Prijava
   

kad ja tamo a ono međutim

Čuveni beogradski grafit s kraja osamdesetih koji u sebi sadrži elemente Sartrovog egzistencijalizma, dokaza o kompleksnosti i širini srpskog jezika kao i osnovnu strukturu jednog Zen koana.
Logička glavolomka bez rješenja.
Odgovor na većinu najbitnijih životnih pitanja.

   

Tetejac

Pištolj "Zastave" Kragujevac M-57 kalibra 7,62 TT(Tula-Tokarev) po čemu je i dobio ime Tetejac.
Najpopularniji pištolj u Srba.

Oružje koje je nezamenljivo za ubistvo rođene žene sa švalerom u vašem krevetu-kad dođete ranije sa terena, oca ili brata na međi u njivi prilikom deobe imanja, ili tek samo slučajnih prolaznika po ulici dok se veselite na svadbi ili ispraćaju u vojsku.
Pored sekire i gvozdenih vila, najpopularnije oružje za izvršenje ubistava među seoskim življem...

Deo folklora Srbije.

U novije vreme među urbanijim seljacima poznat i kao tetka.

   

Bolje je pitati i jednom ispasti glup nego ćutati i ostati glup zauvek

Moja filozofija (nisam je ja izmislio ali je primenjujem)

Ako nešto ne znam po meni je logično da pitam, a ne da se foliram i ostanem stalno u rebusu. Internet je za to idealan jer možeš da pitaš razne ljude o raznim stvarima a da te boli uvo da li će neko da te zeza što nisi znao nešto.

   

Volim opičene ribe

Postoji vrsta muškarca kojima normalne ribe ne predstavljaju izazov zato traže OPIČENE. Jer sa njima je zanimljivo bilo da se radi o AP ili DAUN fazi. Nikad nije dosadno. Opičena ćete dignuti u nebesa kad je u Ap fazi nekim svojim opičenim postupkom a isto ćete dovesti do ludila kad je daun fazi sa svojim problemima koji nema niko na ovom svetu.

- Evo ti poklon od mene
- Šta je ovo?
- Otvori pa vidi.
- NOvi miš i to skup bogami
- Pa jeste da se ne smaraš sa tom tvojom šklopocijom dok igraš kaunter
- Dođi da te poljubim.
- Što?
- Svaka druga bi jela govna što igram igrice samo si se ti setila da mi kupiš nešto za igranje mislim iako imam 30 i kusur a još igram igrice
- Ma nije to ništa
******************
- Au al si se napila
- Što jel ti smeta
- Ma ne smeta mi samo nemoj da praviš neke gluposti
- E vidi me
- Silazi sa te ograde polomićeš vrat ako padneš dole
- Neću dok mi ne kažeš da me voliš
- VOlim te a sad silazi sa te ograde pašćeš dole
- Reci mi lepo a ne da me skineš sa kurca
- Sa kog kurca budalo silazi dole
- NE ne reci mi lepo kao da stvarno misliš
- Volim te jel sad u redu?
- Aj još jednom
- Volim te
- DOđi vamo da te poljubim
- Beži bre budalo pijana srce si mi u pete saterala šta se blesiš po onoj ogradi
- Došlo mi

   

Alkostrah

Strah koji osetite dan nakon napijanja. Kada se setite šta ste sve radili i još znate da se sećate samo malog dela.

Sinoć sam bio u Zemunu na rodjendanu i ucirkao se, vratio sam se u Staru pazovu gde i živim. Bio sam toliko dezorijentisan da sam peške otišao do Nove pazove usput sam uplašio neke dve ribe pitam se samo kako sam izgleda njima, sećam se da sam preskakao neke ograde i pokušavao da razvalim vrata od nekih hangara.Na kraju sam se našao u Novoj i sreo neke likove koji su varili i pridružio im se. Iako sam ih video prvi put u životu ponudili su me ko brata. Pokazali su mi pravac ka železnickoj tamo sam uzeo od nekog lika telefon i nazvao sestru da dodje po mene... Sad se bojim da su me snimile neke kamere kako sam razvaljivao ta vrata...

