Prijava
   

Kićen kurac

U višemilenijumskoj tradiciji srpskog naroda kićen kurac predstavlja sredstvo ukazivanja najviše počasti i podnošenja najuljudnijih molbi. Kako je broj velikana koji su kroz istoriju zaslužili ovako visok stepen časti jako mali, kićen kurac najčešće biva pomenut u rečenicama sa odričnom ili ironično-sarkastičnom konotacijom.

Počast/molba se ukazuje na dva načina:
- slanjem kićenog kurca
- teranjem uz pomoć kićenog kurca

Ne dajte da vas zavara ova definicija - kićen kurac se uvek koristi u izvornom obliku. Nepromenljivost sintagme kroz padeže simbolizuje nepovredivost kićenog kurca u bilo kom, pa i gramatičkom smislu.

- Jeste, sad ću kićen kurac da šaljem po njega.
- Jesam li te terao s' kićen kurac da ideš tamo?

   

Usisivač

Stvar koja, i kad radi i kad ne radi, skuplja prašinu.

   

Ljubodrag Duci Simonović

Borac protiv kapitalizma. Borac protiv olimpizma. Borac za jedan novi svet (namerno ne kažem bolji, jer bi to značilo da je i ovaj dobar). Neki kažu i borac protiv vetrenjača.
Duci je u javnosti poznat kao jedan od najboljih košarkaša sveta i kao čovek koji 1972, napušta olimpijski tim iz protesta. Svi su se dogovorili da napuste igre jer su bili prevareni, nepravedno izgubivši trku za zlato od strane nadopingovanog autsajdera Puerto Rica (za koga je utvrdjeno da su barem dvojica igraca bili dopingirani a FIBA nije poništila utakmicu!). Igrači se dogovorili da svi napuste ove i inače vrlo dramatične igre medjutim jedino je Duci imao obraza da održi datu reč.
Nakon sportske krarijere, intelektualno se izgrađuje, postaje magistar pravnih nauka (nije doktorirao zbog smrti mentora), doktor filozofskih nauka i “prećutno”, doktor iz oblasti sporta i fizičkog vaspitanja, kažem prećutno, zbog ideja koje bi dovele u pitanje instituciju koja bi mu izdala tu titulu. Počinje kritički pisati o degeneraciji modernog, posebno olimpijskog sporta gde su nečasne igre, doping, laži i pohlepa (ne samo politika!), nažalost odavana neizbežne pratilje (sve besmislenijih) Igara. Poznat je dr Simonovic možda jos više po svojoj izvrsnoj knjizi "Pobuna robota". Teza je da je sport kakav je danas zapravo igra drogiranih robota i prljavog novca i kao takav nema apsolutno nikakvih veza s izvornim antičkim načelima, a vrlo malo sa moralnim ili ljudskim vrednostima.

Napominjem da je Duci počeo sa kritikom sporta još davne 81 godine i još od tada biva proganjan, tako da svima bude jasno kada je u pitanju njegova politička obojenost. Za njega bi se moglo reći da je čovek bez “dlake na jeziku” ili što će reći u maniru urbanih tekovina, on “naziva stvari pravim imenom”, ne želeći ni izbliza da ga stavim pored tih “urbanih” likova koji se vrzmaju po političkoj sceni

Da kažemo nešto i o Ducijevom načinu obraćanja. Mnogi kritikuju njegovu isključivost i izvesnu dozu agresije pri iznošenju argumenata, mnogi se i uvrede pritom, ali ja bih to opisao ovako. U društvu gde svi okreću glavu, gde su svi pomireni sa sudbinom, gde svi zatvaraju oči i uši pred istinom čovek mora glasnije da priča da bi ga čuli i da bi se prenuli iz kolotečine kojoj se svi mi u većini prepuštamo…

Duci je velika ljudina i rodoljub,nepotkupljiv,ostao dosledan sebi i to mu "glavešine" nikada nisu oprostile.I danas je zabranjen,na većini medija.

Kome ćemo verovati na kraju? Duciju, koji je zdravlje žrtvovao sportu a dušu, po cenu sopstvenog siromaštva, istini i pravdi, ili našim političarima koji svoju navodnu borbu za našu stvar naplaćuju debelim bankovnim računima…? Mislim da nema dileme.

Ko je na kraju Duci Simonović?

Ludak ili genije?

Pesimista ili vizionar?

