Prijava
   

Dobar dan, interesuje me stambeni kredit

Sve što bi trebalo da kažeš da bi dobio 2 sata u klimatizovanom prostoru i hladnu, filtriranu vodu, a ako je Intesa u pitanju čak i sok.
A i lep je osecaj gledati kako se jedna sofisticirano emancipovana ženka lomi da ti objasni koliko si pametan što si baš kod nje došao.

40 stepeni C.

   

Evolucija prosečne štićenice sigurne kuće

Marija Petrović.
-Sa 11 godina u leksikonu koji kruži kabinetom fizike u lokalnoj OŠ označava Srleta kao slatkog,hihi. ( Srle puši,ima četiri keca na polugodištu i priča drugarima da će ćale da ga vodi na kurve ako da gol za petliće Grafičara za vikend protiv Balkana i to na Mirijevu)
-Sa 14 godina se kara sa Srletom na eksurziji u osmom razredu (ona prva eksurzija što nije izlet nego ima i jedno noćenje).Pre toga je pomešala simeks pelinkovac i siti vodku,napila se i povraćala po hodniku.Videla ju je profesorka mate i onda se uplašila jer joj ćale i muž od profesorke rade zajedno.
-Sa 16 godina vara svog trenutnog dečka Baneta Gedoru sa nekim likom na splavu.Bane Gedora saznaje sa svojim drugarima iz kraja/sa severa/sa juga
prebija dotičnog nesrećnika štanglom ispred Srednje Mašinske a Marija dobija svoj prvi šamar punim dlanom.
-Sa 18 godina definitivno raskida sa Banetom Gedorom jer ovaj ide u zatvor no pre toga uspeva da svojoj kolekciji lakših telesnih povreda doda i ožiljak od ugašene pljuge na sisi.
-Sa 19 godina drugi put abortira.Miću Felnu je mrzelo da ode do trafike po kondom i mislio je da je onaj što je dobio na bir festu prošle godine ,kad je išao da bije neke pičke što su mu cimale drugara, ispravan.
-Sa 20 godina se udaje.Peva Esad Plavi.Bilans slavlja od 2 dana,14 tuča,78 šavova,7 polomljenih šoferšajbni.
-Sa 22 prvi put beži kod roditelja sa klincem.Joca Pijuk zove pijan,preti da će se ubiti lekovima,govori da nikad neće više,da će pre ruku sebi da odseče nego da joj priušti još jedan bekend slajs u vrat jer nije bilo piva u frižideru.
-Sa 24 prvi put zadržana u bolnici.
-Sa 25 drži za ručicu klinca koji već treba u osnovnu i još jedno bebče u onom kengur sranju što se kači o vrat,rukuje se sa Veranom Matićem dok joj facu prekrivaju one kockice što stave kad priča neki pajdoman iz Drajzerove i apeluje na državu da izdvoji još para iz sredstava poreskih obveznika da bi se pomoglo slučajevima kao što je ona, koji su dale životu i zajednici sve a oni njima ništa.

   

Ma mora da stane

Najčešće poslednje reči pešaka koji prelaze preko pešačkog u Srbiji.

   

More, ulazi u kuću!

Rečenica kojom se završavaju svi veliki životni planovi jednog petogodišnjaka.

   

Menjačnica

Mesto gde dinare menjate za novac.

   

Kosovo

DEO SRBIJE JUČE, DANAS I MALO SUTRA.

   

Vukajlija

Mesto gde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita.

   

Budjenje bez sata

Jutro je najlepsi deo dana u letnjem periodu,koji je steta upropastiti spavanjem do podne.Najlepse je kada ustanes oko 6 ujutru,odes na terasu,zapalis cigaretu i posmatras sa terase ili prozora(ko nema terasu),kako se grad budi i odjednom ti nista nije tesko.Pomisao da za sat vremena i ti kreces na posao,vise nije tako odvratna,pomisao na guzvu u saobracaju i sve ono sto ce vas iznervirati u toku dana,jednostavno nestane.

Nazalost,mnogi sebi uskracuju ovo zadovoljstvo i misle da je spavanje do podne,nesto sto je dobro,iako prespavaju najlepsi deo dana.

