Prijava
   

Mrzitelji domaćih bendova

Sve zastupljenija grupa ljudi, koja smatra da sa područja Srbije, ne može izaći dobra muzika. Urbana, uzvišena populacija, naklonjena svevišnjem engleskom, novom Sanskritu, jeziku svih naroda i narodnosti današnjice. Osobe, koje se gnušaju jezika koji govore.

Oni koji veličaju Mensona i njegovo rebl, rebl, seks, seks izdrkavanje tokom cele pesme, ali im je Rambo Amadeus šaban jer je tako nepristojan i peva: kurac, pička, govno, sisa. Slušanje Pička Dolsa, njihovih MTV oda bludu, i vapajima za tvrdom kurčinom, ispevanim u od strane belačke suburbie modifikovanoj verziji crnačkog slenga, to je do jaja. Šumadijski bluz, pesma sa savršenim tekstom, genijalnog benda kakav je SMAK, je seljačka, jer je na srpskom, zvaničnom jeziku zemlje u kojoj su odrasli. Da im je istu pesmu, otpevao neki ljakse iz Alabame, u iscepanoj "drvoseča" košulji koja smrdi na bezolovni, svršavali bi od sreće, i peli se na sto u afektu, zajedno sa Biljanom Srebljanović. Averzija prema poeziji na MATERNJEM jeziku, stavlja pečat na činjenicu da niko ne može da nas spusti niže, od nas samih. Sama pomisao, da su "neki tamo", toliko bolji od nas, da mi moramo svoje pesme da pevamo isključivo na njihovom jeziku, da trebamo u stranu staviti naš prebogat i pravilima uređen jezik, dokaz je da postoje takvi, koji se stide onoga što jesu. Stide se reči koje su prvi put čuli od svojih majki, stide se svojih predaka, stide se nas kao sunarodnika.

Ni sami ne slute, koliko reči pesama na engleskom jeziku, zapravo zvuče haotično kada se prevedu. Kao dokaz da tekstovi naših pesama odgovaraju jeziku koji govorimo, navešćemo prevod pesama fenomenalnog švedskog benda "Opet". Zamislite kako bi ovo zvučalo iz hiljada grla na koncertu.

Pun gneva, vetar je duvao
davajući krila mome pastuvu
oblaci se skupiše oko meseca
koji sjaše svetlom belim

Zalepljen svetla zrakom
duša mi je slavom izdignuta
Ja prekorim nebesa
Apostol u triumfu

Komentari

ja se izvinjavam moze li neki link za tu pesmu kurac picka govno sisa
nikad nisam cuo, a rekli su mi da postoji ta pesma

Ја се стварно надам да ће ово бити дефиниција дана. Крстача к'о она што планирају у Нишу.

To bre. Još bolji su mi ovi domaći dunsteri što hoće da prave pesme na engleskom a ni srpski ne znaju. Pred kraj ovog teksta sam pisao o njima http://www.elefmagazin.com/Lifestyle/Kreativnosti-eve-me.html

+

+++ Ali najjaci mi je ovaj prevod pesme xD

Inace pitala neka zena Ramba Amadeusa, kako da kupi njihov CD, a on kaze
"Gospodjo, vi za ovo smece dajete pare", pricao mi ortak
kakav car

Аплауз! Јебени исфолирани говнари.
Јеб'о их енглески језик.

Иста песма у америчком кантри фазону (тамошње сељачко урликање) овде узрок колективног оргазма пајвана које си описао. Аплауз!

Tako je! Svaka čast! Mladi se po pitanju muzike dele na Grandovce(zna se šta slušaju) i pozere (Lady Gaga, Pussycat Dolls, Rihanna.......). I svi oni misle da su mnogo pametni. Moram da kažem da mnogo volim srpski jezik. Najsavršeniji jezik ikada. ++++++++++++++

carski svaka cast,imas najbolje defke ++++++

Zaista, postoje takvi likovi... Za njih je srpski nepoznanica...
Samo ne znam što si naveo "Opeth"... Da je neki srpski bend, mislio bih da je ovo EKV... :)
Meni su mnogo interesantniji "ziljavi" tekstovi, koje pevaju sve same R'N'B i pop "zvezdetine"...
Cher - Dov'e L'Amore, refren:

Dođi mi bebo,
ne dozvoli da čekam,
još jedna noć ovde bez tebe
i poludeću.
Nijedna druga, nijedna druga,
nijedna druga ljubav ne može
da zauzme tvoje mesto,
i da se meri sa lepotom tvoga lica.
Ja ću pevati do dana,
ja ću te poneti...
Sa svojom ljubavnom pesmom.