   

Incest

Sasvim normalna stvar u davna vremena.

Dokaz:
Imate 2 roditelja, 4 babe i dede, 8 prababa i prađedova, i kako se dalje ide u prošlost taj broj se povećava.
Ako uzmemo da je razlika u generacijama u prosjeku 25 godina dolazimo do slijedećeg.

danas - vi - 1 (2009.)
pre 25 godina - vaši roditelji 2
pre 50 godina - babe i đedovi - 4
75 - 8
100 - 16
125 - 32
150 - 64
175 - 128
200 - 256
225 - 512
250 - 1.024
275 - 2.048
300 - 4.096
325 - 8.192
350 - 16.384
375 - 32.768
400 - 65.536
425 - 131.072
450 - 262.144
475 - 524.288
500 - 1.048.576
525 - 2.097.152
550 - 4.194.304
575 - 8.388.608
600 - 16.777.216
625 - 33.554.432
650 - 67.108.864
675 - 134.217.728
700 - 268.435.456
725 - 536.870.912
750 - 1.073.741.824
775 - 2.147.483.648
800 - 4.294.967.296
825 - 8.589.934.592 - 1184. godina

Pod uslovom da su vam svi ti prađedi i prababe različite osobe, i da nije došlo do velikog pomjeranja u dužini generacija, ispalo bi da je na svijetu 1184. godine bilo preko 8,5 milijardi samo vaših predaka (a prema procjenama 1184. godine na svijetu je bilo svega oko 300 miliona ljudi). Čak i ako bi se uzele u obzir razlike u dužinama generacija i njihovo raslojavanje (tako da ne žive svi koji pripadaju istoj generaciji u odnosu na vas u isto vrijeme, nego u rasponu od recimo 200 godina), dolazi se do istog rezultata, samo još nekoliko stotina godina dalje u prošlosti. Kako god, u jednom davnom trenutku ispada da je postojao ogroman broj vaših predaka, veći nego cjelokupna svjetska populacija tog doba. Pošto to nije istina, jedino objašnjenje je masovni incest. Taj incest je mogao biti blaži, između 5-6 koljena, ali i vrlo ozbiljan - prvo koljeno. I što se više ide u prošlost sve je učestaliji, jer je ljudi sve manje, a vaših predaka "sve više". Ipak, mislim da je većina tih slučajeva incesta bila svedena na odnose među daljim rođacima, tako da ova pojava iako je postojala, nije bila tako očigledna.

   

Držala bih ti glavu

Najviši stepen zaljubljenosti. To je Mont Everest veze, pod uslovom da pred
(i pret)postavimo kako ti je oprostila što si se napio sa Majom (onom iz pete gimnazije, baš onom što te muvala prošlog leta na njene oči) i došao kući raskopčane košulje.

Dolaziš kući razvaljen kao da u životu alkohol nisi video, a ona te sa polu tužnim licem vodi u kupatilo, kvasi ruke i drži ti glavu dok upoznaješ čari wc šolje iz očigledne perspektive i u svojoj glavi čuješ reči (tebi nepoznate pesme) "Umr'o bih na tvojim rukama".
Koji će nam krasni romantika? Ionako će ti naplatiti sutra debelo...

   

Put do pakla popločan je dobrim namerama

Ne spajajte nikoga.
To što vam je ortak sam već duže, što nema devojku, što mu vreme prolazi, što je pao u depresiju i šta ti ja znam šta sve ne, to nije vaš problem i nemojte slučajno da pokušavate da mu nešto namestite. Ni u kom slučaju nemojte da mu nalazite ribu, da mu pričate kako imate super devojku za njega, da ga negde kod neke hvalite...
Jer šta ćete ako to upali?
Možda će to i ići i biti sve fino i lepo, možda je to i prava osoba za njega ali prilikom prve svađe, prve rasprave, prvog neslaganja najebali ste.
U najboljem slučaju ima ceo dan da vas cimaju i jedno i drugo, da smaraju sa pričom ko je šta kome rekao, zašto se onaj drugi naljutio, kako je ona ili on ispao sisa... a u najgorem će ortak da se preseli kod vas, padne u još veću depresiju, čeka kod vas na gajbi da se ona pojavi, slini da je nazovete i kažete joj da nije tako mislio i sve tako nešto. Moraćete u isto vreme da ga hranite, tešite i okrećete telefon.
Šta će vam to?

