Prijava
   

Antisrpski

Atribut koji ne znači ništa. Upotrebljava se u cilju diskvalifikacije sagovornika, kao posledica odsustva racionalnih argumenata.
Osoba koja poseže za ovim, želi da oduzme legitimitet svom sagovorniku, objašnjavajući atipičnost njegovih stavova i nepristajanje na ukorenjena mišljenja na najbanalniji način - antisrpski.

Često se koristi u kombinaciji sa nazivima za vrste životinja, slengom za otpadnike i, u datom trenutku, nazivima nepopularnih ideologija.

Lik1: Pun mi je, bre, kurac ovog rascvetalog trotoara, raspalih trola i celog ovog jebenog naroda koji sve to trpi.
Lik2: Šta seres, bre, kao ona antisrpska stoka sa b92?
--------------------------------------------------
Lik1: Si čuo što je Tadić izjavio da treba uputiti izvinjenje iz skupštine srebreničkim porodicama??
Lik2: Pa kad je antisrpsko komunističko govedo!!!!
--------------------------------------------------
Lik1: Neki Nemac napisao istoriju Srba i napisao kako se još nismo izvukli iz srednjeg veka.
Lik2: Ma sav taj antisrpski šljam treba zapaliti. Šta on ima da sere o mom narodu???
Lik1: UUuuuuuu, a ti mi svršavaš na svoj narod redovno, što si malopre oterao u kurac onu šalterušu, kao da je pseće govno. I ona je Srpkinja.
Lik2: Pa kad je kurva!

Komentari

To, majstore! Plus i omiljena od mene. ;)

Добро. А какав се по твом мишљењу атрибут даје изјавама С. Бисерко да је "комплетна историја Србије фашистичка одисеја"?
Или извештају "удружених невладиних организација" да се "геноцидна" и "фашистичка" идеологија коју заступа већина српског народа није ни милиметар померила од пада С.М. 2000? Мислим, није ми јасно ако се атрибут "антисрпски" не значи НИШТА како си ти написао, како би ти окарактерисао горепоменуте изјаве(и море непоменутих сличних и идентичних изјава истих дивних људи) ?
Просрпске? Неутралне? Буди кул па ми разбиј погрешно уверење до краја

Prvo, nemam nameru da ti razbijam uverenja.

Drugo, informisanošću možeš da opovrgneš tuđe stavove, ukoliko ima materijala za to, a ne floskulama novijeg datuma.

-
Zbog 1. i 3. primera.
Jeli pun ti kurac naroda,a jel mislis da je tvojim pretcima bilo lepo dok su prelazili Albaniju,jeli?Pa razumem da ti je pun kurac politicara,ali ne,tebi je za sve kriv tvo...pardon, srpski narod!

Ako stvarno smatras da nismo izasli iz srednjeg veka ,onda ne znam sta vise trazis u ovoj drzavi idi u tu tvoju *civilizovanu* zapadnu Evropu.Mada je srednji vek kod nas bio bolji nego u toj zapadnoj Evropi.

U ovoj definiciji je očigledno umrla duhovita forma. Koj vam je moj sa ovim tragi-hejtersko pljuvačkim definicijama?

Istina, ali mi nije za ovaj sajt, već za neki forum.

Korle,za šta služi groblje?Briši to odmah.

Хмм, ипак ми ниси одговорио на питање које је у директној вези са твојом дефиницијом.
Дакле: ако атрибут "антисрпски" не значи ништа тј. нема значење, како се онда назива оно нешто кад неко пуним устима пљуне:
1)историју Србије
2)историју српског народа
3)културу истог

или:

кад да изјаву у којој се на експлицитан начин вређа, омаловажава и клевеће држава Србија и српски народ (колективно, пази није мала ствар да 7 милиона људи ђутуре прогласиш дегенерицима)?

Ја сматрам да није оправдано да комплетан народ прогласиш за нешто лоше. Када би неко рекао "Немци су геноцидна стока, трема им јебати..." - то је по мени антинемачка изјава.

А када неко каже сличну (исту) ствар за Србе, како би ти окарактерисао те изјаве???
Пошто видим да се бавиш лингвистичком реформацијом српског језика, морам да те питам.

Antisrpski znaci: neprijateljski prema Srbima, usmeren protiv Srba. Antisrpski moze da bude govor, pristrasnost, osecanje, atmosfera... Takva atmosfera moze da dovede do antisrpskih napada, ili hajki. A takvi napadi su u poslednjih 100 godina doveli do istrebljenja preko milion Srba. To je uz genocid Jevreja i Jermena bilo najvece stradanje zbog etnicke mrznje na planeti. Dakle, pojam "antisrpski" nije bez znacenja, niti je banalan. To sto ga pojedinci zloupotrebljavaju govori o njima samima, ne o pojmu.

Dao sam plus uz ogromnu zamerku ANTISRPSKI nije bas da ne znaci nista, jel znas ti uopste koliko je srba ubijeno kao sto rece nikola20?? Treba da se to malo izmeni, ali u sustini nije lose...

Мислим да је човек и хтео да каже како се појам скроз погрешно интерпретира и користе га људи са изврнутим системом вредности, најчешће кад остану без смислених аргумената. Отуд ово ''Atribut koji ne znači ništa.''

Браво, мајсторе, ово је ојебало! Не знам да ли си имао намеру (ако јеси, још генијалније), али ово је један одличан трол! :клањам се:

Cenim da si hteo da ispadneš duhovit ali je tema, čini mi se, isuviše osetljiva za to. Od mene + na taj pokušaj ali spremi da se braniš svoju defku :)

Minus jer je definicija nula. Ima debila sto se vade na srpstvo, ali ovaj drugi primer za Tadica je klasnicno anisrpski i to nije za podsmeh...
Sto se mene tice - ja da sam admin ja bih ovo obrisao jer je, sto kaze neki lik gore, ovo suvise pipava definicija...

Definicija koja obrađuje pojam koji nema značenje takođe ne poseduje značenje, pa ako hoće da pretenduje na nošenje nekog značenja, mora dopustiti bar određeni stepen značenja pojmu na koji se odnosi, što je dovodi do paradoksalne situacije da se samokonstituiše u isto vreme i istim smisaonim sredstvima kojima se samoukida. Ipak, više je politička konstatacija nego definicija, ma koliko ta politička konstatacija bila tačna.