   

CV

CV pišu samo najobrazovanije, najelokventnije, najkomunikativnije, najinteligentnije i besprekorno organizovane i odgovorne osobe, vanserijske poliglote sa ogromnim radnim iskustvom i nadljudskim sposobnostima.

''Zovem se Paraskeva Kurčubić, imam 24 godine, završila sam Pravni fakultet, apsolvent sam na Ekonomskom, a završavam i Višu školu za menadžment. Od stranih jezika tečno govorim engleski, španski, francuski, nemački, portugalski, švedski i italijanski, a služim se ruskim, japanskim, arapskim i grčkim. Poznajem rad na računaru, kucam 450 reči u minuti, a imam i zvanje Majkrosoft sistem inženjera. Mogu da se pohvalim svojim velikim radnim iskustvom koje sam stekla volontiranjem za vreme studija. Za sebe mogu da kažem da sam jako organizovana, vredna i odgovorna osoba, sposobna za upravljanje, kao i za timski rad. Napomenula bih još da umem lepo i da pevam i slikam, bavim se trbušnim plesom, a završila sam i srednju muzičku školu, kao i kurs za masažera. Bavim se još i skuba-dajvingom, planinarenjem, padobranstvom, sumo-rvanjem, džudoom, kik-boksom i umetničkim klizanjem. Mislim da sam prava osoba za posao sekretarice koji nudite i jako bi mi se dopalo kada bih bila primljena.

Kontakt telefoni:
063 123456789
064 987654321

E-mail: para_kurc@gmail.com

   

Obratite se nadležnom organu

Rečenica koju najčešće izgovara nadležni organ.

   

Lihtenštajn

Zemlja takve površine da je osnovcima u dobrom delu sveta zadavala glavobolju kada treba da je pronadju na karti. Što se pak toga tiče, njihove stanovnike (svih 33.000) karakteriše savršen bol u kurcu za granice, služenje vojnog roka, cene goriva u regionu ili svetske probleme, oni na to ne mogu i onako da utiču.
Jebe im se i što Madjarska nema more, jer nemaju ga ni oni, za šta im se takodje jebe - imaju dovoljno velika primanja da mogu da biraju gde će da idu, ne trbaju im vize, nemaju redove..Imaju dobar standard i lepo žive. I boli ih kurac.

Prkosno pokazuju kako ne moraš biti velik da bi bio siguran - oni nemaju koga da napadnu, niko ih neće napasti jer bi to bilo ispod časti, a teritorija je takva da ništa ne može od njih ni da se odcepi. Država mala, gradovi mali, malo ljudi, tako da se gotovo svi i poznaju..

Razgovor dvojice prijatelja koji žive na dva suprotna kraja Lihtenštajna:

- O pa gde si Mateo, nema te dve nedelje da svrneš u naš grad! Priznaj da ti je žena udarila pritvor zbog onog pijančenja..
- Ma jok Sandro druže stari, poslala me na pijacu a kući u Maurenu nestalo brokolija pa naleteo ovamo prigradskim, nisam se vozio 100 godina nekim motorizovanim prevozom.
- Nećeš uzimati kola?
- Ma odustao sam, šta će mi? Prehodam do granice za sat i po polako, bajkom mi treba 20 minuta laganeze..
- Ma uzmeš neku mečku da ga parkiraš ispred kuće za kurčenje, ne moraš da ga vozaš. I onako nemaš gde pare da potrošiš. Nego gde je Alex?
- Otišao u Afriku na svetsko, hoće da ga pojedu oni crnci ili da navuče neku boleštinu..Nema pametnijeg posla, jebo ga fudbal.
- Baš, ne bih mogao u tom rasulu da živim, šanse nema. Nego jesi video grupu za evropsko, biće derbi sa San Marinom a?
- Ma ko ga jebe, i onako se nećemo plasirati..Ej zamisli, malopre sretnem lika u busu, prosi!
- LAŽEŠ! Pa..Pa toga ima i kod nas!?
- Ma nije naš dobro je - neki Rumun..
- Jebem ti sreću, kako su ove granice pootvarali, još će nam i Kinezi prodavnicu ovde otvoriti. Nego gde ćemo ove godine na more?
- Ma možemo gde hoćemo..

   

Srbija se saginjati neće

Nema ni potrebe, nagužena je davno.

