Prijava
 1.    

  Podatak i informacija

  Dve reči za koje neuki narod smatra da imaju isto značenje. Suštinska razlika je u tome, što je informacija zapravo obrađeni podatak, koji iole znači u datoj situaciji. Podatak je izveštaj Aleksandre Godfroa iz Moskve, koji čuješ sa TVa matoraca dok skidaš deset tona prašine sa modema, kako ti ne bi riknjavao net, prostim rečima, nešto za šta te apsolutno zabole kurac, ne jedno uvo ušlo na drugo izašlo.

  Informacija se može objasniti u primeru, važnog saopštenja od značaja, jer te sigurno interesuje da će Ćure š'o mu ćale u Zabeli da ti olupa mindžu, sledeći put kad budeš prolazio pored diskonta pića, jer si slao slike svoje kare njegovoj ribi preko em em esa.

  Tu postoji vremenski zajeb, pa npr. učeniku treće godine elektromašinske škole, u martu mesecu savršeno puca kara za vrednost jot imaginarnog broja na naizmeničnom kondenzatorskom potenciokurcu, jer mu je u glavi Branka sa Padine. Dva meseca kasnije, kol'ko je usrani jot je najbitnija informacija, jer matori u slučaju okinave, umesto karte za Zakintos, sprema štelu za branje malina u okolini Arilja.

  Kole Rastaman: Torima, zab'o sam epik čma, sinoć od zadnje kraljice u instanci. Nači havarija, rođeni. E, Ilidana smo koknuli, reci brate...

  Pera Sekta: Brate, to je za mene podatak, ali ne i informacija. Mojne zračiš bre, jebale te Oniksije.

  Kole Rastaman: Piiis, torima, piiis. Sad sam najjača njuška na serveru, i'am najdojajskiju opremčinu. Častim pivo, tebra.

  Pera Sekta: To je već informacija, idi kod Slavice, ona ne cima za kauciju.