karaj vucelu

1. Sad je taj poredak već uspostavljen, i imaju ovdje svoje ekonomske interese koje bi da štite, tako da im sad rat ne treba.

znači ipak su nas kolonizovali kroz ekonomiju i spoljnu politiku

2. vece su sanse da nas udari meteor nego da vucic izazove rat.vise od pola stanovnistva ga ne priznaje kao predsednika, a ovi sto ga podrzavaju to ti nikako nije tip ljudi koji bi ratovali ni da im siptari dodju ispred kuce.a ne znam ni odakle ti ideja za rat.kao ako se vucic prikloni rusiji ne znam..pa nam oni daju s400 i aramtu.

3. mene zanima jedno filozofsko pitanje a ti si jovo dobar za to.filozof brdar kaze da institucija predsednika mora da se postuje?sta ti mislis o tome?vucic je laganjem i prevarom postao predsednik, ni sam ne postuje ni jednu instituciju.da li je onda normalno postovati predsednika u takvom slucaju?cuo sam da neki crkvenjaci kazu-vlast je od boga.tako pise u bibliji kazu.i prema tome, kakva god da je ta vlast ljudi treba da je postuju.

4. pričati o žvalojziju da ima neku mudru strategiju posebno u ova vremena kad ga na terenu leraju njegovi i ne isplate babama po 3k je ono, raspad sistema

https://www.reddit.com/r/serbia/comments/1l81jlf/n1_glasa%C4%8Di_snsa_u_zaje%C4%8Daru_se_bune_nisu_im/

5. @labokv:

Iskren da budem nisam siguran. Nemoj me držati za riječ, ali koliko sam ja upoznat s tim, po hrišćanstvu su dužnosti uzajamne. Npr. kako sluga ima dužnosti prema gospodaru, tako ima i gospodar prema slugi. Sad, državna vlast je viši nivo toga. Donekle je odgovornost i naroda, ako je dozvolio da bude prevaren. Jedna od crkvenih zapovijesti je "moliti se za one koji su na vlasti". Po meni, dok je neko na vlasti, tu vlast treba poštovati. Naročito je to bitno u odnosima prema inostranstvu. Ja na primjer mogu biti protiv Vučića, ali da sad dođe neko iz neke neprijateljske države i krene da mu soli pamet, i udara packe, stao bi na njegovu stranu jer je naš. Takođe kad se god Vučić ponaša u skladu sa zakonom i radi ispravne stvari, to treba podržati. Samo tamo gdje griješi to treba kritikovati. I pazi, ni njegova vlast nije neograničena. Zato i imaš podjelu vlasti na sudsku, izvršnu i zakonodavnu. Sudska vlast bi trebalo da ograniči zloupotrebe izvršne vlasti ako do njih dođe... Što često nije slučaj, jer može ista interesna grupa da kontroliše obe.
    I to ako je vlast od Boga, ne znači da je vječna i nedodirljiva. Ona je od Boga, dok traje. Tokom istorije su postojali različiti načini kako se vlast smjenjivala. Ali čak i ako se vlast smijeni nasilno, i ona sledeća koja dođe nakon toga, biće od Boga. U suštini, ideja je, da je svakom ko je na vlasti dato neko vrijeme da bude tamo, i dok je tu, to treba poštovati, ali je vlast i smjenjiva na različite načine. I ako bude smjenjena, i to je po Božjem dopuštenju, i za to postoji razlog. Da je valjala, ne bi bila smjenjena... Ako neki režim padne, postojali su dobri razlozi za to.
    Ima i ona izreka da svaki narod ima onakvu vlast kakvu zaslužuje.
    A svaka vlast i svaki zakon, bolji su od bezvlašća i bezakonja. (mogli bi se naći tu neki ekstremni izuzeci, ali generalno princip važi)

Dosta ovoga je spekulacija, i moj lični stav, tako da nemoj me držati za riječ. Ako te zanima s vjerske strane, bolje istraži sam.

Samo bih dodao i onu Njegoševu "Al tirjanstvu stati nogom za vrat, to je ljudska dužnost najsvetija". Ne znam da li se to može izvesti iz Biblije ili hrišćanskog učenja, ali Njegoš, koji je bio vladika i dobro upoznat sa hrišćanstvom, mogao je takođe da izrekne jednu takvu misao.

Zakon treba poštovati, i vlast poštovati. Ali ako je vlast loša, treba tražiti legitimne načine da se ista smijeni.

Ako neki naučnik ili umjetnik dobije tipa neki orden od Vučića, on to treba da prihvati, a ne da izvodi neke kerefeke. To je orden predsjednika Srbije, a ne od građanina Aleksandra Vučića.

6. Ako neki naučnik ili umjetnik dobije tipa neki orden od Vučića, on to treba da prihvati, a ne da izvodi neke kerefeke. To je orden predsjednika Srbije, a ne od građanina Aleksandra Vučića.

jel isto važi i za hitlera?

7. Po meni ne. Ne pitaj zašto i kako. Čisto moj lični stav.

8. Ako bi već težio nekoj doslijednosti, prije bi važilo da ne primiš orden ni od Vučića, nego da primiš od Hitlera.

U suštini obojica u nekoj mjeri izlaze iz ustavnih ovlašćenja, krše zakone, itd... što im umanjuje legitimitet.