   

Pravo pokajanja

U autorskom pravu, to je subjektivno pravo autora da se pokaje u bukvalnom smislu reči, tj. da povuče iz prodaje sve primerke nekog izdanja svog dela, jer se u ideološkom, idejnom ili bilo kom drugom smislu njegov stav promenio i više ne stoji iza toga što je nekada pisao ili izrazio u bilo kojoj drugoj formi.

Dakle, to što piše da nemate pravo da tražite brisanje definicije posle proteka 24 sata, je mrtvo slovo na serveru i na sudu nikad ne bi prošlo.

   

Bilder sezonac

Lik koji dolazi u teretanu mesec dana pred leto, jer je on rođeni Spartanac, pa mu je to sasvim dovoljno. Dolaze u grupama u od 3 do 5 članova, nose fensi majice i rade samo trbušnjake. Karakteriše ih još i velika omraženost od strane drugih vežbača.
Postoje i takozvani hemi-sezonci. Oni se suštinski razlikuju od gorepomenutih, jer vežbaju tokom cele godine, a mesec dana pred leto počinju sa steroidima i drugom hemijom koja će im omogućiti da nešto zbare na gradskoj plaži u Budvi.

   

Jesi srećan

Preskoči priču o svom poslu, o deci, o automobilu, o hiljadama kubika, i milionima konja, preskači priču o svom psu, mački, mobilnom telefonu, ajpodu i putovanju. O dobroj ili lošoj kombinaciji, kući ili stanu od sto, dvesta, trista hiljada nečega ničega. Preskoči i šefa i ako ga imaš ili nemaš, preskači sitne čireve, cigarete, alkohol, lake droge. I da, verujem da ih je zamenio Persen na biljnoj bazi, preskači. Preskači i priču o doručku koji preskačeš, o svom novom prijatelju, o divnim ili manje divnim susedima i godišnjim odmorima.
Sve preskoči, ionako ćeš mi sve pričati, toliko je vremena prošlo, da krenemo od najbitnijeg.
Jesi srećan? Druže...

   

Folkloraš

Merna jedinica za entuzijazam, gotovo iritantna stvorenja, ti folkloraši. Sa njihovim širokim belim osmesima i folkor stavovima, kada su ruke na struku, a glava nakrivljena na stranu potpuno izluđuju svaku iole realističnu osobu. Njihov slogan je "sve se može kad se hoće", a ja im poručujem da se teraju u pizdu materinu sa njihovim timskim duhom i vedrim raspoloženjem.

Pera:"Brate, jel' imaš da mi pozajmiš 80 kinti za pljuge?"

Žika:"Mogu, ali neću, Pero, moraš da shvatiš da je sudbina u tvojim rukama i da nađeš posao i stvoriš sebi život!"

Pera:"U jebote, al' si pun entuzijazma, k'o tri folkloraša! Daj pare, ako 'oćeš, ako nećeš goni se u tri lepe pičke materine!"

Žika:"Pero, Pero... Potpuno pogrešan stav imaš prema životu! Zašto se ne pridružiš našem KUD-u pa ćemo zajedno da obilazimo svet!"

Pera:"Šupičkumaterinu"

   

Pirova pobeda

Kad nadmudriš državnu službenicu.

- Dobar dan. Da li mogu da dobijem informaciju...
- NE dajemo NIKAKVE informacije preko telefona!
- Kako to mislite nikakve? Pa upravo ste mi dali jednu.
- (Pauza... Malo duža...) tu-tu tu-tu tu-tu tu-tu!

