Prijava
   

Nesigurna kuća

Prosečna srpska kuća u kojoj muž (obavezno gazda, apsolutista, despot u porodici) zlostavlja svoju ženu fizički tako što je s vremena na vreme maklja kad je neposlušna ili je primorava na snošaj (svi naravno znamo da je silovanje u braku ne samo legalno, već i društveno prihvatljivo, tj. ako moja žena potpiše taj papir kod matičara, podrazumeva se da je saglasna da mi bude potpuni rob i ne sme da se buni ako nije hoćna, a ja u teranju, niti njeni ćale i keva smeju da se bune -- ja sam gazda, ima da jebem kad mi se prijebe), kao i psihički, recimo pretnjama da će joj prebrojati rebra ukoliko se zanese i kupi pogrešnu pršutu. Taman posla da se požali nekome o tome, to bi bilo ujedanje ruke koja je hrani, a hrani je iz ljubavi. Naime, svaki muž koji razvaljuje ženu od batina radi to sve iz ljubavi, posvećuje tome trud i vreme, zalaganje koje nijednoj drugoj ženi ne bi posvetio. Žena, naravno, zna da je to iz ljubavi i to jako ceni, pa su ovakvi brakovi prepodešeni na dugovečnost, zlatne i dijamantske svadbe. Muž zna šta je recept za dugovečnost, a nema te žene koja ne razume jedan dobar šamar. Ili dva. Vaspitna.

U nesigurnoj kući se neretko uzgajaju i plodovi ove ljubavi -- deca. Tata voli da viče na mamu i da je bije pred decom, stavljajući deci do znanja da tako treba; ukoliko si muško dete, ne smeš ni slučajno da budeš ribizla i pederko, pa da razgovorom težiš da prebrodiš problem u braku, ili, nedajbože, da opereš sudove kad je žena umorna, jer umor ne bi smeo da bude u vokabularu žene. Tata voli s vremena na vreme i decu da propusti kroz šake, što je, naravno, neophodno, jer i ptice na grani znaju da je batina iz raja izašla, te da je pesničenje jedini jezik koji deca razumeju. Dete treba, po potrebi, ubiti od batina dok ne ukapira šta sme, a šta ne sme da radi. I taman posla da se neko tu nešto meša, tipa komšije i socijalne službe, za dete je najbolje da raste u zdravoj porodici, a zdrava je porodica ona u kojoj su roditelji biološki roditelji, oni najbolje znaju šta je dobro za dete, kakvo crno usvajanje i oduzimanje starateljstva, kakve pičke materine, to je za antisrpske pedere iz Zapadne Evrope koji su izmislili sigurnu kuću, paragon izvitoperenog sistema vrednosti.

- Ćerko, šta ti je to na oku?
- Ništa mama, šamarčić mali, nije me baš ubijao.
- Pa, jesi bila zaslužila?
- Ma, jesam...

Komentari

Одлично склопљено, пример ништа посебно, обично написан, али баш ко такав показује обичност тих ситуација у нашем друштву...

prva rečenica sasvim dovoljna +

Јооој, случајно сам минус. Извини, извини, омакло се. И једини минус мој. Пу! Иди ме бануј. лоло

Dobro si ti ovo sklopio.

sve se slažem osim prve dve reči, one su netačne i nepotrebne, inače plus

sve se slažem osim prve dve reči, one su netačne i nepotrebne

Tako nekako.

Kamo sreće da se bar ulazak u ovakvu kuću dešava tako što se nekom omakne! Onda bi nekako i moglo da se ispred takvih kuća stavi neki natpis kao kraj otvorenog šahta. Ali ne, to bi bilo teško izvodljivo, bilo bi antisrpski onda.

Ukrašće ti neko ovo.

Ja се надам да ће. :)

Čini mi se da smo mi jedino društvo koje se na temu nasilja u porodici sprda.
+++

Odlično napisano. ++

Imam i ja sa istim naslovom, ali ti si baš detaljno razjasnio.+++

...Nekako se doteturao do kuće, čuli smo ga dok je otvararao dvorišnu kapiju. Opsovao je glasno, ali nisam uspeo da razaznam šta ga je izazvalo. Ostalo je da se nadamo da je previše pijan da bi mogao da izvede neku novu karamazovštinu. Zapeo je za prag i težinom mrtvog tereta prosuo telo na pod. Pridigao se, doduše uz nešto muke i napora, skrenuo u kuhinju, iz ladle izvukao dugački solingenov nož za ubadanje svinja i konja u srce, i uz zluradi osmeh očiju koje gore, pomalo veselo i u jeku sudbine koja lebdi i čeka da se dogodi, izgovorio : Danas, neko iz ove kuće neće izaći živ. Noge su mi se napunile peskom, ruke omlitavele, nesposobne za napad, odbranu, bilo šta. Uhvatio sam izraz lica moje majke i pomislio kako ću pre svog vremena umreti kao najobičnije ugojeno svinjče. A onda je počelo...

