Prijava
   

Cigareta na instrumentu

Statusni simbol teške zajebanosti. Indikator istinskih alfa jebača, kojima je kroćenje vatre primarni poso u životu, a sve ostalo što rade im dođe ko proser tiket u kladionici. Kao, saću vam pokažem kako ću odsviram solažu od četriiljadepestotrijes nota uz pomoć tarzančića na dupetu a sve dok sam batalio cigar na čiviju da se puši ko pičkin dim. Il ček dodvojim kubanca na klavir kad me već molite da vam tukijem odsviram nešto iz mog klasičnog jesenjeg opusa. Misim ne bi ja nego kad ste već navalili...

   

Konfuzije

Kineski prodavac iz tržnog centra bloka 70, u retkoj pauzi meditacije, sa pogledom pritajenog tigra, uprtim ka još neosvojenim novobeogradskim prostranstvima, sa mislima - dubokim, transcendovanim u dimu jeftine ovdašnje krdže, sa ustima blago otvorenim iz kojih se nazire deo Velikog belog zida, sa rečima malobrojnim, ali mudrim, iskazanim kroz zmajev dah malopre pojedenog džukca...

- Izvinte, dal imate za broj manje pantalone od ovih?
- Pantalona... (izduvava dim)...hiljadu!
- ???

Sa azijskim osmehom se okreće zapadu, dok se dim njegove cigarete izdiže visoko iznad najviših lampiona, raspaljenih crvenilom popodnevnog sunca, koje za njega, negde tamo, kao da tek izlazi...

   

Bog joj dao pičku u poslednjoj sekundi

Fraza koja govori sama za sebe - opis muškobanjaste devojke, koja je zapravo, veći muškarac nego ti.

Kao mala se nikada nije igrala lutkama, štaviše uvek je osećala animozitet prema svemu što ostale devojčice vole. Jednako muški izgleda i kada je u farmarkama i kada je u suknji - s' tim što kad na sebi nosi neki ženstveni komad odeće, budi sadističke nagone međ' ortodoksne Srbende, jer podseća na tranvestita. Glasnogovornik, psuje, pljuje, kao neizostavni aksesoar, na sebi uvek mora da ima zadenetu čačkalicu međ' zube. Jednostavno rečeno - brat.

A: Kako prođoste u Sutomoru matori, je l' bilo šta žensko?? xexexe
B: Mi ostasmo suva kurca, ali Šomi navatao nešto nalik ženskoj osobi.. ma šta nalik, Bog se predomislio dao joj pičku u poslednjoj sekundi, ima šira ramena od Akinfeve!
A: Au matori, pa 'de je Šomi sad, on se nije vratio?
B: Ostao tamo, uči ga voljena da menja sistem za hlađenje motora...

   

Teleprompter

Hloroform. Profesor čije se predavanje svodi na čitanje prezentacije. Dapače, teleprompterizam je njegov ontološki modus operandi, tako mu duša obuhvata ovaj svijet. U istom tonalitetu, po mogućnosti što sporije, titrirajući moždanu aktivnost kompletnog amfiteatra na jednu frekvencu; frekvencu u kojoj njegov glas postaje lađar koji će nas prevesti preko rijeka našeg kolektivnog nesvjesnog u stanje hipnotičkog transa. To je permisivan pristup, tako transfer znanja postaje lakši i mogućniji, a pri čemu i samo čitanje prezentacije postaje dio nas. Svi postajemo jedno, njegov glas. U pitanju je hermeneutika višeg reda, gdje ni on sam ne zna šta čita, ali upravo depersonalizacija i derealizacija predstavljaju prvi korak u sjedinjenju arhetipova i ponovnom rođenju našeg Bitka. On, bitak razumije se, po završetku predavanja postaje transcedentalno bogatiji, u pravom smislu te riječi, s obzirom da više ne postoje ni pitanja ni odgovori, jedino što ostaje je mir koji prevazilazi razumijevanje. Kraj predavanja svaka jedinka doživljava umiranjem ega, anestetiziranošću afekta i postiktalnom konfuzijom, izuzev profesora koji je davno spoznao da je samo medijator božje riječi, stavljajući time svoj život u službu malo kompleksnijeg uređaja za prikaz i navođenje informacija, jelte, displeja. Na pitanje da li ima šta nejasno studenti poput lososa počinju migrirati uzvodno, kako bi izašli iz amfiteatra, prešli u slađe vode i potaknuti današnjim predavanjem bili povraćeni u majčinu utrobu, baš poput lososa koji se vraća u onaj potok u kojem je rođen.

   

Nema drajver

Antitalenat. Duduk. U najboljem slučaju može da posluži kao bela drvena bojica, mada ni tu nije pouzdan.

