Prijava
 1.    

  Helikopter roditelj

  Vrsta roditelja od izuzetne napasti po svog potomka, osobito rasprostranjena u dekadentnom zapadnjačkom društvu gde caruje dokolica.
  Glavni ideološki protivnik mu je 'bez ruku' roditelj čija je jedina zasluga nagomilavanje raznih sranja s kojima nalednik mora da se izbori jačajući pritom telo i duh. Neki to čine svesno, vodeći se maksimom da najjača maslina raste na najvećoj buri, dok je mnogo češće uzrok najčistiji izvorni nemar.
  Helikopter je drugačiji, on je uvek tu da se uveri kako mališa u svakom trenutku nešto radi, i jupitera mu, da to radi kako treba. Pritom se ne usteže da jednakom spremnošću ponudi savet, ohrabrenje, poklone ili motivacionu šljagu.

  Oba pristupa imaju veliki broj pobornika ali i svoje prednosti i mane, 'bez ruku' metod obezbeđuje roditelju veliku količinu slobodnog vremena a gaji u svakom pogledu izuzetne osobe pomalo ciničnog pogleda na svet, jedina mana mu je procenat uspešnosti u rangu lansiranja pulena FK 'Grafičar' u orbitu međunarodnog fudbala. Helikopter pristup, s druge strane, ima izuzetno velik procenat uspešnosti a mana mu je što često rezultuje biciklistom koji se ruši čim mu skineš pomoćne točkove. Biti helikopter je takođe veoma naporno po roditelja koji se, u najvećem broju slučajeva, nakon izvođenja deteta na pravi put emotivno i fizički istrošen povlači u kakvu Čajetinu da gaji pčele i puževe.

  - Stvarno ne znam zašto mi stalno drobe ovi moji da gušim dete, nisam sigurno blesava da ga prepustim ulici kao khm neki...
  - Čekaj malo, da se razumemo ja sam uvek duhom uz moju decu, uostalom koliko sranje može da napravi malokalibarskom puškom, nisam mu zolju dao.
  - Dobro, da ne počinjemo opet, ali kako će da zna šta je ispravno da kaže i uradi u datoj situaciji ako ja nisam tu da mu pokažem, ne vidim šta tu ima loše.
  - Pazi, jedno je brižan roditelj a drugo je helikopter.
  - Ja tu stvarno ne vidim razliku.
  - Evo probaću da ti objasnim. Bio je u davna vremena u nekim našim krajevima izvestan običaj po kojem roditelji i rodbina prisustvuju prvoj bračnoj noći mladenaca kako bi se uverili da sve ide po planu.
  - Pa... to jeste malo ekstremno ali razumem brigu, čudi me da je običaj izumro.
  - Bilo je nekih problema sa Strazburškom konvencijom koliko sam ja razumeo, imaju neke klauzule o privatnosti i ličnim slobodama oko kojih se jednostavno nije moglo. Elem, da nastavimo, brižan roditelj se uveri da sve ide kako je bog zapovedio, ništa u pogrešnu rupu i sve to, pa će diskretno da ode za svojim poslovima a helikopter će tu diskretno da ode po kokice.