Prijava
 1.    

  Oboriti dominu

  Čačnuti nekog ili nešto i izazvati niz uzročno-posledičnih događaja.

  - Rile, kume, kakav je to kuršlus izbio? Reče mi Ana, da ste se ti i kuma Zorica nešto pokačili pre neki dan.
  - Katastrofa, kume.
  - Pa šta je bilo?
  - Seli Mare, Joca, Džoni, moj paša Mića i ja kod Mileta u Monako. Nismo se dugo videli, pa malo o ovome, malo o onome, jedna, druga, treća tura... Muzika zasvira neke tugovanke, mene pogodi pesma, pa se ražalostih za prošlim danima. Utom prođe Slađina ćerka, Maja, tamo radi. Ja samo rekoh, kako vreme brzo prolazi, kako smo do juče smo jurili Slađu, a eto, Maja je već porasla.
  - I?
  - Onda se i Joca ražali pa reče kako je ista majka i kako je on voleo Slađu. A Maja je stvarno ista majka, majku joj jebem, isto onako meša kad nosi poslužavnik. Tu se i Džoni razneži pa se seti kako je jurio Slađu, psuje njenog Žiku što mu je oteo pre 20 godina. Onda se i Mare raspilavi pa poče i njegov žal za mladost. Prvo je psovao što Slađa više ne radi, pa još reče kako bi jeb'o malecku, ali se brine da nije njegova. Mi obrnusmo još jednu turu, kukamo kako smo matori, kako ne možemo u'vatimo ništa mlado, a i ne smemo od žena pa se onda tešimo međusobno. I tu ti moj paša Mića reče: "Ko, bre, mator? Evo ja ću da se žrtvujem za sve vas. Ti, pašo, nemoj da me odaš." Ustade i ode do Maje.
  - Pa nije valjda tvoj paša...
  - Jeste. Mi ostali, još malo pili pa zašli za horizont. Ujutru kad smo se probudili, svi ispod stola, samo Miće nema.
  - Pa šta je bilo posle?
  - Pa ništa. Maja je sve ispričala Jocinoj Milici, drugarice su. Nahvalila ga kako je još uvek u formi, kako može triput bez vađenja. Ona Jocina rospija, Teodora, ih je čula kad su pričale, pa brže bolje otrčala do one Maretove opajdare, Nene, a ona sve ispriča Džonijevoj Jeleni, a Jelena mojoj svastiki Mirjani. Mira digla frku, Miću isterala iz kuće, pa je otišla sa ovom mojom kod Mileta u kafanu, svašta mu je rekla. Te kako je matori kurvar, kako podovodi klinke oženjenim ljudima, kako mu je Maja švalerka. Cela kafana ga čula.
  - I?
  - Mile kad je čuo, poludi, pa se izleti da je Maja njegova vanbračna ćerka. Sad ga Slađin Žika juri da ga ubije, a žena mu traži razvod. A Žiki je rekao njegov brat Tasa koji je bio u kafani. A ni Žika, ni Mile ne znaju da je Maja Radetovo dete.
  - Bogme, kume, ti obori dominu i napravi haos.
  - Jašta nego oborih, jeb'o me alkohol da me jebe. Nego je l' još prodaješ onaj tvoj kauč? Ovaj moj je propao načisto, sve me bole leđa.