Don Kihot ili pravednik?

Fašista ili čovekoljubac?

Odlučite sami…

   

U dupe na vašar

Odgovor kada neko pretera sa pitanjem "Gde ideš?"

- Dete: Tata a gde ono ideš?
- Otac: U dupe na vašar.

   

Ljetnje računanje vremena.

Trenutak u godini kad jebem sat i pešes minuta.

   

Splasnuo kao piša na baku

Bodibilder van kreatin dijete.

- Ene, Mikice, šta bi od čoveka, stalak za infuziju?
- Utužili ga iz EPS-a, nema se za hemiju, splasnuo k'o piša na baku.

   

Jedan je miluje a drugi je filuje

Spust liku koji ne zna sa ženama. Šarmantan i fin al' nema ono nešto. Hteo bi da se omrsi al' ne zna kako da postavi to pitanje.

- Baš mi je žao Milančeta, cima ovu koleginicu mesecima. Kupuje joj džidžabidže, priča neke kao viceve, 'vamo tamo al' nikako da povuče pravi potez.
- Ma pusti ga bre gledaj ovu Vinifer kakvu pozadinu ima. Dok je on miluje drugi je filuje.

   

Znak odrastanja

Kada se prilikom vađenja krvi ne plašiš igle već onoga što bi u krvi mogli da ti pronađu.

- Dajte ruku.
- (trese se)
- Opustite se.
- (u jebote, ako sam zaradio neko sranje, najeb'o sam...)
- Molim vas da se opustite. Jel' se vi plašite igle, možda?

   

Boju ima, još samo da se ukoči

Najava tanatosa. Konstatacija na relativno blisku nadolazeću smrt, figurativnu ili bukvalnu, bledunjavog subjekta, koji isključivo putem svoje nejake pojave emituje signal da je spreman na partiju šaha sa Sablasnim Kosačem.

Izraz često korišćen radi postizanja komičnog efekta, stajanja na muku mamurnom primerku, kojem ni kombo brufen/ranisan nije pružio dašak olakšanja, ili anemičnom bolešljivom ortaku u stanju presamićenosti ala bakalar u loncu. Pored toga, nadasve odomaćen u memljivim kuloarima srpskih bolnica, daleko od ušiju onih koji su pali na postelju, sa jadnijom šansom za preživljavanje od poštenog građanina uz prosečnu potrošačku korpu.

Tačka na izvesno.

- Kako je onaj naš? Sinoć se vratio u pola 5, uđoh mu u sobu, kad ono mrak, ja upalim svetlo, vidim ga mamlaz sa ugašenim telefonom osvetljava traži prekidač. A, na njemu majica sa likom Jašara Ahmedovskog, sa natpisom "da se Ipče nije iznabodio, ja nikad ne bih plodio", i dole one gaće što si mu kupila na pijaci sa likom Ronaldinja.
- Ma pusti ga, boju ima, još samo da se ukoči.
______________________________________________________

- Šta kažeš doktore, koja kvota?
- 6,50. Ako ćete na 500,00 evra.
- Neka hvala, ionako boju ima, još samo da se ukoči.

   

Od dva zla biraj onu koja bolje kuva

Vrlo često biramo izmedju dva zla i biramo manje. Da l' da uzmem vinjak ili pivo? Da l' da je ponudim kurcem ili da tražim pičke? Ali sve su to smešne odluke čije posledice osećamo dan, dva. Ali ima jedna odluka koja nas jebe ceo život. Ženidba. Ili će ti braniti da ideš u kafanu ili ćeš ti njoj braniti da ide u kafanu. Ni jedna ne valja toliko da možeš da kažeš da ti je život med i mleko. Al' ako nađeš neku koja je spremana da obavlja svoju bračnu dužnost, da sprema nešto čorbasto bar jednom dnevno, ženi se druže ne pitaj iz čijih je kuća.

   

Ja sam do sad zaboravio više nego što ćeš ti da naučiš do kraja života

Zakopavanja mladog naraštaja od strane matoraca koji se ne trpe dečije smicalice.

   

Dok puši, odmah navoj urezuje

Opis stručnosti devojke sa izraženim prednjim zubima u oblasti oralnog seksa.

   

Naduvan k'o cepelin

Najviši mogući stepen narivanosti i urađenosti gandžom.

