Prijava
 1.    

  Hodnik

  Najčudnije mesto kad počnete da radite. Dođete mladi i poletni, puni optimizma, javljate se svima...ali kakav bedak kad na nekog nalećete u tom hodniku sto puta dnevno. Glupo je svaki put se javiti, a glupo i proći u tišini. Šta smisliti svaki put? "Šta ima...'de si...kako je...ima li posla...ima li zime...čujem da će plata možda...fina haljina..." Onda počnete da uvek sa sobom nosite neke papire u koje ćete buljiti tokom prolaska, samo da se više ne patite.
  Posle godinu-dve, smorili ste se od posla i ljudi, koji su u kolektivima po defaultu naporni do bola, naročito po državnim organima i više se ne javljate nikome. Možda namig simpatičnoj koleginici (ili kolegi ako ste žensko) i to je to. Posle nekoliko godina, već ih sve gledate ispod oka, jer vam je dosad već svako od njih bar jednom 'podmetnuo nogu'. Onda dođu neki novi klinci, isto tako poletni kao i vi nekad. Ali već ste zaboravili kako je to bilo.

  Novi klinja prolazi pored vas peti put od jutros:
  - Zna li se kad će plata? :ljubazni kez
  - Zabole me kurac...

 2.    

  Hodnik

  Tradicionalno mesto sušenja kišobrana.

 3.    

  Hodnik

  Jedno od najboljih mesta za seks, ako je loše, samo kažeš ide neko i završiš.

 4.    

  Hodnik

  Kućna prostorija koja je ujedno i instrument za merenje međusobno iskazanog poštovanja članova jedne porodice, na nivoima hijerarhijskog poretka i fizičke prisutnosti.
  Najradikalnije varijacije u ovim nivoima se zapažaju u adolescentskim naraštajima.

  -Vidim, mlađi brat ti je baš porastao, kaže mi da je krenuo u teretanu, da je počeo zdravo da se hrani...
  -Aha, nešto je postao sve manje oprezan kad se mimoilazi sa ukućanima u hodniku... Doduše, za dedu se još uvek skloni, jes' da je malo ležernije nego pre, ali se ipak pribije uz zid i to dobro.