   

Zavisnik od strasti

Retka vrsta. Često pogrešno shvaćena. Sve što radi mora da radi na 200%. Potpuno, izuzetno racionalno svestan neozbiljnosti posla, veze, prijateljstva, čak i jebenih medjukomšijskih odnosa, ulazi u priču sa neverovatnom energijom, spreman da hoda bos po trnju da pokaže odanost, da tura ruke i druge organe u vatru, da se daje bez pogovora. Podjednako prepaljeni klinac sa 16, sa 26 i sa 86 godina u guzici. Ljudima ga često bude žao i vide ga kao žrtvu, ni ne znajući da je uvek svestan sveta oko sebe, ali živi svoju strast. Potrebna mu je emocija da ode na pišanje, a sere sa posebnim entuzijazmom. Pored ovog čudnog bića uvek osećate zastrašujuću količinu pažnje, a, opet, ne možete nikad biti načisto na čemu ste, jer ni to čudo samo ne zna na čemu je. Toliko samo sebi komplikovano i sa tolikim viškom energije, koliko god da se troši, uvek oseća prazninu koju ispunjava novim i novim strastima. U stanju je da radi 24 sata dnevno, a da opet energično ispunjava i noćnu smenu, bez kukanja i bez cenzure. Može da puši i tri pakle cigareta dnevno, i dalje je svaka koju zapali ritual, da ne kažem, da prostite, puši baš sa strašću. Nije dramaturg, sa strane biste čak rekli da je potpuno normalna osoba, sva je drama njegova u njemu samome. I koliko god da se čini da je zavistan od mene, tebe, njega, nje, od pušenja, njet more. To je samo njegov svet. Svet strasti. Toliko sulud, da je uživao i u svakoj najgoroj patnji, u težem slučaju čak i u samopovredjivanju, jer ima toliko energije da se u bilo kom drugom slučaju ne bi osećao živo.

Ja, a kad mi pridodaš i ekstrovertni introvert, shvatiš da mi sva suluda introspekcija samo otežava život.

Oprostite decaci, nisam vas volela.....
Ja toliko volim ljude sve
i razumem javu njihovu i sne...
lepe duše...
proste duše...
stvaraoce...
one sto ruše...

Imam veliko srce, to znam,
ali ne umem da ga dam
na onaj divni način zaljubljene žene
koja voli do poslednje kapi snage,
koja svojom patnjom ispija se žudno,
koja danas cveta, a već sutra vene
i oprezno oko uvek joj je budno
i u svemu tome jos uživa čudno.

Oprostite, dečaci, nisam vas volela.
Barem ne tako...
Ja pažnju pružam živahno i lako,
uživam da dajem,
uživam da vidim da oko zablista
novim nekim sjajem.

Uživam u smehu,
uživam u priči,
još uvek sam dete-
sve na igru lici...

Ali...kad odete...
odlazim i ja...
...bez bola i ljutnje...
Samo duša moja
prelazi u fazu
nove neke ćutnje.

Ne patim za vama.
S nekim drugim možda dodjem do visina.
Ali moje misli ipak sada mori
ta tužna praznina.

Jer...
Imam veliko srce, to znam,
ali ne umem da ga dam
na onaj divni način zaljubljene žene
koja voli do poslednje kapi snage,
koja svojom patnjom ispija se žudno,
koja danas cveta, a već sutra vene
i oprezno oko uvek joj je budno...

I u svemu tome još uziva!
ČUDNO!

27.9.2007. -spojih nespojivo, mislila sam da moje pesme i moje definicije nikako ne idu zajedno.

   

Izvlačenje iz konteksta

Jedan od najboljih načina za započinjanje svadje, ova sposobnost može da se koristi i da bi svadju okrenuli u svoju korist.

Dečko:Jaoj srećo što si mi lepa danas.
Devojka:Šta ti hoćeš da kažeš, da ja nisam lepa uvek?
Dečko:Ne nisam hteo to da kažem,šta ti je šta se odmah drndaš?
Devojka:Čekaj prvo mi kažeš da sam ružna a sada još ispada i da sam drkoš.
Dečko:Ma daj bre, ne može ništa da ti se kaže.
Devojka:Da ,sada sam još i nerazumna.