Je li Vuka postala poligon za nadrkane eldepeovce, uvek mi se gade ovi naivci koji ne znaju razliku između patriotizma i nacionalizma, ako srbin maše zastavom svojom i nešto proslavlja,on je nacionalista,ako isto uradi nemac,one je patriota,ljudi koji svoje političko obrazovanje imaju iz letaka LDP i jeftine propagande B92 neka se kane ove teme, za vas je srpski identitet opterećenje,a ne privilegija.Autošovinizam je jedna odlika koja je svima vama svojstvena, pljujete sve što je srpsko,nemojte da neko misli da sam politički opredeljene,nisam,je li sve u redu što je u srbiji,nije,i treba da se promeni,ali ne na način da se uradi reset i da se identitet uradi po instrukciji "uncle sam-a",mislite da je evropa liberalna,pa pogledajte malo, u sve jednoj evropskoj državi konzervativci su na vlasti,pa pogledajte se koliko ste vi jadni što ste zdravo za gotovo uzeli izjavu da je srbija kriva za sve što se dešava na balkanu u zadnjih 1000 godina, izraz "antisrpski" je jedan prirodni mehanizam odbrane na pritiske sa vana koji su uvek prisutni, i kako se usuđuješ da ti komentarišeš srebreninicu, sram te bilo,ja sam odatle poreklom, mogao si prvo saznaš da je u periodu od 1992.-1995. od strane muslimana ubijeno 3247 srba koji su napadani u svojim selima,u svojim kućama, na najveće praznike,kao što su božić ili uksrs.Zašto bi se tadić izvinjavao,nema on legitimitet za to,niko iz srbije ga nema,lako je vama oprostiti,vi niste nikoga izgubili pa tako i nemate šta opraštati,muslimani i danas negiraju svaki zločin koji su počinili nad srbima,hrvati isto,a bilo ih je mnogo,šta mi znači izvinjavanje tadića ako to izvinjavanje i pomirenje ide samo iz pravca srbije,u hrvatskoj bivše ustaše imaju državne penzije,državnici hr idu na komemoracije ustašama,državni praznik im je dan kada je ubijeno 2043 srbina, 280000 proterano, a njihova imovina opljačkana i uništena, kada kreneš kenjati o nekim svojim stavovima koje si pokupio sa nekog "mejnstrim " medija prvo malo prouči pozadinu,ako se stidiš biti srbin,imaš opciju apatrida pa izvoli.Mrziti svoj narod je postalo pomodnost u srbiji,isto kao podrška pederima,mislite da se time ističete iz mase,da ste intelektualna elita,ali ste običan kukolj društva kome je ispran mozak.Ako su moderatori hteli da izazovu raspravu stavljajuću ovo u odabrane, uspeli su.

jebote zmaju, koliki post si napisao, a nigde velikog početnog slova Srbinu...

Od mene plus, defka nije loša. Komentare nisam ni čitao.

od mene plus. bješe pitanje "jesmo li za ovu zajednicu ozbiljno ili ne?"

Plus.
Zmaju, ni LDP nije sto je nekad bio, opusti se.
Zivi bili pa videli.

nikada ne koristim veliko slovo osim ako ne popunjavam važne formulare,kada god kucam na kompu, a nije diplomski ili šta drugo to ne radim.

inače me ne zanimaju definicije dođem samo zb reakcija,ali ovo je vrh šta napisa čovek,mogla je definicija nestati u anonimnosti,ali ste je vi morali staviti u odabrane,to
oko rata i slično što se dešavalo kod nas,posebno srebrenica,za mene ima subjektivnu konotaciju jer sam prošao kroz to i kao mnogi drugi ni ja nisam doživeo pravdu zato,zato što se mnogi srbi u srbiji stide toga da je traže,nisam ja zadrti fanatik koji živi od patetike srpske istorije,ali ova definicija je bogohulstvo prema svima onima koji su propatili,bili žrtve,i sada dobijaju epitet zločinca,a o pravdi mogu samo da sanjaju,ako ti dantes smatraš da je ovo ovako kako ti napisa,otvori svoj blog piši šta želiš za one koji žele takve gluposti da čitaju, ovo je čista provokacija.

Mislim, ovo ipak nešto znači.

Količina gluposti koja nastaje kad se protiv gluposti boriš glupošću nije jednaka zbiru te dve gluposti, već njihovom proizvodu.

glavni moto njemačke politike prema srbima kroz dva svetska rata, ko ne zna šta znači evo prevod, "srbija mora umreti".

Минус ко врата.

Што волим ове дефиниције у којима се публика обавезно поларизује и сви одједном почну да се разбацују неким фразама и подацима.

Netacna defka... -

Netacna defka... -

Defka pokušaj lika da ispadne pametan i moderan, a samo je ispao glup i protiv svog naroda...

Такође, јако волим кад се сви ухвате за једну реченицу и онда развежу причу јер су јако ''потрешени''.

Kad bi ova definicija počinjala ovako:

Antisemitski

Atribut koji ne znači ništa. Upotrebljava se u cilju diskvalifikacije sagovornika, kao posledica odsustva racionalnih argumenata.
Osoba koja poseže za ovim, želi da oduzme legitimitet svom sagovorniku, objašnjavajući atipičnost njegovih stavova i nepristajanje na ukorenjena mišljenja na najbanalniji način - antisemitski.

voleo bih da vidim moderatora koji bi je stavio u odabrane. Osim Džimija :)

Defka pokušaj lika da ispadne pametan i moderan, a samo je ispao glup i protiv svog naroda...

Мислиш, испао је антисрбин?

Antisemitski
Atribut koji ne znači ništa. Upotrebljava se u cilju diskvalifikacije sagovornika, kao posledica odsustva racionalnih argumenata.
Osoba koja poseže za ovim, želi da oduzme legitimitet svom sagovorniku, objašnjavajući atipičnost njegovih stavova i nepristajanje na ukorenjena mišljenja na najbanalniji način - antisemitski.

Могло би да прође. :)

Definicija je genijalna (i kao savršena za sledeću temu koja mi se mota po glavi već nekoliko dana).

Или извештају "удружених невладиних организација" да се "геноцидна" и "фашистичка" идеологија коју заступа већина српског народа није ни милиметар померила од пада С.М. 2000?

Da bi se nešto promenilo, mora prvo da se konstatuje činjenica. Ako svaka anketa ikada pokazuje da većinsko stanovništvo Srbije (a sada i predsednik nam) poriče sistematsko ubijanje jedne grupacije ljudi i glavnokomandujućeg za taj zločin proglašava herojem i žrtvenim jarcem, onda ne postoji drugačiji da se to okarakteriše nego kao genocidna i fašistička ideologija. To nije antisrpsko. To je apsolutno srpsko; autentično srpsko stanje u društvu. Naše društvo je duboko bolesno i poremećenih vrednosti, gde su pametni ljudi kao ja manjina, a ne-tako-pametni ljudi kao ti, nažalost, većina.

Najlakše je na sam pomen Srebrenice (ili nečeg sličnog) lupiti besmislenu etiketu "ANTISRBIN", "AUTOŠOVINISTA", jer da konstruišeš ikakav validan kontra-argument koristeći činjenice i logiku – jednostavno NE MOŽEŠ.

Дакле: ако атрибут "антисрпски" не значи ништа тј. нема значење, како се онда назива оно нешто кад неко пуним устима пљуне:
1)историју Србије
2)историју српског народа
3)културу истог

Šta znači "pljune"? Kako ti to doživljavaš? Kakva izjava treba da bude da bi okarakterisala kao "pljuvačina"? Nikad mi to nije bilo jasno. Uzgred, možda istorija Srbije (ili bilo koga ili čega drugog) ne treba da bude sveta krava. Život ispod staklnog zvona nikome nije dobro doneo. Nije da sam ja sad neki reakcionista, ali recimo da dosta onoga što se uči po školama o našoj istoriji je apsolutno sranje. Primer koji mi ovako ad hoc pada na pamet je Sveti Sava.

ad bi ova definicija počinjala ovako:

Antisemitski
Atribut koji ne znači ništa. Upotrebljava se u cilju diskvalifikacije sagovornika, kao posledica odsustva racionalnih argumenata.
Osoba koja poseže za ovim, želi da oduzme legitimitet svom sagovorniku, objašnjavajući atipičnost njegovih stavova i nepristajanje na ukorenjena mišljenja na najbanalniji način - antisemitski.

voleo bih da vidim moderatora koji bi je stavio u odabrane.