Postizanje ovog nivoa obrnuto je proporcionalno kvalitetu džeje. Znači, što je jača i skuplja, i ako ima Svarovski kristale, onda ti samim tim treba manje da bi se ucepelinisao. I obrnuto, naravno.

Buksnomanijak: Maćore, ae završimo više ovu skankčinu, da mogu po još...
Buksnetina™: Žemo, žemo, ae.. Ima se naduvam k'o cepelin.. Ali ti pazi ovaj put sa spravom, mojne opet da mi zakačiš zavesu pa da mora da mi dolazi lolobrigada... Ščuo ti, il' si se već cepelinisao, a?

   

Ružica si bila, sada špricer ti si

Trenutak kada roze pomešate sa kiselom vodom i napravite špricer.

   

Odvezao mi se pupak od smejanja

Smešno da smešnije ne može da bude. Smešno u pičku materinu.

- Pego, šta si života ti uradio Velji? Sretoh ga malopre u Idei, kaže ne poznaje te više, dobio otkaz zbog tebe.
- Kakav je ono lik brate. Znaš da je radio sa mojim bratom Nešom u istoj firmi?
- Da znam. Ubacio ga Neša da radi na utovaru i istovaru.
- E to brate. Međutim, gazda ga zamolio neki dan da skuva 5 kafi za njega i poslovne partnere, jer se kafe kuvarica razbolela, a Velja me zvao telefonom da pita kako to da skuva u jednoj džezvi dve slatke, dve srednje i jednu gorku kafu.
- Ne seri brate da te za to zvao?!
- Zvao života mi, pa znaš da on u životu ni čaj nije skuvao. I ja mu lepo objasnim da sipa 5 šoljica vode u džezvu, zatim 2 kašike šećera i da ni slučajno ne meša,
nego da ostavi šećer da se lepo slegne dole. Kad proključa, da stavi 5 kašičica kafe, vrati na ringlu da baci ključ i to je to. Ali sam mu podvukao da kad bude sipao kafu u šoljice, prvo sipa jednu, ta je skroz gorka, jer je šećer ostao na dnu. Pa onda još dve, te su srednje, jer se u sredini voda malo izmešala, pa tek na kraju da sipa poslednje dve, te su skroz slatke zbog šećera na dnu.
- Ahahahhaha ma daj, koji si mentol jebote, a on još veći ako te je poslušao.
- Poslušao brate, ni manje ni više, nego im odneo na tacni u kancelariju i svakom redom naglasio: "Ova vam je gorka, ova srednja, ova slatka..."
Ma pupak mi se odvezao od smeha kad mi Neša ispričao kako je ovaj sav važan razdelio kafu.
- Hahaha dideš u kurac idiote jedan, čovek dobio otkaz zbog tebe.
- Aj' ne izigravaj Sveca, nego dođi večeras da ga naložimo da u "Zoo banatu" traže šetače pasa koje gospođe ostave dok su na poslu. Taman će se odljutiti do večeras.
- Uuuu ajde brate. Ionako mi dosadno, Tanja mi ide na one časove Yoge svako drugo veče.
- Yoge kažeš, a?
- Da Yoge. Što?
- Ma onako pitam. Aj vidimo se večeras.

   
   

Izglancaj mi Skituljka

Alegorija nastala na bazi dečije crtane serije "The Shoe People", u nas poznatije kao "Cipelići".

Podrazumeva diskretno, deminutivno i maksimalno umiljato skretanje pažnje lepšoj polovini da bi predlagač tj. dlakavija polovina, rado bio uživalac felacija.

   

Muški višestruki orgazam

Dobro osoljeno pečenje (jareće, jagnjeće ili praseće), za kojim ide pivo hladno kao veštičja sisa, fudbalica sa drugarima pa dvosatna dremka. Predveče može i seks da padne, a i ne mora.

   

Da pamet na pičku ulazi, ta bi bila genije

Izraz koji služi za opis žene u koju je aplikovano više kopulacionih organa, nego što ih, u proseku, pet seksualno aktivnih žena ikada vidi (uključujući i one gumene, plastične i televizijske).

- Vidiš onu malu? Slatka, a?
- Onu u crvenom?! Beži, bre, to je lokalna radodajka. Ta bi bila genije, samo da na pičku pamet mož' da uđe!

   

Naše fabrike

Specifične su po tome što ne izbacuju nove proizvode, nego radnike.

?
+52
3
definicija