Prijava
   

Asimptota

Riba koja uvek igra do granice na kojoj ti pomisliš da si smuvao, ali te uvek ohladi... Kraljica flerta, prosto te natera da pizdiš zbog toga što joj se vazda približavaš, a ona te vazda odbije... I svaki sledeći put si sve bliži i sve ubeđeniji da prolaziš, mećutim od toga nema leba... jednostavno ti ne da!

Drži te na lancu, ta riba je prokleta asimptota!

   

Pijan look

...počinje kad prva dva dugmeta na košulji dobiju slobodno veče.

   

Simpatičan mladić

Lep način da se nekome kaže da je retardiran.

Primer iz filma ,,Ko to tamo peva".

Pavle Vujisić: Od kaveza sa majmunima naprosto ne mogu da ga odvojim!
Miško: Pa, kad su smešni!
Bora Stjepanović: Simpatičan mladić!

   

Nepodnošljiva lakoća slengovanja

Upotrebljavanje slenga u svakoj mogućoj prilici i sa izuzetnom, prpošnom i lepršavom, slobodom upotrebe. Ne mari ništa što to u stvari nije sleng i što, čak i kada jeste, u stvari znači nešto drugo, ponekad sasvim različito od tvog poimanja, i što ga upotrebljavaš u potpuno pogrešnom kontekstu, i što ga, realno, izmišljaš onako kako ti odgovara u datom trenutku, a sve to zarad neke iluzije poznavanja urbanog jezičkog subsistema i ostvarivanja, u skladu s tim, vrhunske prihvaćenosti u socijetetu u kom obitavaš.

Želimir: Ej, tori, divi što sam zbavio gatru, reci!
Krunoslav: Gatru?!
Želimir: Da bre, sad kad uzmem da tamparam po žurnajtkama, svaka klinčribica će da razvlaži u roku od tunutami!
Krunoslav: Brate, si ti to uz'o neke loše gudre?
Želimir: Ma jokiliki, erste klasa, ganc, uz'o sam je od Pere što je im'o bendaju u srednjoj školskoj ustanovi. I kaže se gatra, hahah, al' si deluzija!
Krunoslav: Odo' onda ja da uzmem bar neke vutre da se smirim i da te ne bijem.
Želimir: E, je l' mo'š meni da odvršiš neke trivije? Ili bar da fufam tvoju?

   

Domovina se brani lapotom

Moto negativne kampanje protiv PUPS-a.

   

Žežovača

Rakija koja te posle prve čašice toliko ožeži po mozgu, da u sekundi zaboraviš da li si pio viski ili konjak.

   

Hram fudbala

Bilo koji stadion nekog od članova tzv. Jelen Super Lige.

Ono malo prisutne publike, krsti se pri svakom kontaktu igrača sa loptom.

   

Davanje imena firmama

Za vreme Tita to je bilo jednostavno. Dakle, da bi izbegao dotičnog sa grbače dovoljno je da se setiš nekog akcionog junaka iz njegovog perioda ili nekog bitnog datuma za taj period. Znači, dan kada se Tito prvi put obrijao, prvi put se napio sa Mošom Pijadom i terao ga da mu gurne dva prsta, ili da se setiš 1300 kaplara, 543 desetara, devera neznanog junaka.

Kako je dotični bravar umro, tako su počeli da se prate neki trendovi, pa si imao sindrom EX preduzeća (Genex, Vobex, Simex, Brankodex..itd). Znači, jednostavno recimo uzmeš neko ime nečega čega si se prvog setio ili si izmiksovao neke reči, tipa, spojiš opanak i kožuru i dodaš eks i dobiješ OPAŽUREX. Ujedno u tom periodu se može reći da i to EX označava i životni vek tih preduzeća, jer su trajala koliko i pivo posle roštilja.

Ako ćeš da držiš neke mini peciva ili da pakuješ prezlu i prodaješ, onda to mora da zvuči italijanski. Recimo npr. OPAŽURETI ili OPAŽURINI, možeš i da ubaciš dva N pa to izgleda kulje. Špedicija, farmacija, transport je jednostavno. Znači, za špediciju staviš šped - OPAŽURŠPED, farmacija - OPAŽURFARM, transport-OPAŽURTRANS. Ako otvaraš kinesku radnju (!?), staviš neki kineski grad, i par kineskih slova (možeš iz fazona kineskim da napišeš velikim slovima na radnji - fruštukovao sam riže). Pekara, semenkara, poslastičarnica - ako šiptari i goranci nisu zaštitili u zavodu Evropa, pelivan,...onda možeš to, a ako jesu ti stavi Afrika ili flamingos, albatros bem ga. Mesara je jednostavno "Đoka" i to mora da bude tako. E, da, picerija mooooooooora da zvuči italijanski!!

A ako si od oca nasledio OPAŽUR i sinovi, a imaš sve ćerke? Jebi ga, više sreće u narednom izvlačenju.

