Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.
Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.
jovor je iz bosne ba verovatno kaže križ umesto krst
pazite šta sam ja izmislio danas, uzeo zdjelu sutlijaša ubacio bezukusni proteinski prah i promiješao, posuo cimetom i indijskim orahom, iskreno vrh ispalo
Hesla
Govna.
ima i crveni polumesec. inače, ovo "šnita" je glupiranje od njegove strane, ne koristimo tu reč.
хаха ИЗМИСЛИО браво тесла!!
E pa jebiga ljudi, kod nas se kaže i šnita i kriška. Kažemo hljeb, a ne kruh, mada smatram da su sve to srpske riječi.
Križ ne govorimo, ali zato kažemo ipak "križaljka" (ukrštene riječi) i "prekrižiti" (precrtati).
Takođe, kažemo i "mrkva" i "špinat" i "riža", i to su sve takođe i srpske riječi.
Kažemo "pritisak", ali i "tlakomjer" (a ne mjerač pritiska).
Ne govorimo "kazalište", "zrak" (osim u značenju zrak sunca), "vlak", "dušik", "kisik", itd...
Dakle one baš teške kroatizme ne govorimo. Ali riječi koje su u široj upotrebi u obe varijante jezika koji se nekad zvao srpskohrvatski, to svakako govorimo.
завештај овај изум србији да процветамо
Indijski orasi i cimet izvukli stvar.
https://vukajlija.com/snitasi/752826
plitka prozivka, nusminara
U krajini se kaže "šnjita kruva" bez razlike koji nivo obrazovanja je u pitanju. I kuruz a ne kukuruz
Шњита ! Haha
Bugarska pita
Danas jeo palentu. Mi je zovemo pura.
I opet dodao u nju malo kikiriki putera (da, zvanično sam navučen). Najeo se ko stoka.
Zvuči bizarno, ali probaću.
jesi secerio?
o čemu ti, jovore, pura ne drži do kraja obroka, više ogladniš dok je žvačeš nego što se najedeš od nje. kako to?
pura
Istina je da se brzo ogladni poslije pure. Ali dobra je bila, ukusna, i fino sam se najeo.
Nije baš toliko kao što kažeš ti, ali recimo nakon jedno 3 sata, mogao bih opet jesti.