Ovo je primer sofizma par excellence.

Ovo je primer sofizma par excellence.

Čekaj, ono beše sofizam je nešto dobro, a ovo je pohvala? Bar sam takav zaključak izveo iz tvog stila diskutovanja.

Elem, kad čovek glupacima i fanaticima kontrira prosipajući takođe gluposti, samo kontra ideološkog predznaka, nije uopšte mnogo bolji.

imaš sofizam kao pojam na Vukajliji...

I voleo bih da znam od koje je vrste taj sofizam, ono, logički.

"Ako svaka anketa ikada pokazuje da većinsko stanovništvo Srbije (a sada i predsednik nam) poriče sistematsko ubijanje jedne grupacije ljudi i glavnokomandujućeg za taj zločin proglašava herojem i žrtvenim jarcem, onda ne postoji drugačiji da se to okarakteriše nego kao genocidna i fašistička ideologija."

Vidi, sine Branislave (rođen si 1990) - nemaš pojma o životu. Nisu Srbi jedno jutro ustali, pa rešili da poubijaju muslimane, ima tu dosta predistorije. Da li je trebalo streljati zatvorenike? Nije, naravno. Da li je streljanje zločin? Jeste. Da li je streljanje bilo sistematsko? Nije - preživele su sve žene i sva deca, a poubijano je dosta muškaraca (i da je samo jedan zarobljen, pa streljan, zločin je i tačka). Koliko - verovatno nikada nećemo saznati, jer se na srebreničkom mitu gradi Bosna kao država - nama potpuno neprijateljska. Nisu ludi da priznaju da je najmanje pola žrtava izginulo u borbi, pokušavajući da se probije do Tuzle (gde je glavni zlotvor Orić pobegao mnogo pre srpskog udara). Da li je Mladić heroj? Za mene jeste - osim ovog streljanja. To nam nije trebalo i treba da robija, ako je kriv. Da li je kriv? Nemam pojma i verovatno nikad neću saznati (vidi deo komentara pod "broj ubijenih muškaraca"). Zašto je heroj? Odbranio je Srbe u RS i neprijatelj ga užasno mrzi - meni sasvim dovoljno. Da li je heroj američki predsednik koji je naredio atomsku bombu na Hirošimu? Amerima jeste, Japancima nije niti može biti.

Ti, dakle, sine Branislave, o fašizmu, nacizmu i genocidu znaš taman koliko i ja o kineskom jeziku (otprilike: "hvala, dobar dan, dobro sam, nisam dobro" i to je to). Idi gledaj u sunce ili tako nešto. Javi LDP-u da si dobio mnogo minusa i "da se Srbija umirit' ne može".

Bruce, stoji ti to. Ja nisam hteo da kažem kako mnogi ne koriste pridev "antisrpski" u tom smislu u kom misli autor definicije. Ja sam samo hteo da stavim to u malo širi kontekst. Kao, kad kritikuješ fašističku politiku Izraela, onda si odmah antisemita, a to znači da si nacista i onda te treba istrebiti. Sad, kad se kaže da je Hitler bio antisemita i da ga je trebalo istrebiti, to je tačno. I kad kažem da je Pavelić bio antisrpski orijentisan, ili recimo da je Nemačka često vodila antisrpsku politiku, to je tačno. Evo, da probamo sintagum: "Pavelić, antisrpski orijentisan političar." Da li ovde antisrpski nešto znači? Mislim da znači.

MunzeKonza2012,on je rodjen 1990,a ti si izgleda 2012,sto se i da videti po tvom tekstu...ne secam se kada sam video vecu gomilu gluposti u samo jednom komentaru...

Vidi, sine Branislave (rođen si 1990) - nemaš pojma o životu.

To су ти аргументи...

Bosna kao država - nama potpuno neprijateljska

Говори у своје име. Овде има људи који ниједну државу не сматрају непријатељском.

Javi LDP-u

Хаха, прелол.

Иначе, интересантно је да се у овој земљи хапшавају људи кад пропагирају фашистичке и антисемитске идеје (нема везе, можда и треба), а кад се величају ратни злочинци попут смрада Ратка Младића, нико не реагује. Потпуно друштвено прихватљива ствар да се на убице гледа као на хероје...

Потпуно друштвено прихватљива ствар да се на убице гледа као на хероје...

Mislim da je malo ljudi koji misle da je Mladić istovremeno a) pobio pola Srebrnice; b) heroj. Pre mislim da ne veruju u zvaničnu verziju. Što se mene tiče, verovati u zvaničnu verziju pomalo je teško, jer dovoljno puta su se ti što prave zvaničnu verziju pokazali kao pragmatični licemeri. Naravno, ne mislim pod ovim da je Mladić heroj.

Što kaže drevna kineska poslovica: teško je trebiti korov u svojoj bašti, a lako susedov korov proglasiti za prelepi cvet.

Mislim da je malo ljudi koji misle da je Mladić istovremeno a) pobio pola Srebrnice; b) heroj. Pre mislim da ne veruju u zvaničnu verziju. Što se mene tiče, verovati u zvaničnu verziju pomalo je teško, jer dovoljno puta su se ti što prave zvaničnu verziju pokazali kao pragmatični licemeri. Naravno, ne mislim pod ovim da je Mladić heroj.

Нико од нас не може да зна да ли је званична верзија тачна или не, јер нико није био тамо. Ипак, чињеница је да се радило о убијању ненаоружаних ратних заробљеника, што је само по себи тежак злочин, неовисно од пола и узраста убијених. Нека је издао наређење да се убије и 1 (један) ненаоружан човек, он је злочинац, и као таквог га треба изоловати и одстранити од остатка друштва као какав злоћудни тумор, а и оне који виде нешто племенито у његовим убилачким поступцима треба ставити под лупу и контролисати, јер су, са својим накарадним идејама, потенцијално опасни по друштво.

zna li iko od vas definiciju genocida, genocid je neselektivno ubijanje, oba pola, svi uzrasti
jedne etničke grupe.ovi čak nemaju ni status etničke grupe nego su samo pripadnici jedne vjerske zajednice. pošto su samo streljani vojno sposobni muškarci,a žene, djeca i stari evakuisani na teritoriju tuzle od strane srpske vojske, ta priča o genocidu ne pije vodu.ja ne znam džimi odakle ti sebi uzimaš za pravo za čovjeka kome nije završeno suđenje da ga ti proglašavaš kriv, jeli imaš mandat UN-a?

još jednom, neću da budem shvaćen kao fanatik, ali sam još gore naveo da je autošovinizam postao pomodnost u srpskom društvu.događaje u srebrenici kao genocid je okarakterisao sud koji je prećutao genocid amerikanaca u vijetnamu,laosu,iraku, širom sveta jednostavno.ko ima dupla merila,on nema legitimitet,ima legalitet zato što stoji svetska sila iza njega,ali nema ligitimitet.

zna li iko od vas definiciju genocida, genocid je neselektivno ubijanje, oba pola, svi uzrasti
jedne etničke grupe.ovi čak nemaju ni status etničke grupe nego su samo pripadnici jedne vjerske zajednice. pošto su samo streljani vojno sposobni muškarci,a žene, djeca i stari evakuisani na teritoriju tuzle od strane srpske vojske, ta priča o genocidu ne pije vodu.