   

Bonton (Pravila lepog ponašanja i posledice)

Knjiga u kojoj se objašnjava kako da se lepo ponašaš, a u kojoj se nudi hiljadu opcija kako da ispadneš smešan, ili da misle da nemaš muda, ili da deluješ kao manijak ili čudak.

Bacimo pogled na nekolicinu pravila:

PRAVILO: Osoba niža po položaju se ne obraća osobi višoj po položaju dok joj se ova ne obrati.
POSLEDICA: Vraćamo se u period klasnog raslojavanja. Ako si kmet, ima da ćutiš i trpiš i nikom da se ne obraćaš.
____________________

PRAVILO: Razgovor sa muškarcem obavezno započinje žena. U prisustvu žene je poželjno smeškati se i gledati u oči.
POSLEDICA: Stojiš pored žene, ćutiš, gledaš je u oči i keziš se kao manijak, a ona se usrala, gleda kako da pobegne od tebe, misli da ćeš da je siluješ.
____________________

PRAVILO: Ako je stepenište široko, muškarac ide ispred žene niz stepenice, a uporedo uz stepenice. Ako je stepeniše usko, prednost treba dati ženama.
POSLEDICA: Penjete se uz usko stepenište, a ti pustiš komšiku da ide ispred, pa ona pomisli: ''Garant hoće pod suknju da mi gvirne. Manijak!''
____________________

PRAVILO: Ako pri ulasku u lift primetite još nekoga u hodniku, treba zadržati vrata i ponuditi im da uđu u lift.
POSLEDICA:
- Gospođice, ulazite u lift?
- Ne, hvala! (U sebi misli: Bože, hoće čovek da me u liftu napastvuje!)
____________________

PRAVILO: Prilikom vožnje liftom, treba stajati licem okrenut ka drugoj osobi.
POSLEDICA: Ona stoji i gleda se u ogledalu, a ti stao iza nje, isto se gledaš u ogledalu. Ona misli: ''Šta hoće ovaj ludak i što mi diše zavrat?''
____________________

PRAVILO: Muškarac je taj koji treba da zove konobara, ali nikako mahanjem ili dozivanjem, već očima.
POSLEDICA: Ti kolutaš očima pola sata i bečiš se konobaru, a on te ne konstatuje, pošto gleda u sise onoj ribi što sedi pored šanka.
____________________

PRAVILO: Pri dolasku na posao se obavezno pozdravljamo sa ostalima. Tokom razgovora sa kolegom se možemo interesovati za njegovu porodicu i ljubazno postaviti pitanje.
POSLEDICA:
- Kolega, šta Vam radi žena?
- Šta te boli kurac šta mi radi žena?
____________________

PRAVILO: Čak i kada smo ubeđeni da naš sagovornik ne govori istinu, nikada mu ne treba reći ''Lažeš!'', već prećutati ili eventualno reći ''Možda se varaš''.
POSLEDICA:
- Jebote, opalio sam sinoć onu komšiku. Kako je dobra jebaljka, ne bi mi verovao. Triput smo se kresnuli!
- Možda se varaš.
- Ti mene zajebavaš?

   

Marš za Drinu

Kad me ćale, po kijametu u 1 ujutru, pošalje da mu kupim boks Drine Original.

   

praviti se Englez

Stariji izraz. Iz vremena kad je bila aktuelna izreka "Pričaj srpski da te cijeli svijet razumije!" , pošto se Englezi tu nisu uklapali, tj. nisu razumjeli srpski, stvorila se izreka "pravi se Englez" za svakoga ko se pravi lud ili glumi da ništa ne razumije da bi izbjegao odgovornost.

Gdje mi je nestao onaj CD?
Nemam pojma!
Šta nemaš pojma?! Ne pravi se Englez!

   

Heftanje

Heftanje - spajanje heftalicom dokumenata.
U žargonu - polni odnos, karanje.

Heftao sam je u guzu.

   

Komarac komandos

Posebna vrsta naizgled običnog komarca. Odlikuje ga sposobnost kamuflaže, veliko iskustvo kao i pravi tajming za napad ili povlačenje u zavisnosti od ponašanja "mete". Kreće se i dejstvuje u grupama od 3 do 5 jedinki a neretko je i sam, kad postaje Rambo komarac koji je tri puta prekaljeniji od komandosa, ponosit i neuništiv, večita enigma običnim smrtnicima.

