Prijava · Registracija
632 : 57
16 em plus     16 em minus
633 : 57
632 : 58

Solitaire (pasijans)

Najkorištenija aplikacija na kompjuterima u državnim firmama.

978 : 110
16 em plus     16 em minus
979 : 110
978 : 111

Rasizam

Kada nemaš predrasuda prema drugim rasama, nacijama i verama, nego ih baš sve podjednako mrziš.

753 : 51
16 em plus     16 em minus
754 : 51
753 : 52

Da puknu dušmani!

Osnovni motiv za uspeh u životu, kad si Srbin.

982 : 33
16 em plus     16 em minus
983 : 33
982 : 34

Maxijev zakon

Što je veća gužva, manji broj kasa radi.

401 : 21
16 em plus     16 em minus
402 : 21
401 : 22

Galantan gospodin

Čovek koji jebe kurve.

___________________________________________________________

Atraktivna, lepa, plavuša, traži galantnog gospodina radi povremenog druženja. 06*/123456

___________________________________________________________

- Dobar dan, javljam se povodom oglasa.
Hteo bih da vas izvedem na večeru u Skadarliju ili na operu, čuo sam da ima fina izvedba Verdijevog Nabuka.
Zaista, bio bih veoma polask...
- Dakle, 20€ pola sata, 10€ pušenje, anal 50€...
- Jel' dajete neki popust na količinu?
- Imate popust od 20% na 10+ momaka
- U redu. Stižemo za pola sata!

301 : 18
16 em plus     16 em minus
302 : 18
301 : 19

Motorka

Motorna testera.
Ponos i dika svakog brđanina.
Uz novije modele dobijate ključ za svećicu, jedan ključ 10/11 i gratis privezak za ključeve sa 10 rezervnih prstiju od najkvalitetnije gume.
Krasi je karakterističan zvuk, i dok svi ostali koji slušaju mole Boga da je majstor ugasi, rukovaoc je sretan jer on ritmički kontroliše taj njemu prijatan zvuk dodajući gas ili opterećenje.

Spada u robijaški alat, a najponosnije asove motorke mozete prepoznati jer u kafani 4 piva naručuju sa dve ruke.

Najpoznatiji, epski model motorke je Štilovka.

125 : 9
16 em plus     16 em minus
126 : 9
125 : 10

Kamuflaža

Nošenje karirane košulje u kafani.

311 : 42
16 em plus     16 em minus
312 : 42
311 : 43

Robijaški alat

To su divna čuda tehnike u vidu motornih alata za pešadijsku upotrebu (jedan čovek ih sam koristi, drži u ruci ili na ledjima i radi sa tim).
Da bi alat bio pogodan za mučenje robijaša/vojnika/fizikalca koji radi sa njima, mora da ispuni sledeće zahteve:

- Koristi ga uvek jedan čovek sam, a ostali beže od njega da se ne povrede.
- Uz njega mora da se nosi kompletno zaštitno odelo bez obzira na klimatske uslove (najbolje je ako prži sunce).
- Nikako ne može da se kontaktira rukovaoc dok radi, što zbog buke od alata, što zbog zaštita koje nosi.
- Mora biti teži od 30 kilograma.
- Mora da pravi buku veću od 120 decibela.
- Mora da podiže prašinu koja smanjuje vidljivost, na tačno toliko koliko ste udaljeni od kraja alatke koja uvek može da vam otkine nogu ili ruku.
- Mora da se gasi tek onda kad sasvim nestane benzina.
- Mora biti dovoljno jak da rukovaocu uvek može da izbije oko, odseče prst, stopalo, šaku, nos i sl. Kada je sve po planu, mora makar da natera suzu u oko posle pola sata rada.
- Posao koji zahteva njegovu upotrebu, ne sme da traje manje od dva sata.
- Osim prašine, rukovaoc mora da proguta ugljen monoksida iz auspuha sprave ili ekvivalentnu količinu nekog drugog otrova koji ona emituje, dovoljnu za dobijanje pristojnog malignog oboljenja.

Najzastupljeniji primerci robijaškog alata kod nas su:
Motorka
Kobra
Žaba
Bič

- A da ti firma kupi Štilov bič, mnogo se lakše kosi nego ručno, kosom?
- Taj robijaški alat nosi ćaći svome da kosi oko kuće!