Знам шта је геноцид. Да си боље прочитао моје постове, видео би да ни у једном нисам употребио термин ''геноцид'', већ ''ратни злочин''. Знам да се не ради о геноциду (ако ћемо баш да залазимо у семантику речи), али то не умањује тежину злочина. Шта, мање си злочинац ако поубијаш само војно способне мушкарце, а већи злочинац ако поубијаш и жене и децу? Мани ме с тим глупостима.

ja ne znam džimi odakle ti sebi uzimaš za pravo za čovjeka kome nije završeno suđenje da ga ti proglašavaš kriv, jeli imaš mandat UN-a?

''Кривим'', не ''крив''. Овако како си написао испада да сам ја нешто крив.

Не, није крив уопште, хаха. :)

evo kome se da gledati neka gleda,nije propaganda,rađeno od svedoka sa svedocima i rezultat je ovo http://www.youtube.com/watch?v=WUK1-CL4rpk&feature=related
pa vi procenite nad kim je počinjen pravi genocid,sve što budete čuli u ovom filmu da napomenem da za te zločine niko nije odgovarao.
a ovaj je rađen od stranaca,tako da neko ne može reći da je bilo pristrasnosti
http://www.youtube.com/watch?v=RUuhSGnLvv8

Нико од нас не може да зна да ли је званична верзија тачна или не, јер нико није био тамо.

Moji su poreklom odatle, pola rodbine mi je bilo tamo, stric i brat su se borili na tom ratištu. Oni o tome najradije ćute. Ovi ovde što slave Mladića, kao i ovi što proglašavaju Srpsku genocidnom blage veze nemaju. Meni je tamo kuća spaljena, tek sada je ponovo podignuta. Rođaci klani, ubijani... Koliko je potrebno ubiti ljudi da bi to bio genocid? Ok, osam hiljada. Samo, izgleda da je genocid kad ih sve ubiješ odjednom, a kad ih koljuckaš na kućnom pragu, sto ovamo, sto onamo, tokom nekoliko godina, to nije genocid. Bolje svi da se pokrijemo ušima, i nacionalisti i evropejci, i Srbi i Muslimani, i da svi zaćutimo, kolektivno.

Mislim da se ovde defke preozbiljno shvataju.
Čovek se sprdao, napisao defku i odabrana je....šta ste se raspalili. Eto nije omašio u defci. Znam masu ljudi koji se ponašaju kao ljudi iz primera. On je samo definisao tu pojavu koja postoi. Ja se ponekad ponašam kao ovaj iz primera i često za Tadića kažem da je anti-srpsko komunističko govedo
+++

tako je valdemar, o tome govorim, pojam genocida je postao eksluzivitet samo za muslimane,srbi se lako zaborave kada se priča o žrtvama u srebrenici,ja znam da je meni oko ove teme džabe raspravljati sa ljudima iz srbije,izuzev kosova i metohija,jer kada nešto slično ne doživiš,ne možeš takve stvari ni da razumeš.

ima toliko tema za šprdnju,ali sa ovom i način kako je odrađeno on gura i trpa so u rane žrtvama.

ima toliko tema za šprdnju,ali sa ovom i način kako je odrađeno on gura i trpa so u rane žrtvama.

Gde je to uradio? NIje mi baš najjasnije. Ako misliš ovde:

Lik1: Si čuo što je Tadić izjavio da treba uputiti izvinjenje iz skupštine srebreničkim porodicama??
Lik2: Pa kad je antisrpsko komunističko govedo!!!!

Ovakav razgovor sam čuo milion puta. Bilo je žrtava sa svih strana i niko ne stavlja so na ranu, nego definiše pojavu. Tadić je izvinjavanjem popišao naše žrtve, a ne ovaj dečko što je pisao primer neke pojave koja postoji na sajtu za zabavu.

Moji su poreklom odatle, pola rodbine mi je bilo tamo, stric i brat su se borili na tom ratištu. Oni o tome najradije ćute.

Evo pametnog čoveka. Da sam Diogen, ovde bi predao sveću.

Moji su poreklom odatle, pola rodbine mi je bilo tamo, stric i brat su se borili na tom ratištu. Oni o tome najradije ćute. Ovi ovde što slave Mladića, kao i ovi što proglašavaju Srpsku genocidnom blage veze nemaju. Meni je tamo kuća spaljena, tek sada je ponovo podignuta. Rođaci klani, ubijani...

Мени рођени ћале учествовао у том рату од почетка до краја. Кад год помене Младића, каже за истог да је злочинац, па онда крене да прича неку своју причу, како су он (мој ћале) и екипа били у прилици да заробе неке муслимане, али им није било на крај памети да их убијају, већ су их спроводили у команду као ратне заробљенике (касније су били размењени за неке Србе), док су неки други Срби најопуштеније убијали своје затворенике. Рат је гадна ствар и, ако већ мора да се догоди, мада никад не би требало, не би смео свако да учествује, није за свакога. За Ратка Младића дефинитивно није, јер он је тај злочиначки тип људи који убија своје заробљенике.

Bolje svi da se pokrijemo ušima, i nacionalisti i evropejci, i Srbi i Muslimani, i da svi zaćutimo, kolektivno.

А зашто ја и ти да се покријемо ушима? Ми никог нисмо убили. Нека се покрију ушима убице и они који подржавају убице, а ми треба да се потрудимо да наредне генерације не размишљају на начин који је довео до рата.

Bolje svi da se pokrijemo ušima, i nacionalisti i evropejci, i Srbi i Muslimani, i da svi zaćutimo, kolektivno.

A zatim je kobjasnio i ovde. Ali bolje svi da ćutimo.

tako je valdemar, o tome govorim, pojam genocida je postao eksluzivitet samo za muslimane,srbi se lako zaborave kada se priča o žrtvama u srebrenici

Nisam ja mislio na to. Sve je to prljavština. Ovi što veličaju ulogu Mladića, osim tog streljanja, zaboravljaju da tu ne sme da se upotrebi reč osim. Ne možeš biti malo zločinac, a malo ne biti. Ako spasiš milion ljudi, a masakriraš hiljadu, zločinac si. Ali nervira me što izgleda postoje ljudi koji misle da je čist i pošten rat moguć. Kao da je to šah, poređaš figure, pa sve po pravilima, i posle se rukujete. Ne ide to tako.

Шта се свађате којег курца, извадите дефку из одабраних и мирни сте.

znaš li šta je problem, 3 strašna rata su iza nas,svaki put smo mi ,samo mi bili spremni oprostiti i oprostili smo,svaki put smo bili kažnjeni za to,pomirenje da,ali uz obostrano iskazivanje njega,ostalo je sve magla i prazna slama,hrana za naivne.

А зашто ја и ти да се покријемо ушима? Ми никог нисмо убили.

Jebi ga, ja bio vojska u Bujanovcu svojevremeno. :(

da,ali uz obostrano iskazivanje njega,ostalo je sve magla i prazna slama,hrana za naivne.

Ma i to izvinjenje je mlaćenje prazne slame koje ne znači ništa ljudima kojih više nema i njihovim porodicama sa svih strana. Jebeš izvinjenje, samo lekciju nauči. Nikada više sa njima državu nemoj praviti. Niti smo mi za zajednički život stvoreni, niti oni.

nisam ja za ratka, ali me živcira što se sve što je ratko uradio ili nije uradio ratu, preslikava na sve srbe, znam ja džimi da se za bolje sutra mora mnogo uraditi,ali moraš se složiti sa mnom da je to suvišno ako ide samo u jednom smeru.

jbg, mi smo to bar pokušali 2 puta,dva puta smo kažnjeni za tu naivnost,i opet mi se nekako čini da idemo u tom smeru.