02:24 - Krećem da spavam, proveravam sobu, ubijam par komaraca, ležem...
02:37 - BzZzzzZZz! Ustajem, gledam po plafonu, zidu, oko kreveta, ništa. Pogled mi se zaustavlja ne braon ormar, PLJAS, jedan manje. Opet proveravam sobu, ubijam tinejdžera koji je upravo sleteo na zid i ležem.
02:41 - BzzzZzzZZZz, mlataram oko glave u "aj pali" fazonu al nikako da me ostavi na miru. Ustajem, iskusno proveravam tamne štekove... Monitor?! O mamicu ti, PLJAS! Gledam dalje, senka od zavese, zar i tu? PLJAS. Vrtim majicom po sobi ne bi li se neki otkrio, kad odjednom jedan poleće sa komode, i zbunjeno leti što dalje od mene. Bacam majicu, nameštam ruke, PLJAS, uz urlik CRKNI! Gledam ga kako pada na pod i osmehujući se ležem u krevet. Odmah se priberem i vratim da za svaki slučaj proverim celu sobu. Konačnačnom analizom, svim mogućim metodama provere dolazim do zaključka da nema više ni jednog komarca. Ležem u krevet umoran i željan sna.
02:55 BzzZZzZz. O ne, ovo samo može biti... Rambo komarac!

   

Drugi Dnevnik na RTS-u za datum 27.02.2110. godine

Poštovani gledaoci tačno je 19 i 30 časova.
Američki predsednik Đi Fan Ce Kun izjavio je danas da se ratovi na Bliskom severu moraju rešiti mirovnim sporazumom, jer se otapanje glečera ne može sprečiti poznatim tehnologijama te da je to neminovno. Poslata je mirovna misija UN-a koja će dopremiti neophodnu pomoć za eskimske izbeglice. Kako TANJUG javlja "Polarni rat" za vodu je samo maska većeg sukoba interesa.
Šangajski kongres je prihvatio kadindaturu za članstvo Srbije u Evroazijsko-australijsku uniju pošto je Srbija izručila Haškom tribunalu i poslednjeg osumnjičenog za ratne zločine počinjene devedesetih godina dvadesetog veka. Osumnjičeni su deportovani u urnama, suđenje je u toku.
Azijska valuta Kino jača u odnosu na dinar. Srednji kurs Narodne banke je 780 dinara za jedan Kino.
Naučnici NASE su odložili let na Mars sa ljudskom posadom za prvu polovinu treće decenije.
U Novobeogradskom bloku 700 se otvara novi kompleks Kineskih tržnih centara, predviđaju se radna mesta za oko 10000 nezaposlenih.
Reke i dalje bujaju. Nivo dunava kod Bezdana je rekordnih 78 cenimetara. Predviđa se da će u sredu Veliko ratno poluostrvo ponovo postati ostrvo.
Počinju radovi na završetku Beogradskog metroa koje finansira Kineska firma Loma Trasu.

Sport

Zimske olimpijske igre će se odložiti za 24. avgust. Polarna stanica Norveške na severnom polu pravi halu sa kontrolisanim uslovima.

Vreme

Prohladno za ovo doba godine, Živa u termometru 29 stepeni celzijusa. Na planinama moguća kiša.

Bilo je ovo sve za večeras. Ostanite uz RTS 1. Posle Dnevnika na programu je serija "Porodično blago - Osveta Šojićevog klona"
Prijatno veče

   

vujaklija

Debela knjiga (bez slika!) koju na buvljaku možeš da nabaviš za dvesta dindži.

Gospodja: "pošto ti ovaj Vujaklija?"
Ciga: "šta ti je to Vujaklija?"
Gospodja: "ova knjiga tu"
Ciga: "aaa..dvesta!"
Gospodja: "ih bre, dvesta?"
Ciga: "gospodžo, vi kad bi ste znali kolko je to lepa knjiga - ne bi ste se cenkali!"

   

Quest za reputaciju

Kad ekipi iz igraonice odeš po pivo

vruć letnji dan sedimo u igraoni jedan ventilator hladi prostoriju upeklo haos, globalno zagrevanje jbg
Coa(lik koji radi u igraoni):Bi li uradio kvest za reputaciju?
Ja: koji?
Coa: da nam odeš po pivo

?
+52
2
definicija