   

Djubre

Jedno od četiri fundamentalna elementa prirode uz vazduh, vodu i nikotin.

He2OFl12KsX
Molekul đubreta je sastavljen iz dva atoma helijuma, jednom atoma vodonika, 12 atoma flaša i zavidnog broja plastičnih kesa.

   

Rumunija

Zemlja u kojoj se završava red za ličnu kartu.

   

ideologija turbo-folka

Ajmo zaraditi pare da imamo za jos 200 kila rozih kosulja.
A sta ostane, za kokain!

   

Crnac

Jedina rasa koja se u filmskim ostvarenjima uzdigla na nivo legitimne uloge.

-E šta glumi Denzel Vašington u ovom filmu što je izašao skoro?
-Crnca.
------------------------------------
-O gledaš film,a? Ko glumi crnca?
-Vesli Snajps,ovde je odličan.

   

Što si tako teatralan?

Morbidan način da se našališ sa gluvonemom osobom kad pokuša da ti objasni nešto.

   

Marker

Uzaludni pokušaj da nam se svidi gradivo ukoliko ga ofarbamo u žuto.

   

Zbijanje šala

Pokušaj da se šal odmotan s vrata nagura u džep debele jakne po neuobičajeno toplom zimskom danu.

   

Svetosavski

Prilog koji ukazuje na način kako je nešto udareno. Pridev koji posle toga objašnjava stanje toga što je udareno. Prvenstveno se odnosi na ravne površine (tipa zid) ali jednako mož se koristi i za sve ostale stvari i za ljude. Naime prema poznatoj legendi Sveti Sava je u toku jedne od mnogobrojnih racija kuća srpskih seljaka odlučio da odvali deo zida ljudima da im uđe sunčeva svetlost. Naravno, ako sada zamislimo svetitelja koji sa štapom hodočasti u mantiji, dok po mogućstvu štapom šune po kojeg kera kad mu se približi, jedina mogućnost na koji način je to moglo biti urađeno je sledeći: Sveti Sava nenajavljeno upada na gajbu i pita ljude da li mogu da otvore prozor jer je šatro zagušljivo. Pošto ga oni pitaju, šta je to, on baca štapinu, zadiže mantiju, zaleće se na proizvoljno odabran zid i sobaljuje ga nogom, tj. sandalom na bosu nogu u to vreme, dok ljudi gledaju u šoku. Onda im kaže: evo ovo je prozor! E sad dal je to prozor ili nije recite sami, al da svetosavski odrađeno, to stoji!

1983. utakmica španske lige. Opšta tuča između igrača Barselone i Atletik Bilbaoa i u jednom trenutku vidimo kako Maradona svetosavski kopačkom zabada protivničkog igrača u predelu jaja. I ostali mu se pridružuju zabadajući protivnike kopačkom u stomak, đale itd...

   

Neki Željko

Željko Joksimović, Željko Samardžić, Željko Vasić, Saša Kovačević, Bojan Marović...

Ljigavosrcecepajuće pesme koje su sve iste:

Voleo sam te, a ti mi ljubav nisi pružila, o kako si mogla ako si znala da ja samo za tebe živim... OOooOOuuuOouuoouuu...

   

CV

To je ono što poslodavac, kada ga otvori, uz izraz neprijatnog iznaneđenja doživljava palindromski kao VC (WC).
Zaboga toliko ste toga u njemu nasrali.
S druge strane, ako i stojite iza svih epiteta i hiperbola kojim ste stilski obogatili tekst biografije on, opet, neće biti zadovoljan jer niste u poslu još od obdaništa i gubili ste toliko vremena na fakultetu za koji se ionako može kupiti diploma, sada već na nivou kataloške prodaje koju poštar isporučuje u roku od 2 dana.

   

Vitnisanje

Ruinirati telo i delo degradacijom sopstvenih postupaka. Pasti kurcu za uši. Srozati se gore i jadnije nego hulahopka na mađarskoj babi koja je bila zvezda bala povodom godišnjice Vermahta u Budimpešti 1942.godine. Zajebati i Britni Spirs. Preko trnja do zvezda i od zvezda do barice povraćke u kojoj nema ništa sem žučne vodice na opštu radost svih prisutnih. Postati predmet zajebavanja do krajnje instance ljudske malicioznosti.
Odbrojavati poslednje dane slavne prošlosti neslavne sadašnjosti i izvesne budućnosti.
Helou Hjuston - imamo problem...

-Brate kad misliš izaći iz tog kreveta i ući pod tuš? Žohar ti viri iz nozdrve. Vitnišeš se tu k'o zadnji gurbet. Nije jedina, znao si da je bila kurva. Ustaj!

   

Makar je biorazgradiv

Izlaz iz ćorsokaka kad protokol nalaže da se o pokojniku govori sve najlepše, a nema se šta lepo reći.

#372
+9175
40
definicija