Читајте мало више историју,укључите мозак,не расправљајте се много јер једни другима нећете променити ставове ..дефиниција је минус*10^6

Sta sve ide u odabrane, ja ne znam zasto je ovo bilo potrebno,samo izaziva tenzije bespotrebne,da je bar nesto cemu se moze nasmejati,ali cak ni to :(

Voleo bih da mi neko, neuspaljen, bez politike, ako je moguće, objasni koje su to gluposti u mom komentaru? Inače, rođen sam 2012 i sad sam napunio tri meseca.

Rekao sam da je zločin, da je ubistvo i jednog nenaoružanog čoveka zločin - naročito ako je već zarobljen i time onesposobljen za borbu. Šta sad ima da ga streljaš koju p.m.?! Ali vidi drugar - ja sam moj narod (i ovako mali) branio, nisam streljao nikoga, nikome nisam spalio kuću - a već godinama me neko ubeđuje da jesam, da sam rođen kao zlikovac, da nemam pravo na svoju državu, da svako od nje može da uzme po parče, a da ja treba da se smeškam, jer sam fin i kulturan. Ako ćemo fino, može. Ako me napadneš, dobićeš preko pičke koliko je u mojoj moći i koliko se snađem - to je moj životni stav. Vi koji biste guzicu dali da uđete u EU i koji uzimate za pravo da serete ko je zločinac, a ko nije, bez suđenja, dokaza i ikakve pravde - možete samo da mi se sagnete.

Kurajber je u principu u pravu - treba svi skupa da se pokrijemo ušima. 60 godina smo se kao družili i onda jedni drugima poklali majke prvom zgodnom prilikom. To normalni ljudi ne rade. A opet, ne dam da neko ceo moj narod proglašava za zlikovački. Ko god to radi, neka se sit najede balege. Ne mora da menja stavove - samo neka se naruča izlučevina iz zadnjeg dela krave.

I naravno da je muslimansko-hrvatski deo Bosne nama Srbima potpuno neprijateljski. Ako hoćeš da priznaš terorističku tvorevinu na mojoj teritoriji i ako su ti pripadnici mog naroda došljaci koje bi najradije (treći put u istom jebenom veku!) da poubijaš, onda ne znam kakav ti još dokaz treba da shvatiš da smo neprijatelji. Fakat da su nam jezici isti ne znači ništa. Šta smatraju "neki ljudi na ovom sajtu" ne menja istorijske činjenice - nikad više sa njima zajedno, ni u autobus, a kamoli u državu. Ni EU ni YU ni Zapadni Balkan - ni u kakvu.

Da se nadovežem. Treba imati dobre odnose sa svima ako se može. Opet, mi Srbi smo prvaci u gubljenju nacionalnog identiteta. Ne znamo da poštujemo svoje, lako prihvatamo tuđe. Komšije nisu takve, baš suprotno: kod njih se zna red! Da sam bio u prilici puno drugačije bih završio većinu stvari, ali bi puno više ljudi izginulo. Ipak, neke stvari skuplje moraš da platiš.

Ne znamo da poštujemo svoje, lako prihvatamo tuđe.

Више је случај да не знамо да направимо баланс између прихватања туђег и очувања сопственог, јер смо склони да увек срљамо у крајности.

janković je objasnio, krajnosti su problem.

Postoje tri kategorije ljudi po pitanju GENOCIDA u Srebrenici:
1) đavo u svom izvornom obliku – taj žali što ih nije više pobijeno.
2) oni koji pokušavaju da opravdaju ubijanje koristeći tuc-muc "argumente", tipa: "i drugi su činili zločine" (kao da to nešto opravdava) ili "to su bili ratno sposobni mušarci" (opet neverovatno "jako" opravdanje) i sl. Primer: MunzeKonza2012
3) prikriveni bigot – blaža verzija broja 2), malo je elokventniji i barata nekim pojmovima kao što su etika i sl., ali u suštini opet su u pitanju tuc-muc "argumenti". Za njega je Ratko Mladić zločinac, "hajde, neka ti bude" fazon, ali sve se opet svodi na glupa opravdanja ("pa i oni su klali"). Primer: Valdemar

Koliko je potrebno ubiti ljudi da bi to bio genocid? Ok, osam hiljada. Samo, izgleda da je genocid kad ih sve ubiješ odjednom, a kad ih koljuckaš na kućnom pragu, sto ovamo, sto onamo, tokom nekoliko godina, to nije genocid. Bolje svi da se pokrijemo ušima, i nacionalisti i evropejci, i Srbi i Muslimani, i da svi zaćutimo, kolektivno.

Ovaj pasus... Argh. Ali poslednju rečenicu nominujem za najgluplji komentar dana. Ako nešto treba da se radi povodom toga, onda to sigurno nije ćutanje i guranje pod tepih (ni sa čije strane). Naprotiv. Ona floskula koju često možeš da čuješ u medijima: "suočavanje sa prošlošću" nije (barem ne bi trebalo da bude) samo prazna priča.
P.S. Ostalo je još četiri sata do ponoći, možda neko drugi odnese titulu Valdemaru. Ima šanse, navalite, ljudi!

Opet, mi Srbi smo prvaci u gubljenju nacionalnog identiteta

Ah, to mitološko biće nacionalni identitet – tako se lako gubi. Strašno, strašno... Večiti strah od njegovog gubitka.

Eto ti Valsinarb90 pričaš, kritikuješ, kritikuješ i kritikuješ,Čedina škola,sve iskritikuje ali nikakva rešenja za problem ne daje.Odakle ti to znaš šta se desilo u Srebrenici,čuo na TV o tome?Da čujem tvoj plan pomirenja,prosvetli nas mesijo,pls.

Baš si faca kada ne pokazuješ obzir prema čoveku koji je izgubio najmilije u ratu, sram te bilo,kada se to dešavalo tebi su tuta i pelene bili najbolji drugovi, ali imaš muda ljudima kenjati i podučavati njih.Za rat znaš samo sa filmova,a mudrost vidim kašikom jedeš, a kada kreneš tako svašta pričati, imaj pored sebe rolnu toalet papira,da možeš obrisati usta posle odrađenog dela.Zmaju fala ti za filmove,prvi sam pogledao,kada budem imao vremena i drugi ću.

zasto su ljudi alergicni na pamet?

Za njega je Ratko Mladić zločinac, "hajde, neka ti bude" fazon, ali sve se opet svodi na glupa opravdanja ("pa i oni su klali"). Primer: Valdemar

Ti si izuzetno pametan čovek sa izuzetno glupim izjavama. Nije "pa i oni su klali", već "i oni su klali". I ti se sigurno slažeš da su svi zločini užasni, je l' da? E, ako su svi zločini užasni, zar ne treba onda da kažeš da su zveri svi koji su počinili zločine? Ja ne delim ljude po nacionalnosti i verama, pa smem valjda da kritikujem sve koji su počinili zločine, bez obzira koje su nacije i konfesije? Ili možda ne smem da kažem da su muslimanski i hrvatski zločini užasni? Znaš, TO bi bilo malo čudno.