A: Brate, nemamo ekipu, fali nam još jedan!
B: Aj zvaću ja malog Saleta..
A: Kakav bre Sale, mali nema drajver za fudbal, skupljaćemo lopte po celom okrugu. Mom ćaletu stigla drva prekjuče, jedan lep panj ostao, bolje njega da donesem?
B: Ma nema veze bre, nek samo stoji, ne mora ni da igra..

:20 min kasnije:

B: Sale, aj izađi malo, odmori, pojačaj nam ekipu!
_________________________________________

A: Esi čuo što Šomi ide na more?
B: Opaa, ništa Sopot, ovo ono?
A: Ma jok, ide bre da kara Grkinje dole hehe
B: Šomi? Ma daj bre, lik nema drajver za te stvari, on kad upozna ribu u vozu pita je "jesi ti odavde?"

   

Primiti šalu na svoj račun

Tek kad sam primio platu shvatio sam šta znači primiti šalu na svoj račun.

   

Aj u'vati me za sisu

Ono što se kaže ortaku koji je u izvesnoj situaciji totalno beskoristan, ali ga to ne sprečava da soli pamet i diže pritisak svojim glupim komentarima.

I: Bratski, pa kako si uspeo tako da uteraš auto u sneg, nema šaje to d'isteraš, kako nisi video da je tako duboko.
II: E, mili, aj u'vati me za sisu malo! Mis'im, kad me već jebeš voleo bih da me držiš za sisu.

   

Skini mi se s kurca

Ultimativni odjeb. Nakon mučki pretrpljene rasprave, legendarna rečenica "Skini mi se s kurca" odrađuje svoje. Što si se penjao, penjao si se, krajnje je vreme da siđeš.

- Aj se karamo?
- Beži bre, paćeniku neotesani!
- Š'o? Aj daš malo.
- Može. Al' dve hiljade nijedne.
- Znači, daćeš?
- Skini mi se s kurca!

___

- Shvati, prevarila sam te jer neću više da furamo.
- Ali ja te još uvek volim...
- Bez obzira.
- Nemoj mi to raditi, neću moći da živim bez tebe!
- Alo, mojne mi taj rad, baci zajeb na patetiku. Skini mi se s kurca i aj ćao, zdravo.

___

- Koleginice, još jedan katastrofalan rad. Moram vam saopštiti da ste opet pali.
- Koji K!? Tebra, imam 12 strana zajebancija, plus 16 strana slika. Kako ja padam, a ova fufica polaže, kad ne može ni olovku jebenu da drži od svojih skupocenih akriličnih noktiju, nabijem li joj ih u !
- Smirite se, koleginice. Ako vam nešto nije jasno, obratite se dekanu.
- Jes', da i mene zbari u zaključanoj kancelariji kao i ovu akriličnu? Kako da ne! Skinite mi se s kurca svi! Tako, kolektivno!

   

Šta hoćeš da kažeš?

Pitanje koje nam upućuje sagovornik nakon što smo mu sve rekli i nakon što je shvatio šta smo hteli da kažemo, ali ipak postavlja pitanje u nadi da stvari nisu onakve kakvim se čine.

- Video sam ti ribu kako se žvali sa drugim likom.
- Šta hoćeš da kažeš?
-----
- Dragi, znaš kako nikada nisi mogao da me zadovoljiš?
- Šta hoćeš da kažeš?
-----
- Kolega, na pitanje o društvu ste opisali vaš subotnji izlazak sa društvom, kao prava građana ste naveli policijsku prijavu, takođe od subote, a na brak, srodničke veze i porodične odnose kao činioce društvenog položaja Roma ste naveli fajtovanje komercijalne romalizovane grupacije na Tošarini.
- Šta hoćete da kažete?

   

Uvek je lakše podići sekiru nego spustiti glavu na panj

Prosto rečeno: lakše je šiljiti kurac i dizati larmu, nego podići guzicu i promeniti nešto.

Odlika svih onih mladih buntovnika kojima je čitav svet kriv što su lenji za medalju i kojima je najlakše da sa daljincem u rukama svoje sagovornike vode u vrli novi svet. Valjda misle da im je daljinac drška od svetlosne sablje, pa da će prilikom mlataranja rukom dok menjaju kanale delovati ozbiljno kao kakvi mladi džedaji koji svet oslobađaju od imperijalističkog zla.

   

Duboki naklon

Izražavanje divljenja i poštovanja prema određenoj osobi. Kada nije dovoljno samo reći skidam kapu. U tim trenutcima se zaboravlja i na moguću netrpeljivost prema datoj osobi, čak i na konkurenciju, ako je postoji među vama. Jednostavno, ona je načinila gest vredan svakog poštovanja.