29 : 2
16 em plus     16 em minus
30 : 2
29 : 3

Šoder lista

Prastara emisija emitovana petkom u terminu oko 23.00 na eksperimentalnom 3. kanalu RTB daleke 91. godine. Poznat oblik noćnog programa, po modelu Howarda Sterna. Dosta kasnije je nastala slična emisija Noćna Mora. Emisiju je otvorio RAMC, a kasnije je preko godinu dana istu vodio Bićko. Bićko je emisiju vodio pod pseudonimom Ruzmarin, sa razdeljkom pocepanim po sred glave, okruglim tamnim naičarima (Lenon), prepoznatljivim brkovima i manjkom uglađenih manira. Bićku se i danas često meša Ruzmarin u razgovor, osobito kada priča viceve.
Šoder lista je labavo zamišljena kao top lista muzičkih antitalenata. Dakle trebali su da prikažu nešto što se nalazilo ispod filtera dobrog ukusa i što nije za televiziju. Sa stanjem današnje televizije ova emisija ne može da se objasni. Ali u vreme kada je nastala, Oliver Mlakar i Mića Orlović su nosili ogromne leptir mašne i onako sa zgutanom motkom sitnim koracima merili studio i dubokim baritonom širili ideju da moraš lepo da se ponašaš, jer preko TV prijemnika ulaziš ljudima u kuću. Emisia na TV koja je bila totalno van normalnog režima u kome je sve namešteno i snimljeno 4 nedelje ranije, zbog potrebe cenzure je bila totalno otkriće za mene i moju generaciju. Znam da zvučim glup, ali nosio sam te glupe naočari i navikao sam kosu da raste sa razdeljkom tačno po pola glave. Ne samo ja, nego svi koje sam znao.
U to vreme nije bilo youtube i kobaje grande, pa su autori emisije koristili pomoć publike, koja im je slala iskrivljene umetnike na VHS snimcima. Danas je uobičajeno da digneš slušalicu i nazoveš radio ili TV ili da im bacaš tviter, mail i FB. U to vreme časopisi, radio i TV je komuniciralo sa publikom preko razglednica, dopisnica (to su razglednice bez slike) i pisama.
Svako pismo je počinjalo, sa: "Dragi Ruzmarine, nadam se da ovo pismo neće završiti u kanti..." Ljudi su mu slali, osim tih video snimaka, razno-razne rekvizite, tepiserije, hekleraje, kolaže i postere sa likom Ruzmarinom.
Posebne zvezde šoder liste bili su ulični talenti navatani u krugu dvojke, na adi, na kališu i u gagarinovoj. Kada je ekipa 3K, u povratku sa nekog ozbiljnog snimanja, jela burek, recimo, iskoristila bi opremu i priliku da snimi Žiku Obretkovića, Stoleta Piksija, Woodoo Popeya i Kaleta Gospodara Sveira. Iza tih akcija ostali su antologiski TV klipovi, Zeleno zeleno i Daj čoveče vrati pare. Popriličan skup isečaka emisije se mogu naći na jutjubu.
Narod je pisao Ruzmarinu viceve, koje je on čitao u emisiji, deca kasnije prepričavala u školi, žene na pijaci i starci na pecanju. Bio je to jedan eliksir sprdnje i leksikon nenasilnih ludaka i otvoreni konkurs za duhovite asove iz naroda.
U današnje vreme etno spadala, lošu muziku i glupe viceve možete da svlačite sa interneta, a svoje napade izražajnosti i subjetkivnu duhovitost možete da postujete, od vukajlije, pa nadalje. I to sve u realnom vremenu, ni petka ni 11 sati noću, zaobilazeći televiziju i njen program koji u današnje vreme skrnave, neki ozbiljno bolesni ljudi.
Iza emisije su ostali izrazi : "Koji su, a to su.", "Retko konj", "Konj će kome" i za kraj definicije čuveni "Doviđenja i oreoar, o rezeorvar, o kofa, o bazen."

50 : 5
16 em plus     16 em minus
51 : 5
50 : 6

Ne, ako ja tebe ugledam prvi

Odgovor na pozdrav: "Vidimo se u lovu."
Izgovaraju ga pijani lovci u šali.