Ovaj pasus... Argh. Ali poslednju rečenicu nominujem za najgluplji komentar dana. Ako nešto treba da se radi povodom toga, onda to sigurno nije ćutanje i guranje pod tepih (ni sa čije strane).

Ja kažem da dizači buke poput tebe, ili poput onih što slave Mladića i Gotovinu treba malo da se smire. Da ćute. Pošto su ili a) neinformisani, b) zlonamerni, c) neinteligentni. Znaš šta znači pokriti se ušima i ćutati? To znači stideti se. To je možda sleng malo stariji od tebe.

Kada pojedini Srbi budu prestali da kenjaju po sopstvenom narodu i za sve krive isti,malo više će nas poštovati u svetu. Kako očekujete da vas neko drugi poštuje ako ne poštujete sami sebe?

-

- за "дефку"...

Evo ti:
http://vukajlija.com/pokriti-se-usima/68994
I ne razumem, šta si se navrzo? Prvo sklopiš mišljenje u svojoj glavi o nečemu što nisi pročitao, zatim čitaš u tom tekstu ono što želiš da pročitaš, što ne želiš, to preskočiš, i onda iz pročitanog načiniš zaključak koji si u stvari na početku konstruisao, izvadiš jednu rečenicu iz konteksta, navedeš je kao primer, i onda pljuješ po ljudima da su glupi, neobrazovani, fašisti, retardirani... Svuda ti se priviđaju klerikalne sotone koje se bore protiv napretka čovečanstva, sebe zamišljaš kao borca za pravdu i prosvećenost, na forumu, ej. U stvari služiš ovde svima za podsmeh i zajebavanje. Imaš ti problema, mali.

ljudeei, svi smo mi braća u kristu

jebote, 83 komentara na GoKu....

Volim ja igre sa stereotipima i bilo je sličnih defki na ovu foru, gde se igra sa stereotipima. Klasičan bizgov, koji veliča srBstvo Rašu i Ratka i naspram njega civilizovan evropejac ili običan neutralan lik. I primetih da ima jedno 3,4 defke tog tipa na naslovnoj, nekad čisto stereotipisanja a nekada i malo trolovske... Al ova defka je bezze -

Ja ne delim ljude po nacionalnosti i verama

Deliš, deliš. Sve što pišeš i te kako govori da deliš, tako da ne znam šta je bila poenta ovog dela rečenice, no dobro.

pa smem valjda da kritikujem sve koji su počinili zločine, bez obzira koje su nacije i konfesije? Ili možda ne smem da kažem da su muslimanski i hrvatski zločini užasni? Znaš, TO bi bilo malo čudno.

Zločin je zločin, to niko ne spori. Nego znaš šta je problem? Što implicitno misliš da tuđi zločini nekako daju legimitet (ne legalnost, sećam se s jedne slične teme da mešaš ta dva pojma, ali nisam hteo tad da te ispravljam) zločinima pripadnika tvoje grupe. Znaš, to je onaj princip:
-Srebrenica...
-I ONI SU!
-Errmm, pričamo o Srebrenici, zašto moraš da spominješ skroz desetu temu. Da pričamo o hrvarskim/muslimanskim/ugandanskim/marsovskim zločinima, pa 'ajde...
Zašto moraš da naglasiš tuđe zločine da bi nekako mogao da se suočiš sa zločinima grupe s kojom se identifikuješ?

Znaš, na sudu tako nešto ne bi moglo da drži vodu.
-Ubili ste ženu, g. Valdemare.
-Jesam, g. sudijo, kriv sam, ali i komšija je ubio svoju.
:cvrčci:

Zbog toga, tokom Nirnberškog procesa, nacisti nisu mogli da se brane tako što bi isticali zločine Saveznika (koji je nesumnjivo bilo), jer tako nešto JEDNOSTAVNO NEMA LOGIKE. Ali očekivati od tebe da shvatiš tako nešto je kao da očekujem od mog psa da mi odsvira Odu radosti.

ja sam te zamolio da nam razložiš svoj masterplan pomirenja na ovim prostorima.

Deliš, deliš. Sve što pišeš i te kako govori da deliš, tako da ne znam šta je bila poenta ovog dela rečenice, no dobro.

Ne znam odakle ti to. Iskonstruisao si nešto u glavi, ili nisi lepo čitao. Možda ti je zbog nečega potrebno. Ako hoćeš, ja mogu da uzmem nekoliko rečenica iz toga što si pisao, pa da te proglasim za ne znam šta već. Da si lepo čitao, pročitao bi pri vrhu strane ovo:

Nisam ja mislio na to. Sve je to prljavština. Ovi što veličaju ulogu Mladića, osim tog streljanja, zaboravljaju da tu ne sme da se upotrebi reč osim. Ne možeš biti malo zločinac, a malo ne biti. Ako spasiš milion ljudi, a masakriraš hiljadu, zločinac si.

A što se tiče ovog:

Što implicitno misliš da tuđi zločini nekako daju legimitet (ne legalnost, sećam se s jedne slične teme da mešaš ta dva pojma, ali nisam hteo tad da te ispravljam) zločinima pripadnika tvoje grupe.

Ne brkam ta dva pojma, to si nešto pogrešio. A ako hoćeš da se ispravljamo, kako se to implicitno misli? I otkud ti znaš šta ja implicitno mislim? Valjda implicitno kažem? I gde to kažem? Znaš, ja ovo što ti kažeš o meni doživljavam kao uvredu. Ozbiljno.

Kada mi neko ko je '90. daje lekcije o ratu.

Ali očekivati od tebe da shvatiš tako nešto je kao da očekujem od mog psa da mi odsvira Odu radosti.

Znam da je to jače od tebe.
http://simple.wikipedia.org/wiki/Coprolalia

JOOOOOOOJ, sad ću da nađem taj post, jebeš mi mater. A implicitno mišljenje, implicitne teorije, implicitni stavovi postoje. Znaš, ja studiram psihologiju, ne pokušavaj mene da ispravljaš po tim pitanjima.

Znaš, ja sam profesor književnosti, lektor i leksikograf, pa kad mi kažeš da implicitno mislim, ja onda odmah pomislim kako to izgleda eksplicitno misliti - naglas? A ako si tim rečima hteo da mi postaviš dijagnozu latentnog naci-fašizma, kojeg ni sam nisam svestan, daj prvo završi studije, pa mi zakaži termin.

nemate neke plate, ni jedan ni drugi...

nemate neke plate, ni jedan ni drugi...

Ha, ha, ja imam firmu koja se bavi izdavaštvom digitalnih rečnika... Privatnik!

Aha, znači industrijska špijunaža! Hvataš na Vuki one koji su potencijalno dobri pisci :))

ok, ti si se izvukao, nisi žrtva tranzicije. a što se raspravljaš sa ovim drugim? :)

Znaš, ja studiram psihologiju, ne pokušavaj mene da ispravljaš po tim pitanjima.

Vauuuu.

ok, ti si se izvukao, nisi žrtva tranzicije. a što se raspravljaš sa ovim drugim? :)

Skeniram nekih iljadu strana, pa s vremena na vreme zabodem ovde, dosadno mi, a on je veoma dobra osoba za raspravu, jerbo nikako ne možeš da se raspravljaš sa čovekom koji je u pravu, a sa suprotnom pojavom možeš.