-Jednostavno nisam mogao. Jeste da se meni Kaja sviđa, ali ipak je bila sa Nemanjom. Stvari među nama dvojicom nisu najbolje, ali ipak nisam mogao da spavam sa njegovom bivšom. Jedino eto imam utisak da mi gospodin to nikada neće oprostiti.
-Imaš moj duboki naklon.

-Kada sam video da je na tom predavanju gledaju sa podsmehom, samo zato što nema novca da se obuče kao oni, ja onda ustanem i kažem tim mojim prijateljima malo vas je al ste govna i odvedem devojku na kafu.
-Moj duboki naklon.

   

I zec oštri kurac na siroče

Kad neko nema ugled, obično ga svi jebu. Naprave vozić, pa se samo smenjuju, a on jadan, poput lokomotive na kojoj se samo vagoni smenjuju. Kada neko nema sebi bliske i prisne ljude, rade mu bukaki na svakom koraku. Od šefa na poslu, do šalterskih službenika, komunalne policije, kojoj smeta što gazi travu, pa do lokalnog alasa kom rasteruje ribu.

Dođem ti ja juče na posao, ovi napravili manjak, a šef uzeo, pa jebe mene. Ja niti sam upućen šta je bilo, niti šta znam, samo ćutim kao popišan. Jebiga svako tamo ima nekog svog, svi preko veze, a ja hiljadu konkurasa obišao, da mogu biti bedni noćni portir. Još sad hoće da me unapredi i dodeli mi duple smene. Ja kad sam video dokle je došlo, odem na biro da pogledam jel ima neko bolje mesto. Kad je na mene skočila ona što radi za šalterom. Te šta hoću, primam skoro 10.000 mesečno, malo li je na ovu sirotinju. Nagrdi me na pasje ime. Čim sam kročio napolje, dobijem kaznu od pet hiljada što sam gazio zelenu površinu. I to mi kaže imaš sreće, danas sam dobre volje. E ja kad sam video dokle je sve to došlo, rešim da se ubijem. Odem do mosta, preskočim ogradu, kad od dole spazi mene pecaroš i krene da mi preti. Nemoj kaže da si skočio, taman krenuo da mi trza mamac, ako preživiš slučajno, ja ću ti presuditi. I ja šta je i kako je, moram pod prisilom da živim. Valjda su došla takva vremena moj oče, da i zec oštri kurac na siroče.

   

Balkon

Opseg shvatanja i razumevanja ograničenih ljudi.

- Julija siđi dole!
- Ne mogu Romeo!
- Siđi bre kurveštijo!
- Neću!
- Ja sam mislio da si ti žena širokog pogleda na svet i da želiš avanture.
- Puši kurac kmete!
- Nemoj da si ograničena k'o taj balkon na kojem stojiš!
- Mama ti je balkon!

   

Adidas

Vrsta slanine koja ima 3 reda mesa između kojih je masnoća.

Suprotno od adidas slanine je sapunjara.

   

Predaja ključeva sinu

Momenat obnavljanja prećutnih zaveta predaka. Danak duhu tradicije koji bdi nad porodičnim ognjištem generacijama i učvršćivanje armature familijarne sloge, uz obavezan nagoveštaj okrutnosti nemilosrdnog skota-života koji sada, kad prestaje da bude dete, mlađanog vozača vreba iz svakog ugla da na njegovom još glatkom licu ucrta bore. Prvoj vožnji obavezno prethodi očev muški zagrljaj i stisak ruke.

---Montgomeri, Alabama---

- Sine, predajući ti ovaj par ključeva ne predajem ti samo auto. Sa njima ćeš, o Dejvide, danas poneti odgovornost odraslog čoveka i moje puno poverenje. Neću ti govoriti šta da ne radiš, smatram da to već znaš. Imaš šesnaest i svestan sam da ne mogu da te tretiram kao dete. :zagrljaj: Izvoli, sine moj. Vozi pažljivo i učini svog oca ponosnim.

- Budi siguran da hoću, tata.

---Donje Trsište, Srbija---

- Ej, mali, zajebi taj crtani sad! Drž' ove ključeve i odjuri začas po pivo, dok nije došo Živan da pretera crep, nemam šta da iznesem pred čoveka! Desno skroz ti je gas, do njega kočnica, pa cepaj, samo nemoj da pogineš.

- Ali mama kaže da radim domaći...
- Pusti ti šta mama kaže i vozi po pivo da te ne uspavam pre vremena.

---Kinšasa, Kongo---

- Sine, dajem ti ove ključeve od...

- Sajle za bicikl.

- Ne, od auta.

- Čale, nemamo auto.

- Naravno da imamo.

- Imali smo kamilu koja je umrla. Nemamo auto.