   

Legendarna jutarnja izjava

Majko,da znaš samo kako je ujutru slatka voda,
i ti bi sa mnom celu noć pila rakiju!

Ko nije probao ne zna šta je propustio...

   

Krvno srodstvo

Jako je, ali pravno imovinski odnosi su jači.

Mislim, jeste mi Božidar brat, ali je teška jajara što je tražio ćalu onih 20 santima da bi mu pripala i šupa.

   

Komplementarni ludaci

Dva, u nekim slučajevima i tri čoveka koji su na izgled sasvim obični i normalni, možda samo malo ćaknuti, tek toliko da ne budu oličenje potpune normalnosti. Pojedinačno, oni su ljudi kojima možete da date skladište baruta u kutiju šibica i da budete sigurni da neće da naprave nikakvu glupost.

Zajedno su barut i šibica. Nije zlo što ih je bog stvorio nego što ih je sastavio. Kao što se komplementarni uglovi dopunjuju do pravog ugla tako se komplementarni ludaci dopunjuju do pravog ludaka koji radi sa dva savršeno sinhronizovana uma.

Reči im nisu potrebne za dogovor, ne moraju ni da razmene poglede, obojica su potpuno svesni kakva se sumanuta ideja mota po glavi onog drugog i rade sve šta mogu da povećaju štetu koju će realizacija ideje da napravi. Savršeno se uklapaju i dopunjuju jedan drugog u ključnim trenucima za pravljenje neke pakosti koju niko normalan ne bi smislio. Tu i tamo razmene po koju reč, čisto da prisutne obaveste da će uskoro biti veselo ali da im ne otkriju šta se tačno sprema.

-Si video?
-Jesam.
-Nećeš valjda?
-Jok, ti ćeš.

   

paranoja

Paranoja je stanje kada shvatis da oni znaju za tebe i da znaju da ti znas sve o njihovim planovima.
Ali ne znaju da ti znas da oni znaju.

To je znanje da pre neki dan, ono nije bila macka koja protricala pored tebe i pogledala te. To je satelit-dekoj-ultra-mega-bice koje kad te gleda cita ti misli, a kad mjauce salje signale satelitu u svemiru, koji ide pravo njima na kompijuter.

Svi prijatelji i familija su njihovi agenti i sateliti. Oni rade da te saplicu - i to sto te stalno zovu da jedes - KLOPKA! To je vise nego ocigledno plan da te nahrane mikrocipom koji ce im omoguciti da znaju tvoju lokaciju gde god bila/o.

A to sto se ljudi ponekad cesu ili dotacinju svoje lice kad gledaju TV - to se zove 'TV mahanje' i to je nacin za mutu komunikaciju sa njima kroz TV!
Daljinski je sprava gde njihovi sateliti i agenti ukucavaju direktne kompleksne kodove i komunicraju sa njima.

   

Kada mu život da limunove,on kupi tekilu i so

Zagriženi alkoholičar. Kafanska legenda. Uvek kum, nikad pičkica. Popiće, za bilo koju priliku, dobru ili lošu. Svadba? Stavite ga za šank i mladenci su mirni. Slava? Dajte mu flašu vina i gledajte šou. Teško se napije, a i kada se to desi, on poriče. Često pripada srednjem sloju, ali oponaša karakteristike najbogatijih. Prepoznate ga na ulici po hodu i razvučenom osmehu na licu. Ili pak, na proslavi, kada se dere na sav glas uz Miroslava Ilića i lomi plastične čaše. Jebiga,kristal se čuva za one bolje goste. Alkohol ne pije da bi zaboravio probleme, već zato što voli taj osećaj. Izmami vam osmeh gde god ga sretnete i zapitate se: '' Šta li ovaj čovek misli kad je ovako srećan?''. Ne misli ništa. Srećan je ,i to je to.

Aj sad beži što dalje od ovog kompjutera. Izađi napolje, uživaj.

#975
+2713
76
definicija