Prijava
 1.    

  Plavci

  Robot, pripadnik posebne grupacije humanoida zvane policajci, i to one najokorelije, koja se dobija u supersofisticiranom proizvodnom procesu zvanom ŠUP.
  Kod pomenutog robota stepen obrazovanosti i teške blamaže stoje u obrnutoj proporciji,odnosno "što više ŠUP to više glup", s tim što je ova druga veličina glavna za uspješno obavljanje zadatka.Iako zvuči nevjerovatno i kosi se sa zdravom logikom i opšteprihvaćenim načelima on ipak jedino može da djeluje sa takvim stanjem u sintetičkom mozgu.
  Jedan plavac obično djeluje mirno, medjutim iza čvrstog štitnika krije se strašno agresivna konstrukcija koja ne bira sredstva za obračun sa ciljnom grupom ili unaprijed najebalom jedinkom.
  Plavci se stavljaju u pogon zapovješću predpostavljenog.To su obično riječi "policija u napad", a gasi se, i to uvijek sa dužim zakašnjenjem, po novoj komandi "policija stoj".
  Da li se zovu plavci zato što obično nose plavi oklop ili što iza sebe ostavljaju modričavost nauka još nije odgonetnula.

  -Ha, eno ih plavci
  -Sad ćeš ti da vidiš ko je plav

 2.    

  Plavci

  Novčanice od sto dinara. Po uzoru na crvendaće.

  -Tata, možeš jednog rendžera da mi kupiš?
  -Ljubi ga tata, a koliko košta?
  -Trista dinala.
  -E, da te vidi Tesla na šta trošiš plavce, isprevrtao bi se u grobu. Aj' sad mamu za ruku pa u prodavnicu tata ima neka važnija posla.