Шта данас ручавате?

1. Štas ti navalio na taj kačamak k'o nezdrav?

2. Смото сира и сува меса у шницлу и испржио. Прекино се!

3. Evo recepta, obećah Valdemaru, a i ostalima neće nauditi.

Goveđe pljeskavice u marmeladi od luka

Sastojci:
    20 pljeskavica (prvo napraviti 20 kuglica veličine teniske loptice, svaku kuglicu spljoštiti u pljeskavicu debelu 2 cm)
    zreli čedar sir rendan na tanke prozirne šnite
    4 glavice onog ljubičastocrvenog luka; 2 kašike maslinovog ulja
    2 kašike šećera; 2 kašike crnog vina, 2 kašike sirćeta
    50g suvog grožđa; 2 prstohvata cimeta
    1 kašika maslaca

1. Peći pljeskavice dok ne budu lijepo pečene u sredini (8-10 minuta) i servirati ih na široki tanjir da se malo ohlade i stegnu.

2. Napraviti marmeladu: isjeći luk na kolutove i pržiti na tihoj vatri na masl. ulju, 15-20 min. da omekša, ali ne da bude premekan!

3. Sve ostale sastojke osim maslaca dodati u posudu i krčkati 10 minuta, povremeno promiješati. Skloniti s vatre i dodati maslac; miješati brzo i čim se maslac rastopi, preliti ovu marmeladu preko gotovih pljeskavica, a preko toga staviti tanke šnite čedar sira.

4. Ako ostane višak marmelade od luka, staviti u teglicu, pokriti najlonom i onda staviti poklopac, može stajati u fridžu 2-3 sedmice.

P.S. Meni sa čedarom nije ispalo lijepo, sa edamerom je to to.

Evo vam i friška slika:

http://img822.imageshack.us/img822/838/pljeska2.jpg

4. Kurde, baci se na posao :)

5. Evo recepta, obećah Valdemaru, a i ostalima neće nauditi.

Goveđe pljeskavice u marmeladi od luka

Ovo mora da je odlicno!

6. cevape u lepinji sa dosta ljutog...onako madjarski ljutog

7. Sarma od Božića još traje ...

8. Пасуља, да се прочистим од суве, чмарозапушавајуће хране у протеклим данима...

9. Sarma od Božića još traje ...

Kako? Moja je nestala odma.

Mislim da danas ima kiseli kupus. Uh.

10. danas PASULJ sa kobasicom

11. Goveđe pljeskavice u marmeladi od luka

su dva kila mesa ne može bit loše. odlično izgleda.

12. Kiseli kupus. Udri!

13. E nasmeja me lepo! :-)))

14. jel recept los ili sam samo ovako duhovit? :)

15. Ajde profesionalac sam, pa da ti objasnim.

Supa se zove soupe crème champignon zato što je od krema(pavlake za kuvanje) i šampinjona. Mogu da ti dam recept, pravi. Izgleda ovako:
    http://www.vegetarismus.ch/heft/2010-3/images/Champignon%20Cremesuppe.jpg

Mora da bude totalno neprovidna i puna krema. Šampinjoni su sitno seckani ili pasirani a ostavljaju se komadi samo za dekoraciju.

16. lepo izgleda, daj pa cu da probam sledeci vikend :)
    ovo sam ja sam nesto smisljao i kombinovao s materijalom koji imam, ukusno je u svakom slucaju

17. Jedva nađoh na engleskom. Mrzi me da kucam. :-))
    Izbaci se šeri i stavlja se obično belo vino, za francusku verziju koja je inače i najbolja.
    Klajster(to brašno i voda koju si mutio) stavljaš na kraju polako kroz cediljku zbog grudvica brašna i brzo mešaš, ali na kraju, samo da bi je zagustio.

Edit: E da, kad se sve skuva, propasiraš je pasiračem pre stiskanja klajsterom, a ako nemaš pasirač onda šampinjone sitno-sitno iseckaj pre početka kuvanja pa onda kuvaj sa takvim šampinjonima. :-)

http://germanfood.about.com/od/soupsandstews/r/mushroom_soup.htm

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.