Prijava
 1.    

  Randu

  Profesionalni igrač pikada. Nepobedivi. Precizan k'o Viljem Tel, ubada u centar mete k'o prstom u dupe. Poslednji put promašio metu pre deset godina na vašaru u Vražogrncima, kada je isterao oko jednoj ciganki iz publike.

  -Divi Gavajo, triput zaredom u centar! Brate, pravi si Randu!

 2.    

  Randu

  Za one koji su manje upoznati sa španskim telenovelama emitovanim na talasima ružišaste Mitrovićeve televizije, riječ je o zgodnom cigojneru iz nadaleko čuvene sapunice "Kasandra" koja je u Srbiji krajem 90-ih godina doživjela gledanost poput domaćih serija "Bolji život" i "Srećni ljudi" svojevremeno.

  Pošto pomenuti lik glumi bacača noževa, a uz to je i romske nacionalne pripadnosti, njegovo ime može da se upotrijebi za čovjeka koji je sklon čestom zabijanju noževa u leđa na krajnje pokvaren (da ne kažem ciganski, pomisliće ljudi da sam nacista) način.

  - Je li, koliko su već Peđa i Ruža zajedno?
  - Pa ima jedno mjesec dana, tako nešto... Baš se zaljubio, izgleda je to to.
  - Auuu...
  - Šta auuu, vidjećeš i ti kako je to kad se zaljubiš!
  - Ma ne kažem zato, nego sinoć kod Rake se naroljali onako domaćinski. Ne sjećam se ničeg, samo jutros kad sam se probudio, Ruža kraj mene, kaže da joj se sviđam oduvijek. Zato te pitam, nije loša mala, ne bi bilo zgoreg povaliti to još par puta.
  - Sine, koji si ti Randu, ja ne vjerujem!

 3.    

  Randu

  Jedno od najranijih poistovećivanja. Za one koji ne znaju bacač noževa iz Kasandre. Šmele sa maramom oko glave, negativac i glavni dasa. Na sve to umire svojoj dragoj na rukama.

  :Klinac uleće sa gaćama na glavi, u ruci mu je lenjir:
  -Ajde sinak, bacaj to, još si mali da ga meriš. Šta će ti te gaće na glavi, koji moj?
  :Klinac zauzima borbeni stav:
  -Ha, ja sam Randu. : Baca lenjir i ćalu umalo izbija oko:
  -Saću ti jebem mater!