukljucim disk komp mi zamrzne, i mora da se restartuje.
    Na 4 druga racunara radi najnormalnije.

E sad ima jedna fora koja me mnogo nervira.na externom imam dugme za paljenje. Znaci ne krece on sa radom cim ga ubacim u USB nego kad ga upalim. E ako ga upalim kad sam windowsu on zamrzne. A ako ga upalim dok se windows podize, konkretno u trenutku kad ide onaj WINDOWS logo, nakon podizanja sistema , ja preko MY COMPUTERA mogu najnormalnije da udjem na externi hard i da vrsim sve radnje sa njim (kopiranje itd).

Od metoda sam pokusao:
    Instaliranje ponovo USB drivera
    ciscenje registra
    formatiranje externog
    kojekakve jebacine sa nekim registrima sto sam nasao na netu
    ciscenje uz pomoc CC cleanera, Combofixa, BoostSpeeda ...

Nista ne radi. IMa li neko ideju sta moze da posredi ovom problemu?

3. . IMa li neko ideju sta moze da
    posredi ovom problemu?

Неки баг.

4. Probaj da reinstaliraš drajvere za čipset tvoje ploče, ali skini što novije sa sajta proizvođača. U slučaju da ne uspe a trenutno imaš neke instalirane probaj bez njih, osobito ako sadrže u sebi "mass storage driver".

5. Ma nece reinstalacija cipseta da pomogne. Ja bih probao neke druge drajvere, dakle ne originalne, koji bi trebalo najbolje da rade - a ocito ne rade.

6. Mozda ti se samo greje jedan od bridzova. Nabaci neko hladjenje na plocu

7. kako dugasim automatic updates za windows?

i ne mislim na onu smrdljivu metodu control panel>>automatic updates>>turn off jer to ne djeluje ic.
    nego ima neka fora, i neko sa vuke mi je to vec govorio al sam zaboravio lolo

8. Pokusaj da koristis google.

9. Ovaj plazma je riznica glupih fora i losih pokusaja fora.

10. Sede pijanduro beranska! Dakle

1. Control panel
    2. Administrative tools
    3. Services
    4. Tu nađeš Automatic updates gore pri vrhu liste i zaustaviš proces.

Ako ni to ne proradi, obaraj sistem lolo

11. Ovaj plazma je riznica glupih fora i losih pokusaja fora.

?????? spemujes ozbiljnu temu, a toliko ima tema gde mozes da vredjas, ne razumem ????

12. Plazma_keks
    Pokusaj da koristis google.

gugl je pun likova slicnih tebi i daje upravo samo resenje koje sam vec pomenuo a to je control panel>>automatic updates>>turn off

fala elek, ziv mi bio!

13. imam problem sa usb memorijama flash diskovima i ostalim storage napravama, stalni izbacuje disk can not be formated i izludjuje me. probao sam na netu da nadjem, cest problem a niko ne zna sta je. rekose antivirus ja nasao drugi nista opet, driveri za usb mass storage deinst opet nista. nemoguce da ne postoji resenje za tako cest problem. ima neko slicno iskustvo? operativni sistem je xp service pack 3, to mi se cini kao da je kljucno.

14. Moze biti da je virus, to sto si nasao drugi u vec zarazenom sistemu sad nije od pomoci. A hoce li da odradi format iz CMD?

15. jbm li ga sa oba sam ga ocistio, nod 32 i avg i ccleaner sam odradio nista nisu nasli. a format nisam probao preko cmd, probao sam chdsk sa popravkom errora ja mislim ali me iskulira. Ovako standardno hoce da pocne sa formatiranjem, stigne do kraja i kaze nije mogao da zavrsi. Usb storage sam proverio radi na drugim kompovima, tamo moze da se formatira sve normalno radi.

16. A sve guras u isti USB ulaz? Mozda je oslabio napon na ulazu, mada bi onda davalo drugu gresku, meni cesto daje "this device could perform faster" ili slicno.
    Neki kontroler zajebava, rekao bih, probaj neki third-party softver za formatiranje. Evo npr. probaj ovaj - http://download.cnet.com/MiniTool-Partition-Wizard-Home-Edition/3000-2094_4-10962200.html,

17. 'ebu me zvučnici. Dakle, na XP-u, radi mi samo jedan zvučnik, ili slušalica, šta već prikačim, dok mi na Sedmici sve šljaka normalno. Pošto mi XP treba zbog par stvari, ne mogu da ga sklonim, još uvek, i prebacim se na ovo, tako da, ako se nekom dešavalo, i zna zasxto je komp decxko gluv na jedno uvo, pričajte.

18. Реинсталирај драјвер, могућо да је то

19. Јебени ХР има скрнаве драјвере за звук. Мора да су они.

20. pokusao sam taj partition wizard nista, nece cak ni da ga prikaze. i ja sam mislio da je pitanje napona pa sam prebacio mis i tastaturu sa usb-a na one standardne dzekove za njih putem nekih kablova, cisto da oslobodim malo ali opet nista. verujem da bi ga ubijanje windowsa resilo valjda nije hardverski problem, ali to bi da ostavim za kraj ako bas mora.

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.