- Aha! A, u tom slučaju, šta je ovo?

- Dedina slika iz radnog logora. Već smo ovo prolazili.

- Brrrrrm Brrrrm!

- Ćale, prekini.

- Brrrrrrrm...

- Ima šta da se jede?

- Nema. Šta misliš zašto ovo radim?

   

Šta

Upitno-odnosna zamenica koja je često inkorporirana u narodnjačkim stihovima na mestu pauze za vazduh.
U ovoj poziciji ona je van svog osnovnog značenja i predstavlja signal, ping, povratnu informaciju koja stiže publici od vokalne solistkinje u kafani.

Jednom izgovoren, ovaj poluuzvik decenijama obavlja svrhu uspostavljanja mitsko-tradicionalne kafansko-svadbarske atmosfere i podsećanja na jedinstvo raspevane družine, iako nasumično sastavljene.

Često je praćen uvodnim uzvikom "Pa kaže".

- PA KAŽE :
Zato što sam ti - ŠTA - verovala slepo!
Volela sam te - ŠTA - lagao si lepo!
Zato što ti je - ŠTA - sve od mene preče,
Ovo je naše poslednje veče.

- Pa kaže:
Fear of the dark! -ŠTA- Fear of the dark! I have a constant fear that something's always near!
Fear of the dark! -ŠTA- FEAR OF THE DARK! I have a phobia that someone's always there!

- Pa kaže:
Bože pravde, ti što spase - ŠTA - od propasti do sad nas,
čuj i odsad naše glase - ŠTA - i od sad nam budi spas!

   

U načelu

Izraz sa jako širokim poljem upotrebljivosti.
Koristi se da ukaže na relativnost izgovorenog iskaza koji je ipak nekako tačan.

- Mama, tata, znate mog druga Dimu?
- Onog pedera?
- E, da...pa, moram još nešto tu da kažem. Kako bih rekao, on mi nije baš drug.
- Ko bi reko, stalno je kod tebe kad god dođemo. Go. U kuhinji. Seče ananas.
- Tata, ovaj...Dima i ja se volimo.
- Hoćeš da kažeš da te onaj ćosavi rumun od četres kila svako veče rastavlja kao sovjetski tenk?
- U načelu.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
- U načelu, vaš sin je retardiran.
- Zar ne mislite da su to malo prejake reči?
- Domar ga je uhvatio kako se zadovoljava u kolicima za ugalj u školskoj kotlarnici sa slikom Leonida Brežnjeva.
- Je l Leonid sa ili bez brkova?
- Bez. I ljubi se sa Erihom Honekerom.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Trebalo bi da budete jako pažljivi kada budete saopštavali deci vest. Uprkos njihovom uzrastu vrlo je verovatno da će to teško primiti.
- Mislim da će razumeti ako im saopštim na pravi način. Uvek smo imali jako dobru komunikaciju.
- Mama gde je tata?
- Tata je pogino, zlato.
- Kako to?
- Pa strado. Aj idi igraj se.
- JAKO DOBRU KOMUNIKACIJU?
- U načelu.

   

naslovi i tekstovi u kuriru

Nesto sto je toliko tupavo da sam ubedjen se ljudi zajebavaju. Naslovi variraju od "Vanzemaljci obrali kukuruz u okolini Negotina" do "Auto-pijac u Bubanj Potoku na meti Al-Kaide". Za iskusne kurir-citaoce se pise opsezna reportaza o tome kako je drvoseca iz ruralnog kraja brutalno prebio macku prvog komsije.

Doslo je do verbalnog konflikta izmedju M.N.(48), iz Davidovice kod Silopaja koji je po zanimanju drvoseca, i macora iz obliznjeg komsiluka. Posle kratkorajne prepirke M.N. iz prtljaznika Lade Nive vadi rucnu dizalicu i macoru nanosi teske telesne povrede u predelu donjih ekstremiteta. Ocevici kazu da je ovo bio ocekivan ishod nakon dugogodisnje netrpeljivosti dva ljuta suseda.

   

Vanredno stanje

Vreme u kojem do izražaja dođu redovne budale.

   

Pristojni ljudi

Odrastali na bečkom dvoru, slušaju Mocarta tokom nedeljnog ručka, nikada ne stavljaju laktove na sto, niti viljušku prebacuju iz leve ruke u desnu. Ne govore prostote, poznaju bonton bolje od Novaga zaveta, maniri su im besprekorni. Ne prelaze van pešačkog prelaza, kao ni na crveno, javljaju se komšijama i pomažu bakicama kada nose pune korpe sa pijaca. Jedino se ponekada o njima piše u novinama zbog nasilja u porodici. Pogreši čovek, jebi ga.

#652
+4636
646
definicija