Aha, znači industrijska špijunaža! Hvataš na Vuki one koji su potencijalno dobri pisci :))

Da, ima ovde leksikografskih potencijala. :)

hahahahaha...kurči se studijem psihologije među ljudima koji su davno završili fakultet, e pošto studiraš psihologiju postaće ti jasno da se to zove kompleks niže vrednosti :), pa dobro nije baš toret sindrom,ali umna boljka jest, mislim da je lat. naziv za to "smaralitis",i ostade mi dužan za objašnjenje svoje strategije pomirenja kod nas na ovim prostorima,a ako si upola dobar koliko pričaš onda ćeš uspeti i da pomiriš arape i jevreje, amin.

Valdemar je žrtva majke prirode.

Neko žrtva, neko neslana šala...

Valsinarb90 u nedostatku argumenata si počeo vrijeđati ljude.

антисрпска дефиниција, минус. глупост, антисрпски значи нешто, значи анти српски.

Мени рођени ћале учествовао у том рату од почетка до краја. Кад год помене Младића, каже за истог да је злочинац, па онда крене да прича неку своју причу, како су он (мој ћале) и екипа били у прилици да заробе неке муслимане, али им није било на крај памети да их убијају, већ су их спроводили у команду као ратне заробљенике (касније су били размењени за неке Србе), док су неки други Срби најопуштеније убијали своје затворенике. Рат је гадна ствар и, ако већ мора да се догоди, мада никад не би требало, не би смео свако да учествује, није за свакога. За Ратка Младића дефинитивно није, јер он је тај злочиначки тип људи који убија своје заробљенике.

Ја избегавам да причам о рату. Не могу ништа да кажем о Младићу, јер су и ту превише подељена мишљења. Један од најбољих кућних пријатеља је Хрват, учествовао у рату. Након рата је одбио све бенефиције и све што је богао да добије као ратни херој или шта већ. Јер му је био пун курац рата и свега тога. Тај лик је рекао за Младића да је био прави војник. Да је било много злочина, али да је Младић херој, а не злочинац, као и то да их он није чинио. То јест, да је био частан војник или тако нешто. И баш због тих подељених мишљења не знам шта да кажем. Искрено, ако су убијани цивили не мора да значи да је он то наредио.
Али кажем, ограђујем се од целе приче јер мислим да о овоме нећемо моћи још дуго да причамо и да се истина никад неће знати јер постоје три приче и све три су различите.

А зашто ја и ти да се покријемо ушима? Ми никог нисмо убили. Нека се покрију ушима убице и они који подржавају убице, а ми треба да се потрудимо да наредне генерације не размишљају на начин који је довео до рата.

Деведесет процената интернет хероја су оне окореле пичкетине које имају муда да се курче на интернету. Клинци који не знају шта значи рат. Таквим идиотима тешко да можеш ишта да докажеш. А они које знам да су учествовали у рату, и за које знам да имају макар грам мозга, ти људи не мрзе никога, јер знају да због хира две-три особе изгину хиљаде људи које немају везе са тим. Толико.

Defka pokušaj lika da ispadne pametan i moderan, a samo je ispao glup i protiv svog naroda...

Појасни.

Smrt trolovima.

Не размишља исто као ти, па је аутоматски трол? Тужно.

Читајте мало више историју,укључите мозак,не расправљајте се много јер једни другима нећете променити ставове ..дефиниција је минус*10^6

Кад то тако кажеш, криво ми је што нисам и ја дао минус.

Нужно укључење у расправу!Посебан осврт на ово о Сребреници.

Рођен сам 1992, 30-так км од Сребренице, моји су се селили веома често с мјеста на мјесто. Простор Бирча(тамо гдје се Сребреница налази) био је једно о најактивнијих ратних жаришта током овог несрећног рата, праћен сталном циркулацијом становништва с мјеста на мјесто(Срби из Федерације и Муслимани из РС).То је било јако покретно ратиште, сукоби су се бодили у кругу 60-так км,зависно од времена.Током тога рата погинуло је доста људи и са једне и са друге стране, могу слободно рећи подједнако на обје стране. Мој отац је учествовао од првог до последњег дана у овом рату, бранио своју кућу и своју фамилију,док смо се мајка и ја потуцали по туђим кућама. Не сумњам, наравно, да су и муслимани(читај Бошњаци) у рат ушли са истим идеалом. На крају сви смо ми људи и наравно да ћемо бранити своје, ако се осјетимо угроженим...

У овом рату било је злочина са једне и друге стране. Знам да ми је отац једном причао како су двојицу српске браће(ту негдје у Бирчу) заробили и страшно мучили, тјерајући их да међусобно упражњавају сексуалне односе, да би их после пекли на ражњу! Можда сте се и ви осјетили лоше када читате ово? Можете мислити како је било онима који су били блиски њима двојици у том тренутку.Гњев,мржња,гњев! Појединци су своје насилне нагоне истресали на немоћнима, а при томе распаметивши и оне који су били имало нормални. Ето, то је рат, није вам баш сигурна моћ расуђивања. Не правдам никога, штавише, жестоко би казнио свакога ко је у име заставе чинио тако нешто.

Младић јесте био херој! Заиста ме не интересује шта мисли неко ко рата није ни примирисао и нема појма како изгледа. Мени је битно да сви људи који су имали икаквог контакта с њим кажу да је био најхрабрији и најбољи човјек кога су икад видјели. И прије свега човјек који је строго поштовао кодексе рата(ако уопште такви кодекси постоје-рат је рат).У Сребреници је био злочин, не већи и не мањи од осталих који су се дешавали у БиХ. Опет се враћам на појединце који су због личног незадовољства(или дивљаштва) убијали људе и то не подржавам.

На Сребреници је створен мит и заиста је тако.Немам намјеру да вам дајем аргументе, ионако ће неки одмах да ме нападну са жељом да ме направе заслијепљењим шовинистом.Покушајте сами да се информишете о свему, на интернету(никако не ТВ), књигама или код људи који си били ту близу. Даћу вам само један примјер личне природе:Прије неких годину дана код нас кући је дошао Муслиман који је с татом ишао у школу и били су добри другови.Тај човјек је отишао у Америку 1990(прије рата). Данас је његово име(са свим подацима) на листи Сребреничких жртава. Наравно, никако није могао да га се скине са листе "мртвих душа" јер су га убјеђивали да то није он!

Молим оне који не знају праву истину да се не изражавају! Сви би да имају мишљење о свему а ни сами не схватају да је то њихово мишљење само пуко понављање излизаних фраза које им намећу медији. Оставите нама у БиХ да се изборимо са својим проклетством, које нам је набацио Борис Тадић својим историјским извињењем. Ко је он да се извињава у туђе име и да тако нерођену српску дјецу окарактерише као злочинце?! Немојте ми рећи да је он то урадио у најбољој намјери јер управо на његовим изјавама заснована муслиманска теза о геноцидној РС! Зато кажем да је Тадићев рад антисрпски!

Џими опет користи свој модераторски ауторитет у покушају да наметне другима своје мишљење, што апсолутно не одобравам. Valsinarb90 даје себи за право да вријеђа друге, изврће тезе, прави се потпуно информисан јер студира психологију.

sunshine у праву си, само што и себе ниси смјестио ни у једну од група?Неутралан?

Ето толико од мене, можда сам себи дао превелико право да коментаришем и износим своје мишљење, и због тога се извињавам. Пошто претпостављам да ће се убрзо појавити неки противник моме мишљењу, даље не одговарам јер би се све претворило у расправу...

