Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Ne, ne i ne.
Uvijek sam bio za EU, i protiv NATO.
Nato je brate nebitan, ionako je na klimavim nogama. Od koga da nas brani? Jedino može od samog sebe.
Al mislim da je dobro da gradimo bolje odnose sa EU, i težimo ka članstvu, jer jbga... institucije, pravna država, borba protiv korupcije, Laura Koveši, evropski fondovi, regulative.
Da regulative. Zato nas sad i tjeraju da kopamo litijum, jer smo van EU, a unutar EU to možda ne bi prošlo ako dovoljno ugrožava ekologiju.
Bolje biti dio EU, nego njihovo smetljište.
Ako se plašiš EU, zbog nekog kao "pederluka", evo Orban je u po EU kenselovao prajd,
a mi koji smo van EU, moramo ga održati ako tako kaže američki ambasador.
A nisi resio ono sto eu vecinski ne postuje nasu teritoriju, i radi otvoreno protiv nas to nema veze a?
Ни не знам шта да кажем кад видим ову посету Украјини, па он иде и у ЕУ и у Русију и у Украјину и у НАТО. Са Србијом је готово одавно, он иде тамо из досаде вероватно и да уговара неке послове, пошто нам је политика мртва.
EU nema nadležnost da prizna ili ne prizna Kosovo. To je u nadležnosti pojedinačnih država.
Što se tiče toga ko radi protiv nas, više je Tramp natjerao Vučića da da ustupaka Kosovu, nego što je EU ikad uspjela.
Ali moze da trazi kao uslov da resi pitanje granica sto i trazi
Mojne kenjas gluposti
Na Trkalištu u Šapcu, u četvrtak uveče, oko 22.30 došlo je do incidenta u kojem je, prema navodima roditelja, jedno maloletno lice (15) zadobilo teške telesne povrede nakon fizičkog napada.
Prema svedočenju oca povređenog dečaka, do incidenta je došlo nakon što je vozač luksuznog automobila, marke Porsche Panamera (registracija poznata redakciji), zaustavio vozilo nakon verbalnog dobacivanja koje se odnosi na način vožnje. Tom prilikom, kako se navodi, vozač i još dve osobe izašle su iz automobila, a potom je jedan od njih fizički nasrnuo na dečaka i zadavao mu udarce, uključujući i dok je bio bez svesti.
Roditelj navodi da je dečak pregledan u bolnici, te da je medicinsko osoblje sugerisalo pokretanje postupka zbog sumnje na krivično delo ubistvo u pokušaju. Porodica je najavila da će dati zvaničnu izjavu u policiji.
И ко вози тај Порше?
Jos ces izjaviti kako je nebitno sto su vecina i to onih koje se pitaju dali direktno priznanje i ucestvovalo istovremeno u bombardovanju
Al zna jovor znaaa on
Brate, ako bi tako gledali Francuzi, Englezi i Njemci nikad ne bi mogli sarađivati, jer su se klali nebrojeno puta kroz istoriju.
U politici imaš 2 paralelna procesa, i jedan ne isključuje drugi:
1) konstantni rat - bilo vojnim ili drugim sredstvima, borba za nacionalne interese, teritoriju, itd.
2) saradnja, razvoj, trgovina, itd...
Dvije strane koje imaju neke sporove po tački 1, ne znači da moraju isključiti tačku 2.
Zato diplomatija i visoka politika i jesu vrlo složene.
Pa jel imaju britanci vojnu bazu u sred francuske, dal su francuzi okupirana teritorija od britanaca
Nis ti bas u vinklu
Pa Njemačka je bila pod okupacijom nakon WW2 i podijeljena u zone pod kontrolom određenih sila, pa ih to nije spriječilo da sa njima sarađuje i ulazi u EU, itd.
Pa da nakon sto su rascistili probleme jeli, nije neka bitna razlika haha
Zapravo 1957. kad je Njemačka ušla u EEZ (preteču EU), još je bila pod okupacijom.
Ustvari nije, zajebo sam se. Okupacija je zvanično prekinuta 1949, ali mislim da su i nakon toga saveznici imali neki stepen kontrole nad Njemačkom, ne znam sad tačno koliko.
Nemacka je americka kolonija sve vreme o cemu pricas jbt
Nije ni bitno sad, ne treba da se jebemo oko detalja.
Suština priče je da ti ne možeš sebe isključiti iz saradnje sa svijetom zbog teritorijalnih sporova.
To nikad tako u istoriji nije bilo.
Kroz čitavu istoriju, rat, saradnja i diplomatija tekli su paralelno.
Teritorije su se dobijale i gubile. To bilo normalna stvar.
Ta ideja o nepovredivosti granica, i da ako ti neko ćapi dio teritorije da s njim moraš biti smrtni neprijatelj do sudnjeg dana, to je moderna novotarija.
Ranije je bilo da vodiš računa o svojoj teritoriji, nastojiš je širiti, ali ako izgubiš, ko te jebe, sam pao, sam se ubio, neđe si se zajebo... ili si zapustio vojsku, ili si udario na koga ne treba, itd... Ili prosto nisi imao sreće. Došo jači baja, i skenjo te.
Jedno je saradnja a drugo prihvatanje saradnje tokom okupacije na ustrb svoje stete a najgluplji stepen je praviti se da ne vidis to i ponasas se da je sve ok i da funkcionises na realnim osnova, i ti i vucela mislite isto jer valja se prodavati ukrima oruzje kad vec imamo priliku, sta to dugorocno moze da kosta koga briga spakovace jovor i vucela paretine u dzep i zapaliti u inostranstvo
EU ne postuje granice, to je i cela poenta. biti deo EU pretstavlja odricanje nekih nacionalnih mogucnosti i zabrana zarad ideje da ce narod u vecoj grupi imati vise sigurnosti.
imas ljude koji se fiksiraju samo na ovo sto se daje (cara), ne razmisljajuci o prednostima. imas ljude koji se fiksiraju samo na ovo sto se dobija, ne razmisljajuci o nekim nacionalnim interesima koje gubis (... nema primer na sajtu mislim).
za sad, drzave koje uspevaju da svoje interese proguraju i da i dalje vrv bolje zive nego sto su u EU su svajc i norveska. UK ocigledno, tolika mocna sila, i opet, na kraju, dosta su izgubili vise nego sto su dobili izlaskom.
al kako god da okrenes, moramo budemo svesni da je ta EU jedini razlog sto je evropa (i srbija sa evropom, mali rusi) i dalje relevantan faktor, i sto se i dalje zivi relativno OK. gore bi bilo dosta da ne postoji. previse bi bilo USA/Ruskih i sad novijih Kineskih/Bliskoistocnih/Indijskih uticaja, mnogo bi lakse bilo sa strane manipulisati i nije iskljuceno da bi bilo i ratova i dalje.
I ko god misli da to ne bi imalo uticaja na sitnu zemlju pored svog tog sranja, kao sto je Srbija, je bas naivan.