Napravio si izuzetno pogrešan pristup pisanju, očigledno uz pomanjkanje ličnog doživljaja stanja i situacija. Podseća na holivudski prikaz džejmsdinovskih muškaraca koji zavode red i apsolutizam u moral i ponašanje ostalih članova porodice - za njihovo dobro, podrazumeva se. Bojim se da je psihološki profil..Hm..Pa malo složeniji.

Bojim se da je psihološki profil..Hm..Pa malo složeniji.

Ја мислим да је врло једноставан. Али волео бих да ми образложиш ту сложеност.

Опасно ми се кења од ових љигавих просвећених витез у покушају позерај дефиниција и стога минус.

Ovakve stvari je mnogo bolje pisati kroz ironiju, što obično dobro uradiš. Ovo je suviše isiljeno i ne nudi ništa više od Valdemarove (isti naslov), koja je stala u dve rečenice -

Ja ne bih.

Није ми јасно зашто уопште коментаришеш, ако ћеш да останеш недоречен.

Дођеш ми на дефиницију уз неки као шатро аргумент ''не можеш ти да пишеш о овоме, немаш лични доживљај''. Па, брате, фала курцу да немам лични доживљај, драго ми је што ми нико никог у породици није тукао, али то не значи да не знам људе који су тукли и били тучени, не значи да не знам какав је став људи по питању бивења деце и жена, живим у јебеној Србији.

http://www.youtube.com/watch?v=Xda02V8KLzU Da malo smanji tenziju u najavi :) Ostavite se porodica, očeva i sinova, majki, baba, ujaka..

Неки овде и даље, с опроштењем, много серу :)
Џими, плус.

Заправо, омиљена, пошто сам имала прилике да видим како изгледа то све. Није ми драго што јесам.

Džimi dao sam plus, ali mi se čini da si ovo malo usiljeno napisao, odnosno moglo je sve ovo da se kaže i sa manje reči. Jedonstavno si bio, što se mene tiče, nepotrebno preopširan.

Гонзо, па што би' ишта скраћив'о кад немам ограничење броја карактера у дефиницији? :) Валдемар је лепо сажео то у три реда, али ја сам хтео да идем мало више у ширину, заправо, месец дана сам се канио да напишем ову дефиницију како ваља и јако ме боли кад дође неко и посере се на моје чедо на овако шабански начин:

Опасно ми се кења од ових љигавих просвећених витез у покушају позерај дефиниција и стога минус.

Разумем да се неком не свиђа, не може сваком све да се свиђа и заиста не очекујем да неко свршава на ово што сам написао, ал' немој по мојој искрености, тј. по дефиницији коју сам, опхрван болом и горчином због лошег стања у друштву, од срца написао, да се посереш тако што ћеш да је ставиш у исту реченицу са речима ''љигав'' и ''позерај''. То ме растужује грозно.

E meni sad žao što sam dao minus :)

Podržavam poruku koju bi da pošalješ, gorčina je normalna (trebalo bi da bude) kada o ovome pričamo, samo mi se čini da je sve valjalo biti malo više uvijeno u stil. To mi fali.

Primer je baš kako treba. Mislim, napisan.

Разумем да се неком не свиђа, не може сваком све да се свиђа и заиста не очекујем да неко свршава на ово што сам написао, ал' немој по мојој искрености, тј. по дефиницији коју сам, опхрван болом и горчином због лошег стања у друштву, од срца написао, да се посереш тако што ћеш да је ставиш у исту реченицу са речима ''љигав'' и ''позерај''. То ме растужује грозно.

Морам признати да нисам очекивао овакав одговор. :Д Јебига, мени ова и дефиниције на сличан калуп тако делују и рекох оно што мислим. Исто као што ми се кења од коментара као што су:

Неки овде и даље, с опроштењем, много серу :)

Ето, класика НЕКИ и још педерски смајли на крају. Па реци ко то кења и пљуни га ко човек јебему матер, неће ти налупати минусе и тако ти се покењати у виртуелни его који набијаш распалим виртуелним плусевима који не вреде курца.

Сплу за идеју, минус за тип дефинисања. Не свиђа се то мени. Е сад, што - и + дају минус, за то би требало да окривимо математику.