Boooooooooooorrrriiiiiiiiiiinnngg...

Stavio sam bas Opeth kao primer, jer je to jedan od mojih omiljenih bendova. Iz drugog i glavnog razloga, medju ziljavom stranom metal populacije, ima dosta ovakvih mrzitelja, pa sam zato naveo metal bend.

Koliko mi takvi ljudi idu na penis... Nadam se da će ovo biti definicija dana.
+++

Definicija dana,ovo vazi za sve zanrove muzike,zasto bi tamo neki crnci kao 50 Cent i Snoop Dogg,bili bolji nego VIP,Bad Copy i drugi domaci reperi,koji su puno bolji
Veliki +

Jako kvalitetan hejt. :-) A stanje nije samo u muzici takvo, cijela nam je kultura pro-zapadno orijentisana, sto nije ni cudno - pogledajte u kakvom okruzenju zivimo, reklame na televiziji, radiju, u novinama i na bilbordima pa serije, filmovi - sve to donosi fotosopiranu sliku jednog zivota kakav ljudima bez sposobnosti kritickog misljenja (sva djeca i 80% odrasle populacije) naravno djeluje kao nesto cemu treba teziti i kopirati. Jer je svuda oko tebe, tokom tvog cijelog zivota. Nista cudno, postoje plemena u Africi u kojima je normalno piti zivotinjsku krv, to je dio njihove kulture i - sasvim normalna stvar.
Mislim da ce stvari biti sve gore i gore, jer nikom ko vlada nije u interesu da ima pametne podanike - sto se njih tice dovoljno je da znas provuci karticu i ukucati PIN... a onda nesvjesno uzivas dok ogromni penis sa crveno-bijelim prugama i bijelim zvjezdicama na plavoj pozadini cisti lumen tvog canalis analis-a. Distopija nije jedna od opcija, ona je buducnost u koju smo debelo zagazila.

причај срБски да те цијели свијет разумије :)

Nemojte zaboraviti cinjenicu da nam je muzika u zadnje vreme kurton nad kurtonima, dobre grupe su dosta retke, i sve manje se pojavljuju neke koje obecavaju. Smak je odlican, ali oni odavno ne postoje. Uostalom, smetnuli ste s uma da i Orthodox celts pevaju na engleskom, a oni su vidis dobri..Staro zabranjeno pusenje vise ne postoji, ekv se raspao, goblini se razisli, smak se raspao..A grupe koje su ostale vise nisu u zenitu. Ipak + nadam se da ce dobiti

Rambo je saban nad sabanima, Smak je najfenomenalniji spski bend ikad. Ne mesaj babe i zabe. Zato -.

"Да им је исту песму, отпевао неки љаксе из Алабаме, у исцепаној "дрвосеча" кошуљи која смрди на безоловни, свршавали би од среће, и пели се на сто у афекту, заједно са Биљаном Сребљановић"
Јел то онај пајсер из Цециног спота? +

Nisam na njega mislio, ali sada se njega setih. Lik je stvarno bio klitoglodac, fenomenalno je izgledao. Iako ne volim takve pajsere, moram da priznam da je coek bio bacje, jebi ga.

mi smo se uvek zajebavali sa prevodjenjem nekih debilnih stranih pesama na srpski. teska zajebancija :) +

Они који величају Менсона и његово ребл, ребл, секс, секс издркавање током целе песме

Е тај мамлаз ми ствари иде на курац. Ко то може да слуша , он није нормалан.

Sta bi Peki, pokakio si se na vecni farewell ? :)

Burzume, + naravno.
Samo što se Mensona tiče, verujem da i sam znaš da su njegovi tekstovi mnogo više od sprdačina nekih izvikanih i komercijalizovanih bendova.
Kao da njegova i pesma čije si stihove naveo (This is the new shit) kritikuje velike (s)hitove koji su zasnovani na nebuloznim tekstovima.
@Peki: Tačno je, nisam normalan i mogu da slušam. ;)
Doduše, volim da ga čujem ali mi definitivno smeta da ga vidim. :)

Био сам убеђен да сам коментарисао ову.
Ова ти је једна од најбољих.

Rambo je saban nad sabanima, Smak je najfenomenalniji spski bend ikad. Ne mesaj babe i zabe. Zato -.

Рамбо је последњих 10 година испуцао форе и постао јебени дрвогрлитељ, али је и даље сјајан музичар и ако му премотамо каријеру, схватамо да је он један генијални јебач кеве.