Što Njegoš kaže "treba ih dovesti poznaniju prava"

Vlast koja je očigledno i protiv Boga i protiv naroda, takvu vlast nije nužno poštovati. I ona može biti "od Boga" u smislu, da je s Božjim dopuštenjem, i da ju je Bog postavio s nekim razlogom, možda kao test, itd... Ali dužnost hrišćanina je da prvo poštuje Boga i Božje zapovijesti i da gleda šta je po pravdi i po Božjem zakonu, pa tek onda da poštuje ljudske zakone.

I antihrist će u nekom trenutku imati vlast po Bibliji, a to nikako ne znači da ga treba slušati šta naredi, već upravo obrnuto. Antihrist može biti dio Božjeg plana i može imati neku svrhu, ali dužnost naroda u doba antihrista će biti da mu se suprotstavi i da strane na stranu Boga, da se bori protiv tog zla.

9. Mislim nije sporan povod, pad nadstrešnice, ali je možda neko skonto da je to dobra prilika da se podrže protesti, koji bi mogli destabilizovati Vučića

Valjda razumeš pojam da nekom pukne film? Nije ovde sve bilo med i mleko pa je onda pala neka nadstrešnica i poginuli neki ljudi, i sad neki zli ljudi hoće da smene plemenitog predsednika.
    Mora budeš ili mnogo glup ili neinformisan, ili da si debelo s one strane zakona da bi branio sektu i njenog vodju.
    Evo samo u Nišu je pre te nadstrešnice bilo bar 3 protesta (po nekoliko desetina dana) oko raznih loših stvari. Korumpiranost sns političara u Nišu je dostigla taj nivo da više ne postoji neko ko misli da je sve pošteno, samo je podela na one kojima to smeta i one kojima odgovara iz raznih razloga.

ali da sad dođe neko iz neke neprijateljske države i krene da mu soli pamet, i udara packe, stao bi na njegovu stranu jer je naš. Takođe kad se god Vučić ponaša u skladu sa zakonom i radi ispravne stvari, to treba podržati.

Vučić AlEksandar bukvalno svakim svojim činom ne radi u skladu sa svojim ovlašćenjima i samim tim krši zakon. Svaka dalja diskusija na tu temu je besmislena

10. Банујте Јовора више.

11. presednik ce da obnavlja dva grada u ukrajini i neku manju regiju o kako lepe vesti za sve proeu fanatike

zivela slobodna eu ziveo zelenski

12. Cara, šta je to Ukrajina konkretno uradila protiv Srbije, pa da je mi kao ne gotivimo?

Jesu priznali Kosovo?
    Jesu uradili išta drugo protiv nas?

Nama se sva antipatija prema Ukrajini svodi na to "Rusi naša braća", kao da Ukrajinci nisu?
    Ili Rusi pravoslavci - kao da Ukrajinci nisu?

Ima i drugi fazon tipa, ovo je rat Rusija vs. NATO, treba podržati braću Ruse.
    I ta logika mi ima smisla donekle.

Samo što NATO tu ipak nije direktno uključen, a Ukrajina ratuje i za svoje interese, a ne samo za NATO interese.

Al nebitno... i ako bi se pozivao na doslijednost, po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta, s obzirom na to da su nama ćapili 15% teritorije, trebao bi imati dozu empatije i prema Ukrajini kojoj oće ćape dobar dio teritorije takođe...

P.S.
    Naravno da Srbija ne treba da obnavlja gradove u Ukrajini. Prioritet srpskog budžeta je Srbija. Nemamo ni za sebe, a ne tamo da obnavljamo neke gradove, kao da je to neka sića. U redu je da se šalje humanitarna pomoć u nekoj količini, ali obnavljanje gradova je previše para.
    E sad, ako bi ta obnova stvorila mogućnost da se od toga nešto i zaradi ili investira tamo u Ukrajinu, što bi moglo donijeti povrat para, to je onda druga priča.

13. Ukrajina je oteta drzava od strane zapadne oligarhije. Pravo pitanje je sta je ta vlast dobro uradila za ukrajince i zasto je vrhovni bolesnik u odabranom drustvu

14. I opet ono sto proeu fanatici ne razumeju a bitno je, sve i da vucela oce da pomaze zelenskog trebao je to da radi u bilateralnim odnosima, a ne da kao evropsko pseto treceg ranka ide sa ostalom žgadijom na samit kako mu agenda dojavila.

15. Više ti je zajebo Ukrajince Petro Porošenko, nego Zelenski.

Porošenko je vodio antirusku politiku, a Zelenski je pokušao malo da smiri tenzije sa Rusima, al jbga, bilo prekasno.

16. Jest, 20mil ukra napustilo zemlju pod zelenskim, ostali bez 4 teritorije, istekao mu mandat davni dana al i dalje smiruje tenzije pod eu pokroviteljstvom. Samo nek nastavi ostace i bez kijeva

17. "Pod Zelenskim"

Pa i u Srbiji je izginulo možda i 50% muške populacije pod kraljem Peterom I Karađorđevićem.

To ga naravno ne čini lošim kraljem. Znamo kako i zašto su ginuli.

18. In World War I, an estimated 1.25 million casualties, including both military and civilian deaths, occurred in Serbia. This represents a staggering 25% of Serbia's pre-war population and approximately 57% of its male population. The military losses alone were over 400,000, while the remaining deaths were attributed to civilian populations.

19. ukra

Oni se inače zovu Ukrajinci.

20. Ne postoje ukrajinci, to su rusi ispranih glava ko milogorci ili dobar deo kroasana

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.