Prijava

Da se ne bi išlo u off topic sa nekim nevažnim pitanjima na drugim ozbiljnijim temama u ovom podforumu, otvaram ovu temu za takve stvari. Dakle, ako mislite da vaše pitanje ne zaslužuje posebnu temu ili vas jednostavno mrzi da je otvarate, a ona potom ostaje nezapažena, pitajte ovde pa da delimo znanje.

Е, то. Треба да има разноразно питање на сваком подфоруму, а везано за тематику.

Ево једно питање. Који програм за едитовање видеа да скинем, да није толико једноставан и без опција као Windows Movie Maker, а опет, да ми не кочи машину као Adobe Premier или Pinnacle Studio, немам толико фенси комп. Значи, нешто између. И да може да експортује у HD, наравно. И да не багује.

Vegas pro - nešto kao prošireni movie maker.
Vegas Pro Studio HD Platinum 10.0
To je neko krekovano čudo koje ja imam.

Је л' си радио у њему? Шљака ли како треба?

CyberLink PowerDirector 7(8,9) , nije los uopste :)

Jednostavan, i lak za koriscenje :D

Nešto malo. Veoma malo. Probao tačnije. Onaj intro koji možeš videti na Ričijevom channelu je u Vegasu pečen.

Onaj intro koji možeš videti na Ričijevom channelu je u Vegasu pečen .

lololo
Pozdrav Dzimi

Занима ме како да на ЛЦД-у побољшам квалитет слике аналогних канала/програма. Не знам колико је питање везано за тему и ИТ - кутак али једино овде могу да се обратим. Дигитални су одлични, међутим, ови аналогни нису баш задовољавајући уопште.

На коју фору се праве оне тродимензионалне фотке, попут оних које се могу наћи на Google Earth?

Мислим на ове ''кугле'':

http://img5.imageshack.us/img5/9841/capture1jc.png

Има неко искуства с тим?

Photoshop. Nemam ga trenutno instaliranog, ali nije uopste komplikovano. Evo jedan primer, iako sa vise detalja. http://www.youtube.com/watch?v=VKbUM5NLJ_g&feature=related

Не, није то то. Ово је он направио привид лопте, а заправо је то дводимензионална слика. Ово у Google Earth је скуп дводимензионалних фотки које су савршено спојене тако да сачињавају тродимензионалну слику у коју можеш да уђеш и видиш све што је лево-десно-горе-доле...

Занима ме како да на ЛЦД-у побољшам квалитет слике аналогних канала/програма. Не знам колико је питање везано за тему и ИТ - кутак али једино овде могу да се обратим. Дигитални су одлични, међутим, ови аналогни нису баш задовољавајући уопште.

Ukoliko misliš na LCD monitor i ako koristiš TV kartu, ne očekuj HD kvalitet slike pošto je tv signal analogni. SBB je valjda počeo sa digitalnim signalom i naravno RTS.
Realno takav slučaj je i sa LCD televizorima. Slika je kao i ona na običnom televizoru.

Пиновао сам ову тему да се не би отварале нове теме за сваку ситницу везану за рачунаре.

У то име, једно питање у вези са опцијом ''Hibernate''. U Windows 7 каже ''Saves your session and turns off the computer. When you turn on the computer, Windows restores your session.''

E, сад, мене ме занима да ли смем увек да идем на hibernate уместо искључивања лаптопа? Реално, смара ме кад радим сваки пут изнова редом да отварам све програме који ми требају и исте табове у претраживачу и да подешавам тастатуру за све посебно, много мањи цим би ми био да идем на hibernate. Да ли може штетно да буде ако се само хибернира уместо искључивања?

Ja sam to koristio jedno vreme i veoma je korisno, mnogo se brže pali i gasi, ali bi valjalo da ga jednom sedmično normalno ugasiš. Meni nisu poznate neke negativne strane toga. I da, treba ti više od 512 RAM-a jer će ti onda usporeno raditi.

Намештао сам бежичне УСБ мрежне адаптере на два рачунара и нормално раде, што се интернета тиче. Али, кад пребацујем нешто са једног на други, очајне су брзине. Од неких 40-50 кБпс до 600-700 кБпс. Како то поправити?
Оба су од 50мбпс.

Ja sam to koristio jedno vreme i veoma je korisno, mnogo se brže pali i gasi,

Управо се уверавам у то. Четврти дан већ како идем на хибернацију уместо на шатдаун. Ваља.

I da, treba ti više od 512 RAM-a jer će ti onda usporeno raditi.

Па Њињдоњс 7 ваљда не можеш ни да 'оћеш да инсталираш на мање од гига рама? :) Опуштено, имам 4 гига.

На коју фору се праве оне тродимензионалне фотке, попут оних које се могу наћи на Google Earth?

Mislim da je to napravljeno u Cinema 4D, lako je to napraviti.

Није у Cinema 4D, него у Google Sketcher-у, ако мислиш на моделе зграда; ако не мислиш, онда сам ја глуп.

u skečeru to napraviš, cimer u mene se zajebavao i napravio 2-3 fotografije u 3D, nije lošo.