Bravo! Nije mi jasno ko može da da minus na ovo, po meni je odlično definisano!
Na sreću ovoga u mojoj porodici nije bilo, ali na žalost znam mnogo ovakvih slučajeva kad je reč o široj familiji i okolini uopšte!
Najekstremniji slučaj za koji znam je, kad mi ortak iz razreda (bili smo negde 4. osnovne), nije došao u školu, pa došao njegov ludi ćale da mu opravda časove... Pitaju ga zašto klinac nije došao, a on kaže: "Dobio je malo batina, jer me ne sluša, ima šljivu na oku, to je za njegovo bolje, to će mu dosta OTVORITI OČI, po pitanju ponašanja!".
Sve u svemu, ovo je odlično i od mene plus!

Odlično napisano i +
Po mom mišljanu jedina greška na samom početku jer nešto ne verujem da je baš prosečna srpska porodica u pitanju....barem je to moje mišljenje...mislim da smo ipak nešto odmakli od toga...

inače ne čitam definicije,pogotovo duge,ali mi prijatelj skrenuo pažnju na ovo,ima patetike, ali što se mene tiče suština problema je izložena, od mene plus, sa ovim problemom sam upoznat ličnim iskustvom.

Prosečna sprska, vala, nije. Slažem se sa Melkijadesom, psihološki profil je znatno složeniji. S druge strane, dopada mi se primer, njegova jednostavnost je podosta efektna. Moglo je bolje.

pa dobro i vuka je nacin da se razbijaju stereotipi i predrasude, slazem se. dzimi to bolje radi nego vlasinarb svakako, a i treba da postoji ovakva defka. nije srpski cutati, i batalite vise to -antisprski-, dosadni ste...

Dobar naslov, zahtevna tematika, polovičan uspeh. Zameram ti nedefinisan stil pisanja i patetičan primer ( iako vredan plusa ) ali se generalno slažem sa tvojim cinizmom.

+

Ето, класика НЕКИ и још педерски смајли на крају. Па реци ко то кења и пљуни га ко човек јебему матер, неће ти налупати минусе и тако ти се покењати у виртуелни его који набијаш распалим виртуелним плусевима који не вреде курца.

:)

Дотични аутор, којем је коментар био намијењен, зна да је тај коментар био баш за њега, само и искључиво за њега, није било потребе да наглашавам о коме се ради. Вјеруј ми. А то коме ја дајем или не дајем плусеве, то није твоја ствар.

А овај дио о набијању виртуелног ега, за који си се ти закачио, најбоље показује коме ова виртуелност значи. А то нисам ја, него ти, док причаш о томе. Сљедећи пут, кад будеш хтио да ми кажеш нешто, обрати ми се директно, слободно. Не уједам, још увијек.

И још један педерски смајли, само за тебе. ;)

Zameram ti nedefinisan stil pisanja

Не разумем баш, ово је исти стил који користим у последње две године на сајту.

patetičan primer

Пример нисам ја смислио, мање-више је искомбинован од изјава неких јадних и патетичних људи, па је разумљиво да је патетичан. Штавише, мислио сам да ће људи да препознају о чему се ради, случај је убер-познат.

Захваљујем на читању и на критици.

Дотични аутор, којем је коментар био намијењен, зна да је тај коментар био баш за њега, само и искључиво за њега, није било потребе да наглашавам о коме се ради. Вјеруј ми. А то коме ја дајем или не дајем плусеве, то није твоја ствар.

Ок, нема разлога да не верујем. То коме ти дајеш плусеве нисам ни поменуо, не знам где си то видела.

А овај дио о набијању виртуелног ега, за који си се ти закачио, најбоље показује коме ова виртуелност значи. А то нисам ја, него ти, док причаш о томе.

Хаха, добар. Ипак не.

Сљедећи пут, кад будеш хтио да ми кажеш нешто, обрати ми се директно, слободно. Не уједам, још увијек.

Обзиром да сам твој коментар и цитирао, теби сам се мање више директно и обратио. Нисам рекао "неки".

И још један педерски смајли, само за тебе. ;)

:)

Контам да смо доста спемовали, нема више смисла.

Стварби нема смисла, шта све неће ово моје чедо од дефиниције да доживи...

minus
mnogo vuce na branislava

Перфекција, дуго сам чекао на твоју нову дефиницију, ова је испунила очекивања. Најежио сам се, свака реч је на свом месту, оваква тематика сасвим одговара иронији. Критике да је преопширна и усиљена апсолутно немају темеља, свака част. *

O, Bruce! +
Od jednostavnih eksplozivnih defki, do novela sa pregršt linkova.

Ovakve goredefinisane tipove bih poslao na robiju; sad si smeker pa bijes zenu zbog pogresnog piva, ili bilo cega drugog.

Одлично написано. +