Jeste li jedini Vukajlijaš u svom društvu?

1. e jebi ga sad Care, mnogo je tu pesimizma.
    Ne bi se smjela isključiti Vukajlija tek tako. Nismo mi džaba pisali definicije tolike godine, da ih neko tek tako obriše.
    Neka arhiva, nešto, treba da se napravi, ako se sajt ikad bude mislio brisati.
    Ne treba se oslanjati samo na internet archive, wayback machine i te munje.

A i brate šta fali sajtu, neka ga. Može kaizen da doda nove kategorije stvaralaštva, kad su definicije već ispucane.
    Npr. pjesme i kratke priče. A da se ocjenjuju i komentarišu po istom principu kao definicije. Pošto smo i mi matoriji, taman nam sad i više odgovara taj vid stvaralaštva...
    A sem toga leksikografija i književnost su uvijek bile srodne aktivnosti. I Vuk Karadžić je pravio rječnik, ali je i skupljao razne pjesme, priče, itd...

To bi po meni bila logična evolucija.
    E sad je jedino problem, što nismo vjerovatno baš toliko talentovani za tu vrstu stvaralaštva, a i lijeni smo da čitamo te vrste sadržaja.
    Ali ne škodi da se proba s tim.

Ali tu bi opet moglo da bude neko takmičenje, što bi unijelo malo živosti.

Možda da se ubaci i kategorija vicevi, ali da bude strogo zabranjen i surovo brisan copy/paste sa neta.

2. Није песимизам, него реалност. Дефиниције су скроз потрошена форма стваралаштва, што се види и по резултатима овде. Можда нема разлога да се брише (мада и може, све је ово Кајзеново власништво), али овакав сајт дефинитивно више никада неће заживети, са све тим новим текстуалним формама и такмичењцима (а шта реално и да понудиш у том такмичењу).

3. definish, kako to (Eddy) Gordo zvuči

4. Pa nikom ne pada na pamet da briše ni urban dictionary koji je još stariji.
    Ne prave se stvari da bi se rušile.
    Uostalom poenta vukajlije originalno nije ni bila da bude neko živahno mjesto za bleju, već prosto da bude rječnik slenga. I sad kad smo napravili odličan rječnik slenga, sad to treba da uništimo? Zato nam i jest tako što tako razmišljamo. Na Zapadu ljudi prave stvari da traju.
    Nije poenta definicija da se mi takmičimo i nadjebavamo oko njih, već da se stvari definišu i da to ostane.
    I takođe da se sa pojavom nekog novog slenga, i ti novi pojmovi definišu.
    Sve preko toga je bonus. Druga je stvar što je taj bonus s vremenom postao glavna stvar, i sad kad je bonus zamro čini se da je i sajt otišao u kurac. A nije.
    Samo nema više toliko bonusa, ali ono najvažnije je tu, a to su definicije, i u tom pogledu sajt nikad nije bio bolji, jer nikad nije imao toliku količinu definicija kao sad, i sa svakom novom postaje sve bolji, tu nema nazadovanja, može samo da se ide napred.
    Loše definicije svakako će biti potopljene glasovima, a realno i nema nekog pretjeranog priliva novih definicija, nema problema sa spamom.

5. Да ауторе

6. Evo šta kaže UrbanDictionary o nama

Vukajlija

Serbian version of Urban Dictionary. Named after Serbian dictionary writer.

Person 1: What is Serbian roulette?
    Person 2: Let me check on vukajlija.com... ah, it's letting your drunk best man to name your first child
    by Guy McPerson IV July 1, 2010

7. 2010, веома рецентно

8. i gramatički neispravno pride, nema potrebe ubaciti 'to' ispred 'name'

9. Možda zvuči prepotentno s moje strane, što toliko dajem na značaju definicijama kao da su one neka božja mudrost... al pazi, nemoj me pogrešno shvatiti. Tri činjenice treba imati na umu:

1) To što je nešto nastalo na netu, ne znači automatski da je sranje. Ljudi kontaju čim je nešto na netu neki klinci nešto žvrljali to je bezveze.
    2) Definicije, sve i da su sranje, (a mnoge od njih nisu), svakako jesu dokument, svjedok vremena, autentičan pogled na društvo u određenom istorijskom trenutnu. Zamisli koliko bi sad bilo interesantno čitati tipa neku verziju vukajlije iz 1920-ih godina, da je tad postojao internet. Ili tek iz 19. vijeka. Tu bi mogli naći zabilježene mnoge izraze koji se danas ne koriste, informacije o pojavama koje više nisu aktuelne, uvid u tadašnji način života i poglede na svijet, itd... Bilo bi to u svakom slučaju dragocijeno.
    3) Značenje nekih termina se mijenja i mijenjaće se s vremenom, vukajlija može da isprati i tu evoluciju. Eventualno ako nekad postane previše anahrona i zakucana u prošlosti, treba se na neki način arhivirati, treba postati muzej, a nikako da se briše.

Mogla bi se napraviti neka neinteraktivna verzija sajta, gdje možeš prosto pretraživati sve definicije i to je to, bez foruma, bez opcije dodavanja novih definicija, bez ocjenjivanja, itd...
    Ali kontam da je rano još za to.

10. i gramatički neispravno pride, nema potrebe ubaciti 'to' ispred 'name'

Živa istina, vidi se da je neko naš definisao.

11. Ништа време да Матица српска откупи Вукајлију као национално културно добро

12. Rare rare Jovor Win

Real sait je ziva stvar isto kao i svaki jezik/recnik. Ko kabi reko e ajmo pobacat sve recnike u djubrad jer sve reci smo izmislili hnjo hnjo stae ovo

Ima tu jos da se pise ihahaj

13. ali ono najvažnije je tu, a to su definicije

Ima tipa 100-200 defki da vredi procitati, i dalje ostajem pri tome, ostalo sve go kurac i usiljeno stivo. Glavni deo sajta je postao forum jos pre tipa 10 godina. Kakva je sve blaga forum iznedrio, kakve sve glave i pojave, definicije ne mogu prismrdeti tome. Ljudi su najvazniji ovde, nikako da skontas. Osim ako nisi autor analni osvetnici ili tako neki levi koji i dalje drka na definishe

14. Ljudi su svakako bitni, ali nisu ljudi ono što čini vukajliju jedinstvenom. Imao si foruma dosad dosta, od krstarice, preko jebene Ane (đe su i muški znali zaći), preko EliteSecurity-a i sad na kraju Reddit, ali ni jedan od njih nije imao opciju definicija, a kamo li još postera, reakcija...
    Bez tih kreativnih sadržaja Vukajlija ne bi bila Vukajlija.
    Ti kreativni sadržaji su ono što je i privuklo kreativne ljude.
    Da nije bilo definicija, ja se nikad na ovaj sajt ne bi ni registrovao. Prvi motiv mi je bio da definišem iks nekih rjeđih izraza što sam imao u glavi, koji su sočni, koje tipa baba moja koristila ili neke banjalučke fore, itd... To je bio glavni selling point sajta... a onda kad dođeš već, usput otkriješ i forum, koji takođe nikako nije za bacit, čak i sad kad je jako malo ljudi tu, a pogotovo ranije.

15. Da nije foruma djoku mog bi vukajlija bila to sto jeste. Plus da ne zaboravimo da su forum i pojedinci (dakle aktivni forumasi) uticali na srpski internet i nastajanje gomile drugih sajtova i stranica

16. uticali na srpski internet i nastajanje gomile drugih sajtova i stranica

na koga se ovde misli?

17. Ako ti koji si na sajtu po 10 sati dnevno ne znas onda jbg

18. cus 10, 15-20min

znam neke jbg, zato te i pitam da vidim sta ima. Ako ces nabrajas neke staje frenkie zmie sve su to likovi koji pisali def a usput i kenjali na forumima

19. I straja pisao defke pa je iznedrio sta?

20. sta sad prebacujes fokus na straju jebo te on, ako pominjes ljude da su nesto uradili veliko po internetima eto taj slepan straja jedan od najpoznatijih

imas ovu tarzanija dnevnjak ekipu i sta jos pored toga?

Jednostavno daj neki primer kako internet srbije oblikovan preko foruma vukajlije, ne znam jbt imo sam pauzu od neki 10ak dina na saitu nisam pratio sta se desava. Odnosno koje su to forumaske eminencije kumovale tim pojavama stvarno neam pojma

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.