Prijava
 1.    

  Hohštapler

  Hohštapler je prevarant; najviše se oslanja na radnje mutne, zakulisne, ispod žita… Iako na moralnoj skali ne stoji ništa bolje - hohštapler nije bitanga. Bitanga je manje zavijena u oblande – surovija i sirovija. Hohštapler je, međutim, savršeni spoj ribe i mačke, taj pliva gde god da ga bacite i uvek se dočeka na noge. Osnovna osobina mu je da skriva svoje prave namere.

  Veoma sličnu, ali ipak ne i potpuno istu, definiciju nudi i nemački jezik koji hohštaplerom naziva osobe koje se izdaju za ono što nisu – ili se pretvaraju da su obrazovaniji, da su višeg društvenog ranga ili boljeg i priznatijeg zanimanja – a sve samo da bi stekli (protivpravnu imovinsku – a kakvu drugu) korist u novoj sredini gde ljudi ne znaju ko su i šta su.

  Možda i najpoznatiji hohštapler u istoriji je niko drugi do Mačak u čizmama koji je obmanuo cara (a čizme su mu bile maska) da je grofov glasnik, a „grof“ je bio njegov siromašni gospodar, najmlađi sin pokojnog mlinara. Iako je cilj Mačka bio plemenit, hohštapler je hohštapler. Stvari uvek moramo nazivati pravim imenom.

 2.    

  hohštapler

  Onaj sto sa finim osmijehom(koji moze i da izostane) ocekuje da ga ljubite u dupe jer vam je nesta prodao ili uradio u zamjenu za vase pare.

 3.    

  Hohštapler

  Onaj što bi ti, da može, u hotelu naplatio i tusiranje po litru prosute vode.

 4.    

  Hohštapler

  Onaj koji zarađuje na tuđoj muci.

  U narodu poznatiji i kao pop.

 5.    

  hohstapler

  Prevarant finih manira

 6.    

  hohštapler

  ako nekoga *iz sve snage jako* mrzite,mozete da se trudite svakakvim pogrdnim izrazima,izopacenom kreativnoscu,bolesnom domisljatoscu i sl.,ali,ako ga vec mrzite,glupo je truditi se.
  zato je izmisljena rec> HOHSTAPLER.
  stedi vreme,i zivce,jednostavno je suma sumarum svega sto ste hteli da izgovorite,i salje vise nego jasnu poruku...