Prijava
 1.    

  Osvanuti u blicu*

  1. Probuditi se u ruskoj stepi s takvim mamurlukom, o kojem momci iz Las Vegasa mogu samo da sanjanju i naspram kojeg su posledice rohypnol - a ekvivalentne posledicama sirup pentrexyl - a, samo da bi otkrio da su ti štuke nad glavom a Švabe u avliji, pa se s nevericom zapitati u sanitarnu ispravnost "male vode (vodke)" vešto skrivane još od prvog pogleda na grotesknu ilustraciju (vidi sliku) u Bezbožniku pa do sinoćne proslave 60 - e godišnjice početka gradnje pruge Beograd-Niš, prve železničke pruge u Srbiji*.

  2. Dočekati zoru u redakciji Blica insomniziran silnim nes kafama u potrazi za kreativnošču koja se ne dotiče horizontalnih aktivnosti i ne obiluje "nepristojnim rečima" , što mu dođe Sizifov posao, jer triput seci jednom objavi, nestade smisao.

  3. Izraziti želju za "osvanjavnjem" izvesne definicije u subotnjoj rubrici Blica usled vrhunca oduševljenosti istom i potrebom da se oduševljenost podeli sa čitalačkom publikom pomenutog dnevnog lista.

  _________________________________________________________________________

  * blic - iznenadan napad
  * 21. jun 1881. - Knez Milan Obrenović obeležio je srebrnim budakom početak gradnje pruge Beograd-Niš, prve železničke pruge u Srbiji. - Wikipedia

  1. Somewhere in Russia 22. jun 1941. 06:30 a.m.

  - (Usled prodornog bola koji se poput kamena obrušio u predelu glave, Serjoža se budi i po prvi put oseća da mu je nešto palo na pamet makar i u vidu bola) Ah, vode, trave, morfijuma, opijuma, koka - kole, rakije, dajte bilo šta da ublaži ovu paklenu agoniju.
  - (polusanjiva Kaćuša s negodovanjem baca pogled na nadbulu priliku Serjože) Tako ti i treba kad 'oćeš da piješ k'o Rus, a nisi. I reci mi, 'leba ti, što piješ kad ti škodi? Što?
  - Ma, prođi me se, ženo, ne zameći kavgu. Nisam raspoložen sabajle. Odo' da oteram ovaj koncentrat u kolhoz, a ti da si na'ranila rogatu marvu da ne bude belaja, je l' jasno?
  - Dobro bre, nemo' se dereš 'ko ti zgažen ponos.
  - (Otvara vrata i zapanjen prizorom zastaje skamanjen za trenutak: limene kante bacaju kasetne bombe s osiromašenim uranijumom, oklopne skalamerije gaze napred rušeći sve pred sobom, vojnici marširaju pored njega, bacači plamena pale krvlju natopljenu letinu. Pomešana osećanja vode borbu za prevlast u njemu: drago mu je što neće biti primoran da po ko zna koji put predaje svoju imovinu kolhozu ali ne može da gleda kako je okupatori otimaju i pale. Invaders must die filing eruptira u njemu, no ipak oseća da je sve ovo jedan veliki trip).
  - Epa, Grigorije Sergejeviču, teško tebi ako si mi ponovo mešao votku s absintom pa se tripujem k'o Čuang Ce i leptir zajedno.
  Hladno olovo raspršilo je sve sumnje. Odjednom se našao u najvećem tripu od svih. Osećao je kako silazi u onu mračnu dolinu u kojoj se ukrštaju svi putevi. Ali, zahvaljujući toploj ruci voljene Kaćuše koja kao da ga je povukla odatle, odjednom postade svestan da je živ i da se nalazi daleko od opasnosti. Osveta može da počne.

  2. Redakcija Blica, petak 2010. nešto posle ponoći.

  - Opet kasnim s ovim humorom, 'ajd da vidimo šta ima novo na voljenoj nam Vukajliji. Univerzalni lek za ženske probleme , pun džak mpo - a, dugmići na tinejdžerskim sajtovima, POV, itd. itd.

  Nešto pre zore.

  Posle gomile ispijenih kafa, stotine pročitanih stranica, višesatnog izlaganja radijaciji računara, doživljene coccydynie i ozbiljnog naprezanja trbušnih mišića usled izloženosti velikoj dozi smeha ipak pronalazi definicije dostojne novinskog papira kojima sređivanje nije potrebno i šalje ih pod štamparsku presu s žaljenjem što je izvesnim defkama bilo potrebno obimno skraćivanje, a koje bi tim aktom izgubile smisao, na isti način na koji bi i ZZ Top brijanjem svojih brada, iako su upravo one izazivale najviše turbulencija u trbušnom predelu.

  3. Ispred računara oduševljenog vukajlijaša. Bilo kada.

  Posle susreta s predmetom oduševljenja i dobre partije smejanja, oduševljeni vukajlijaš pokušava da pronađe prave reči kojima bi iskazao svoje iskreno poštovanje autoru definicije. Misli pretače u komentar tipa:
  "Ovo je odlično, sjajno, fenomenalno, jednom rečju genijalno. Otkinuo si!!! Ova mora da osvane u Blicu i obiđe svet da se svi uvere u genijalnost ovog remek-dela." Zatim sledi:
  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  da proveri da li su otklonili bag.

  Autor, iako dirnut finim ljudskim osećanjima, na ovo obično odgovori, ako se uopšte odluči na odgovor, lakonski s jednostavnim: Hvala.