Шта данас ручавате?

1. Koje su ovo loptaste aplikacije uz crveno meso?

2. Meso je batak a loptice su kroketi od pire krompira.

3. Ovaj batak izgleda kao crveno meso, što dalje aludira da je prepečen, a time jelo gubi kvalitetne makronutrijente. Uzgred, ne idu dve vrste skrobastih UH u jednom obroku. Ali je pohvalno što nije neko vegansko jelo.

4. Nije bre prepečen, znaš kako je bio sočan, možda na slici deluje jer je sa grila. To za UH znam, ali sam bila mnoooogo gladna. Eto...

5. Sledeći put belo meso (grudi) i pirinač kuvan na vodi, mora se paziti na ishranu! I, naravno, bez ovog punomasnog sira, lolo!

6. Hehe, kada bi ti samo znao koliko je ovaj moj današnji ručak u suprotnosti od svega što inače jedem...

7. Ау Натнат, кренула ми вода на уста. Папричица је дошла као шлаг на торту.

8. Deluje odlično Nat.

Ja upravo spremam pečenu ribu sa svežim začinima. Odlična je. Jedva čekam da bude gotova, mada sve sam odradio, još samo u rernu i pirinač da skuvam.

9. Nat nisi trebala da stavljaš sliku, ogladnesmo!

Ja danas jeo meso i kuvani kormpir sa crvenim sosom.

10. Baciću vam recept ovde, iz mog kuvara (ladno imam svoj kuvar. Da folder "Kuvar" i nisu njave".

Sastojci:
    1kg fileti bilo koje ribe (oljušteni)
    ¼ šolje maslinovo ulje (može i suncokretovo)
    2 kašike isceđenog soka od limuna
    4 struka sitno iseckanog mladog luka
    ½ šolje iseckane, sveže mirođije
    ½ šolje sitno iseckanog peršuna
    2-3 čena propasiranog belog luka
    Po ukusu so i biber

NAPOMENA: Šolja 250ml

Priprema:
    Ribu oprati pa je kuhinjskim papirom osušiti.
    U vatrostalnu posudu, u kojoj ćete peći,staviti file ribe, posoliti i pobiberiti. Limunov sok i maslinovo ulje umutiti malom žicom pa poprskati preko ribe. Ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi 15 minuta.
    U posudi izmešati sitno iseckan mladi luk ( beli i zeleni deo),mirođiju i peršun i propasirati beli luk,pa rukama staviti sveže začine i odozgore i odozdole filea. Sipati vino okolo filea.
    U zavisnosti od debljine filea peci u prethodno zagrejanoj rerni na 210*C oko 10 do 12 minuta, treba da bude na najdebljem delu filea skoro pečena.Folijom prekriti i dobro zatvoriti, da vam para ne izlazi, i peći još 10 do 15 minuta, otkriti, iseći na komade i poslužiti zajedno sa svežim začinima uz dodatak limuna.

11. Ovo se čini odlično :P

12. Jeste, a nije teško da se napravi. Ukusno je mnogo. Posle samo ako hoćeš napraviš onu salatu od krompira, što ide uz ribu ili tako neki pirinač kao ja i ručak i po. Naravno, secneš krišku limuna da malo iscediš po ribi kada je na tanjiru i ručak boli glava.

13. Upravo završili rižoto sa hobotnicom i dagnjama...
    idu još i masline, beli i crni luk, soja sos i pavlaka

14. Moj tečo odlično pravi ribu s' rižom... metne čovek u tepsiju i peče zajedno, mnogo dobro ispade. Onaj pirinač poprimi neki šmek, šta ja znam. Meni je odlično, pošto sam ljubitelj tako te vrste.

15. Dobro je kada praviš neku ribu pa pirinač zapečeš sa njom, a poliješ belim vinom....mada može i crnim. Surovo dobar šmek poprimi.
    A i ovo konzervino deluje kao odlična klopa.

16. Osim Nate, ovde sve muškarci kače šta prave.

KOE SMO DOMAĆICE!!!!

17. ja volim da stavim ribu u rernu sa šargarepom, svi prvo pojedu šargarepu i traže još, tek kad vide da nema krenu na ribu.
    nisam probao sa pirinčem, ali ću da probam sutra sa škarpinom.

18. Škarpina je odlična. Da i šargarepa kada se peče sa ribom dobije neki šmek dobar. Ma riba i uopšte morski plodovi su vr'.

19. Metno sam smjesu u friz da se ladne, vidću šta ću pravit za po sata - jal pljeskavica jal vapaće...

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.