Сад тек видим како стоји посета овог сајта...Чим је ово завршило на насловној.

Poplava 92, sve si objasnio, potpuno se slažem, to što si napisao potpisujem i mogu samo još da aminujem.

Poplava, Potpuno te podržavam. Ovo je lekcija za sve prethodnike. Slažem se 100% sa tobom. Uostalom, u Srebrenici je poginulo dosta Muslimana, al to je duplo manje nego u Ključu i Prozoru. Ja sam iz Broda. Kod nas je rat počeo tako što su Muslimani poklali svoje KOMŠIJE Srbe. Pored toga, u gradu je bilo 6 logora za Srbe u toku rata.

Један од најбољих кућних пријатеља је Хрват, учествовао у рату. Након рата је одбио све бенефиције и све што је богао да добије као ратни херој или шта већ. Јер му је био пун курац рата и свега тога. Тај лик је рекао за Младића да је био прави војник. Да је било много злочина, али да је Младић херој, а не злочинац, као и то да их он није чинио.

to ne znači da je on objektivan, već samo da je polupan

navratio da vidim šta ima novo, pročitam poplavin post i samo da kažem da je on svojim postom sve objasnio i kako vidim uspešno zatvorio raspravu :)

Младић јесте био херој!

Tako je! Jer pucanje nenaoružanim četrnaestogodišnjacima u potiljak je vrhunski akt herojstva. Gadiš mi se. Iskreno mi se gadiš, gnusni stvore. Kasnije kažeš da je Srebrenica zločin? Šta?! Po tome je Mladić (kao glavnokomandujući) zločinac, ali i heroj? Je l' ti imaš neku šizofreniju, pa ne možeš da sastaviš koherentnu misao?

Оставите нама у БиХ да се изборимо са својим проклетством, које нам је набацио Борис Тадић својим историјским извињењем.

Prokletsvo vam je bacio Mladić. Ok? Mladić i ostali koji su podstrekivali, vodili i učestvovali u ratu. Ne Tadić.
Nije da sam strasveni fan Tadića, mislim da je bio užasan predsednik u mnogo aspekata, ali izvenjenje je bila ispravna stvar koju je učinio. To je NAJMANJE što je mogao da učini. Uzgred, pre bih rekao da je "muslimanska teza" o genocidnoj RS više zasnovana na samom genocidu u Srebrenici, nego na Tadićevom izvinjenju, znaš. Just sayin', ima mnogo više logike, ako mene pitaš...
Imam običaj da u šali da kažem da je BiH prostor sa najviše šovinista po metru kvadratnom, ali polako počinjem da sumnjam da to nije samo šala.

Imam običaj da u šali da kažem da je BiH prostor sa najviše šovinista po metru kvadratnom

ИВАНЕ ИВАНОВИЋУ ТИ СИ ВЛАСУЉАР??

Vlasuljar ponovo napada.

Он је психолог, знаш?

Otud dakle sva ta silna mudrost...

Enemyofthefreeworld, što si tako kancerogen?

Нисам студирао психологију, па ме изједа нешто изнутра. ;)

To objašnjava zašto si mozga bez.

Хоћеш да кажеш да сам глуп? Па то је опет вређање...
ЗАШТО МЕ НЕ ОСТАВИШ НА МИРУ ЗЛИ БРАНИСЛАВЕ!?!? ЗАШТО!?

Valsinarb90

To objašnjava zašto si mozga bez.

Svaka čast Brano, baš umeš da odabereš kvalitetne banane.

Svaka čast Brano, baš umeš da odabereš kvalitetne banane.

Е јбг, сад ће још гори рак да ми жели... Мада је већ рекао најгори могући.

Ja ne vjerujem hahahahahha koliko je ovaj čovjek samo banova popio hahahahahahhaa

Pazite se, čovjek studira psihologiju, i opet on podučava nas iz Republike Srpske šta je dobro za nas, još jednom, nemaš pravo ni kapacitet za to, tako da molim te ćuti.

Rekao čoveku da je bez mozga.

Ciče, zašto lažeš pošten narod? Rekao je mozga bez!

Е јбг, сад ће још гори рак да ми жели...

A ti si sad nejab`o, ima da te nema za 14 dana.

A ti si sad nejab`o, ima da te nema za 14 dana.

Да бре, то неки прогресивни, лично га наручио Брана... Јбг, било је лепо познавати вас. лололо

A sada vidim da je poslat na hlađenje, mudar potez, sam od sebe ne bi prestao, iako vidim da je još prije gore Valdemara sa psom upoređivao.

Варбисралве, аман!

А Valsinarb90 је утриповани лик, без икаквог утицаја и смислених речи, нема потребе бановати такву персону.

Ma neka su ga, inače bi se atmosfera pregrejala, a počeo je da vređa ljude :)

Svaka čast moderatorima za odabir definicije, ovako se podiže popularnost sajta, inače za samu defku -

Cestitam! Po ko zna koji put ste uspeli da raspravom na komentarima skenjate sasvim korektnu definiciju. Bukvalisti najobicniji... neverovatno, ostao sam bez reci...

Brana je psiholog, baš kao Radovan Karadžić.

Suočili smo se sa prošlošću, jedva punoletni studentu psihologije.... U doba kad sam ja bio na tom fakultetu tebi je keva još proveravala gaće, da vidi da li si samo prdnuo ili si se već usrao. Samo po sebi, biti mator i nije neka prednost (tačnije, nije nikakva), jedino što mogu da ti kažem iz prve ruke je da smo se suočili sa prošlošću. Dakle, produkt našeg suočavanja sa prošlošću je saznanje da su isti neprijatelji hteli da ubiju mog pradedu, pa dedu, pa oca, pa mene - i reč ne mogu da kažem ljudima koji su se puškom od zla odbranili. Ako je neko streljan, neka zločinac za to i odgovara. On lično, ne narod.

Ubio bi čoveka ako pre tebe uđe u Teranovu ili parkira auto na mesto koje si proglasio svojim, al ti je zato lako da se iskenjaš po celom sopstvenom narodu zato što ne misli kao ti. Pitaj oca, magarče, da li bi on tebe branio ili bi, u ime demokratije, pustio da te živog čereče, e ne bi li "kontakti među narodima došli na viši nivo, neopterećen prošlošću".

Dakle, da potvrdim (tuc muc argumentima):

i ubistvo jednog nenaoružanog čoveka je zločin - dokažite da je Mladić to lično naredio i streljajte ga ako želite (haška lupetanja tipa "morao je znati ili je bio u prilici da sazna" gurnite u dupe, jer to nije dokaz)

Ratko Mladić je (dok se ne dokaže nezavisno i bez ikakve sumnje da je naredio zločin) za mene heroj koji je branio i odbranio svoj narod - zato ga neprijatelji i mrze (kao što mrze Lazarevića, Pavkovića i ostalu kosmetsku ekipu, kojoj je najjača vojna sila u istoriji čovečanstva, ničim ometana i sa neograničenim resursima, za tri meseca uspela da uništi celih 13 tenkova i transportera)

Ponosan sam što sam bio te vojske i što sam makar malo pomogao svom narodu. A ti idi prduckaj o zločinima po Filozofskom fakultetu, možda te neka od studentkinja malo pripusti među noge, tako pametnog i progresivnog.

Brana je psiholog, baš kao Radovan Karadžić.

Radovan Karadžić je neuropsihijatar, a ne psiholog. -.-