Prijava

Za Roksandu bih ti i 10 pluseva dao da mogu! :D

Ovo je jebeno genijalno, svaka ti cast za ovo! :)

Da nije u pitanju OS Jovan Popovic mozda? :) Nekako mi po opisu najvise na to lici :)

Haha, danas je meni rodj :D

“Scire aliquid laus est, culpa est nihil discere velle.

Beskrajno zanimljiva stvar. Pretpostaviću da nemaš blage predstave o tome šta sam ti ovde napisao, a sudeći po ispoljenoj mržnji, nema ni taj jadnik od profesora koji ti je predavao. Iako se verovatno celog života vodiš krilaticom « Ko nema u vuglu, ima na Guglu », mislim da ti ni to sada neće pomoći. ;)

Pretpostaviću još da odgovaram osobi koja na pomen narodne pesme ima u vidu život i delo Jelene Karleuše. ;) Činilo bi se, ipak, da ni njen opus nisi u stanju da razumeš kako valja, jer će ti za neke pesme problem, izgleda, predstavljati naslov !  /o slatke li ironije !/ Samo ti nastavi sa takvom edukacijom i viđenjima o životu koliko god ti dozvoli inteligencija i tvoji neuki krugovi.

A kad smo kod inteligencije, tu se o latinskom ima štošta reći. Očigledno je da ga ne mogu svi ni razumeti ni naučiti (mada, retki su oni koji se time hvale). Latinski jezik, njegovo poznavanje i razumevanje pisane književnosti koja bez prestanka traje već 2500 godina je stvar učenosti i prestiža. Zato se latinski veoma ceni u određenim krugovima gde tvoja prosta i neuka glava neće ni primirisati. Srećom, inteligencija ti neće dopustiti da ovo shvatiš, pa nećeš moći ni da se uvrediš. 

Još bih pomenuo jednu jako zanimljivu stvar. Ovo se ne tiče latinskog jezika, koliko se tiče zdravog razuma. Naime, ‘pasivna’ perifrastična konjugacija ne može biti u ‘aktivu’ srednjeg roda. Da si ikada pogledao u tu svesku za latinski koja sada verovatno podupire neki rasklimani ormar, možda bi ti neke stvari bile jasnije. Ali, shvatam… ipak su ‘aktiv’ i ‘pasiv’ latinske reči.  Verujem da je ta rečenica trebalo da bude smešna, ali čak je i za pokušaj humora potrebno neko određeno znanje. Pokušaj ponovo
Quod bonum felix faustum fortunatumque sit. ;)

Za kraj, od mene dobijaš PLUS iz tri razloga : 1 . uspeo si da me slatko nasmeješ, 2. za toliko si pismen da umeš da napišeš ‘perifrastična’ kako treba i 3. Svaki put kad pogledaš u ovaj odnos pluseva i minuseva, želim da znaš da si dobio makar jedan plus jer si uspeo da me zadiviš svojom neobrazovanošću, a svašta sam u životu čuo i video. Ti si opet nešto posebno. Ne znam još koji bi višnji mogli da ti pomognu.

za malo da dam minus, dok nisam procitao primer :D

?
+998
8
definicija