Prijava
   
   

Crna Gora

Zemlja u kojoj leti nema vode a zimi nema struje. Ne znaš gde ima više djubreta, na obali ili u moru, kao da si prosuo pomije. Žmigavci postoje samo za ukras. Crnogorci se stide imena "Crna gora" pa su ga prepravili u "Montenegro".

muž leti kaže: zašto nije opran veš?
žena: nema vode!
muž zimi kaže: zašto nije opran veš?
žena: nema struje!

   

Majstor kvariš

U Crnoj Gori naziv za „stručno lice“ u servisima za popravku kućnih aparata, automobila i slično. U stanju je da otkloni prijavljeni kvar, ali nije u stanju da ne pokvari nešto drugo.

Daš auto u servis da ti poprave ulubljena vrata ili žmigavac, što oni i urade, ali ti ne kažu da su tom prilikom razdesili elektroniku ili ispustili ulje iz motora, tako da ne možeš da upališ kola baš kad ti trebaju. Verovatno u servisu žele da ti kazu „Dodjite nam ponovo“, ali im verbalna komunikacija nije jaka strana.

   

Kovati u zvezde

Kad se diviš školskoj drugarici što je ostvarena, vrhunska medijska ličnost, ali postavljanje odgovarajuće spomen plakete u pločnik na Terazijama opština nije predvidela.

   

Linija

Geometriski, linija je najkraće rastojanje izmedju 2 tačke, nema ni dimenziju ni dušu, dok u praktičnom životu može biti sudbonosna.

Linija u sportu, iako debela kao ruka, pretstavlja oštricu noža koja
odlučuje o pobedi ili poprazu.

   

Onda crkni

Izraz koji koristimo u bezizlaznim situacijama, kad nemamo adekvatnu argumentaciju da bi uzvratili na neku kritiku, a želimo da zadržimo dominantnu pozu.

Muž: Vec 100 puta sam ti rekao da ne čačkas elektroniku, evo, opet ne mogu da upalim kola.
Žena: Onda crkni!

   

Srce od olovke

Olovka piše srcem, a penkalo mlekom od hobotnice.

   

dar-mar

Stanje na koje naletiš kad otvaraš fioke, ormane, špajz ili sidješ u podrum.
Suprotnost za „svaka stvar na svoje mesto“.

„Kome je dar-mar po fiokama, tome je dar-mar i u glavi“, govorio je moj tata.

   

Francuskinja

Iza nje burna prošlost, ispred nje sjajna budućnost, sa leve strane muž, sa desne ljubavnik, a na glavi šešir. Srpkinja

   

Lincura i lozovača

Dve najbolje prijateljice. Bez njih ne može da prodje ni jedno veselje. Garantovano podižu raspoloženje na viši nivo. Zanimljivo, ali uvek se posle tih veselja za njih vezuju problemi sa koordinacijom pokreta, vrtoglavicom, a vrlo često i nesvesticom.
Jednostavno vam zavrte glavu.

   

Srpkinja

Iza nje revolucija, ispred nje tranzicija, u levoj ruci deca, u desnoj ruci ceger za pijacu, a na glavi muž. Francuskinja

?
+2619
146
definicija