Prijava
 1.    

  Korupcija

  Nacin funkcionisanja organa vlasti

 2.    

  Korupcija

  Naši političari nemaju problema s korupcijom, ona funkcioniše odlično

 3.    

  Korupcija

  Rezultat duge ruke zakona i slepe pravde.

 4.    

  Korupcija

  Vrlo teško dokaziva pojava. Jedan je srećan što je platio, pa je omogućio time nešto sebi, a drugi je srećan što je uzeo pare. Znači, imamo DVE ZADOVOLJNE STRANE.

  Omiljena pesma im je "Mito Bekrijo", pogotovo početak druge strofe koja počinje stihovima "Obeć'o si mito..."

 5.    

  Korupcija

  Korupcija (lat. Platikus Patiuradius), u narodu poznata kao "razumemo se". Predstavlja jedan od načina da se reši određeni problem. Rešenje. Često se vezuje za transakciju novca sa jednog računa, ili džepa, na drugi račun, ili džep. Transakcije nisu regulisane samim zakonom, ali se primenjuje običajno pravo. Karakteristično je odsustvo reči pri obavljanju same transakcije ali su, u ovom slučaju bitna dela.

  Policajac:"Dobar dan, prošli ste kroz crveno i zgazili pešaka na pešačkom prelazu, a pri tome imate i četiri promila alkohola u krvi! Kazna za ovaj prekršaj je milion dinara, oduzimanje dozvole i deset godina zatvora!"

  Razgovor traje.

  Policajac nakon 200 evra: "Dakle, kao što sam rekao, iako ste bili savestan vozač i pratili saobraćajnu signalizaciju, zgazili ste pešaka. Kazna za ovaj prekršaj je oduzimanje dozvole i 5 godina zatvora!"

  Razgovor traje.

  Policajac nakon 400 evra: "Dakle, kao što sam rekao, puno je nesavesnih pešaka koji prelaze ulicu na neobeleženom mestu, ovo bi sigurno bio njegov prekršaj da je ostao živ. Pošto ste savestan vozač, dođete državi još 100 evra i srećan put. Samo vežite pojas, molim Vas."

 6.    

  Korupcija

  Velik problem u Srba, politicari su narocito ostri u najavi borbe sa istom, ali bez brige, sve ce to narod potplatiti.

 7.    

  Korupcija

  Pojava koja u Srbiji ne postoji.

  Ne, niste pogrešno pročitali, zaista ne postoji. Razlog za to je što je korupcija toliko duboko pustila korene u svim sferama našeg društva, da je jednostavno nemoguće tu pojavu tretirati kao izdvojenu stvaku na listi stvari koje treba iskoreniti.

  Od rođenja, pa sve do smrti, razni poklončići i ostali znaci pažnje se poklanjaju svakoj osobi koja na tom putu ima neki autoritet. Time se samo malkice podmazuju šarke na vratima koja vode u sledeću prostoriju, da nam slučajno ta vrata ne ostanu zatvorena i da ne doživimo to neko volšebno iskustvo. Iskustvo zvano duševni mir, kada možemo da sednemo i kažemo sebi: "Sada sam VALJDA miran". A, to VALJDA nas vodi do sledećih vrata, novih poklončića - nečega za "čast" (čašćavanje), preznojavanja zbog iščekivanja i tako non stop.

  Ne, korupcije nema, sve je to normalno: malo viski, malo kafa, poneka bombonjera, malo više evrića, malo dudlanje i hopa-cupa i to je to.

 8.    

  Korupcija

  Tajna berza privilegija

 9.    

  Korupcija

  Kad daješ siledžiji pare kako bi imao zaštitu od njega.

  - Mali daj pare, da ti ne bih slomio noge!
  - Evo, evo, uzmi sve, samo me pusti na miru.

 10.    

  Korupcija

  Pojava za koju je novcano dokazano da u Srbiji ne postoji.

 11.    

  Korupcija

  Toliko ustaljena pojava da od skoro ima i svoj sajt.

  korupcija.gov.rs

 12.    

  korupcija

  pokvarenost, burgija koja radi na paru (ali ne vodenu) ...

  1.) Nisam lep i pritom sam glup, ali uvek mogu da doplatim.
  2.) - Treba mi viza.
  - Ma treba ti veza ...
  - Cujes, treba mi viza za napolje!
  - Lepo ti kazem, treba ti veza!

 13.    

  Korupcija

  Vremenom sve postaje istina, tako da ce u Srbiji za nekoliko godina to biti normalno ( kako je pocelo )

 14.    

  Korupcija

  Usavršeni oblik materije. Svi objekti sastoje se od nje. Ne može se uništiti, već samo prelazi iz jednog oblika u drugi. Ipak, za razliku od klasične materije, korupcija se može i stvoriti.

 15.    

  Korupcija

  Razlika u razvijanju tragedije kod nas i kod starih Grka.

  Grčka se razvijala na mitu a naša na mitu i korupciji.

 16.    

  Korupcija

  Nešta što je uvjek postojalo i uvjek će postojati. Jedino šta može da se uradi po tom pitanju je da se ne dozvoli da jedan te isti smrad smrdi stalno na istom mjestu već da se objekat smrdnje redovno mjenja i da se prostorije provjetravaju. Svakako će nesta da smrdi al bar neće istim intenzitetom kao do sada isti lik smrdjeti na istom mjestu po 30 godina.

 17.    

  Korupcija

  Pojava protiv koje galame najviše oni koji bi rado našli dobar posao preko veze, dali panduru 1000 dinara da im ne napiše saobraćajnu kaznu, proturili lekaru bombonjeru i koji dinar ispod ruke kada ne daj Bože zatreba, sredili klincu dvojku iz matematike kada skontaju da nema šanse da prodje na popravnom, vrlo rado našli vezu u sudu ako su umešani u nekakav spor..
  Pod izgovorima da su to sitnica i neće smetati nikome, i onako svi to rade, mani se mene pogledaj političare..

 18.    

  Korupcija

  glavna privredna grana u Srbiji

 19.    

  Korupcija

  pojava koje su svi svesni, nista ne preduzimaju i cekaju njenu erupciju. Moto je ko prezivi, pricace.

 20.    

  korupcija

  srbija od pocetka do kraja