Prijava
 1.    

  Ravnopravnost polova

  Tabu tema u pingvinskoj zajednici.

 2.    

  Ravnopravnost polova

  Pravo da budes kojeg hoces pola

 3.    

  Ravnopravnost polova

  Nepostojeća kategorija, ideja ako vam tako milije za koju se mnogi bore i izgiboše. Ali džaba, neizvodljivo, nema, ne može, ne vredi pa taman se trljali belim lukom! Jer, kao što nismo stvoreni da budemo savršeni, isto tako nismo stvoreni ni da budemo isti. Verovatno da ima razloga zašto se muškarci i žene razlikuju ako ni zbog čega drugog, onda bar da nam ne bude dosadno na ovoj nam planeti.
  I tako, u standardnoj nam neravnopravnosti smo poprilično ravnopravni i jednaki i ne bi trebalo da posmatramo muškarce i žene kao dva suprotstavljena tabora da ne bismo to na kraju i postali. Nije da uvrnutih pokušaja nema, pa danas imate "muškarce" koji se depiliraju, puderišu i obuku tesne majčice sa dubokim V-izrezom (iliti dekolteom), pa pedikir, manikir... Neke žene idu, pak, u vojsku... Moguće da je to zadrto posmatranje na ovu tematiku, ali autor ovih redova spada u osobe koji vole da znaju šta je muško, a šta žensko.
  Ima i tumačenja da je borba za ravnopravnost polova u stvari pokušaj da se šovinistički nametne nadmoć jednog nad drugim. Jer, videste li vi žene zapošljene u jami nekog rudnika? Ipak, neke stvari su jednostavno dopuštene samo ženama, a neke samo nama.

  - E, sad sam nešto guglala... Kažu da za kožu mnogo dobra stvar neki apotekarski vazelin. I nešto sam razmišljala... Da skokneš do apoteke i to potražiš.
  - Aaaa, ne! Idi to sama!
  - Što to?! Kupuješ mi uloške, kupio si mi čak i antibebi pilule kad ja nisam stigla...
  - Jeste, ali ako ti ovo odeš da kupiš, ima samo malo čudno da te pogledaju i nasmeše se, a ako ja odem, dobiću namrgođene poglede, psovke i možda čak i batine!
  .................................................
  - Zašto ste mi ovog priveli?
  - Komandiru, on se bavi prostitucijom!
  - Auuu, žene ga zovu i još mu plaćaju za to! Pogrešio sam zanimanje, izgleda... Ništa, sredite papire, pa u pritvor.
  - Ma, imamo problem... Kako da okarakterišemo delo? Zvali smo tužioca da nam kaže.
  - Šta je sad pa tu problem?!
  - Pa, ono... Kako da bude politički korektno, a usput nam tužioc reče da sačekamo dok vidi i sa nekim Srbistom kako je gramatički pravilno, zbog roda. Znate, nije više Slobino vreme i...
  - Ne znam, meni isto! Onaj mali debeli što se uz njega šlihtao mi opet iskače sa ekrana i iz novina! Nego, je l' ostalo još prasetine od one racije u Erinoj kafani od sinoć? Što li mi to pade na pamet baš sad...
  - E, zvao tužilac! Kaže da pišemo u papirima da je taj lik "prostitutak"!
  - Ahaaaa...
  - Ja se izvinjavam, jesam uhapšen, ali smem li nešto da kažem?
  - Naravno, izvoli.
  - A da mi lepo napišete "muška kurva" umesto toga? Kad ćaletu i kevi stigne plava koverta, manje će da me bude sramota to da čitaju nego ovo što vam rekoše! A i više bih se osećao kao ljudsko biće ako me tako formulišete...

 4.    

  Ravnopravnost polova

  Kad globalno zagrevanje jednako utiče i na Južni i na Severni.

 5.    

  Ravnopravnost polova

  Stvara mogućnost da muška jedinka homo sapiensa počne da vodi parazitski način života.

  Scena 1

  Žena dolazi kući s posla:

  Ž: "Zdravo, dragi! Šta si danas radio?"

  M: "Pa danas sam se baš smorio, išao ujutru u šoping, pa kod frizera, pa kod Milovana na trač partiju, onda sam gledao onu špansku seriju..."

  Scena 2

  Vrući ljetni dan. Gradilište. Na gradilištu ženka homo sapiensa gletuje i pije klipaču, te zviždi za mužjacima koji prolaze ulicom.

  U isto vrijeme, 6 km dalje, muž vodi monolog:
  "Ove čarape u bijeli veš, ove u šar... Uh, zagori mi pita! Ubiće me žena kad dođe kući!"

 6.    

  Ravnopravnost polova

  Kad lik ribu zove brate.

 7.    

  Ravnopravnost polova

  je čista destrukcija.

  ako meni ne verujete, onda, pitajte sponzoruše.

 8.    

  Ravnopravnost polova

  ravnopravnost polova,hehe,najveca laz na svetu,ravnopravnost moj kurac.pa ajde nek idu musko i zensko zajedno da traze posao od direktora firme,musko moze da mu popusi jedino,al ni to ne vredi ako se zgodna cica ubaci u stikle od 10cm,obuce minic do pupka i prugaste carape,namesti frizuricu i rokne kilo sminke na lice.musko moze samo da uvati kanap da se obesi,jer sad kvaliteti padaju pod senku velikih sisa i dupeta

  iii obrnuto naravno

 9.    

  Ravnopravnost polova

  Nezapostavljanje južnog ili severnog pola u odnosu na ovaj drugi.

  - Zbog efekta staklene bašte, ledeni omotač na severnom polu se topi brže nego ikad, moraju se preduzeti...
  - A JUŽNI POL? BOLI VAS KURAC ZA JUŽNI POL, A?! Što su li se trudile one žene sa Novog Zelanda, da mi je znati...

 10.    

  Ravnopravnost polova

  ravnopravnost polova nije cisti okoreli feminizam.
  ravnopravnost polova nije izjednacavanje polova.
  ona oznacava borbu za ukidanje podele poslova na muske i zenske, vec da i jedno i drugo moze da se bavi odredjenom delatnoscu bez osudjivanja ili otezavanja sticanja tog odredjenog radnog mesta. prekidanje dvostrukog standarda koji je nazalost opste prihvacen u svim oblastima zivota. ukratko.