Prijava
   

Gangrena (Duše)

U našem narodu se ustalilo verovanje da gangrena zahvata samo tkivo, tj. fiziološki organizam.
Ali postoji i gangrena koja zahvata Dušu, i mnogo je pogubnija od "obične" gangrene.

Gangrena Duše je emotivno prenosiva bolest, ali preventiva nije potrebna pošto je Bog osobama obolelim od ove opake bolesti podario prirodni nagon za (samo)Izolacijom.
U kasnijem stadijumu ove bolesti, duša postane porozna, pa bolesnik ima osećaj da se raspada dok hoda, da se troši kao bajat hleb .. to su zapravo delići duše koji se otkidaju.

Razlikujemo Fingiranu (forsiranu) i Pravu (autentičnu) Gangrenu Duše.
Fingiranu Gangrenu možemo sresti na svakom koraku, dovoljno je samo da upalimo Pink ili tako neki kanal, ili da pustimo neku radio stanicu sa domaćim melosom.
Videćemo (čućemo) karikature koje reklamiraju (forsiraju) svoju bolest, razne kombinacije bola i alkohola, prevare i kajanja itd ... da se ne zadržavam previše na ovome, znate o čemu pričam.

Prava Gangrena duše je karakteristična za asocijalne ljude, osobe kojima se desila neka velika nesreća, ili im je jednostavno Percepcija previše razvijena.
Pravi bolesnik ima osećaj da je mali i nebitan, mrzi sebe kad pomisli da je previše tužan, sve svaljuje na Ego. Druži se sa pticama i kornjačama, ne plače na sahranama.
Gangrenozni bolesnik ne reaguje na globalne nesreće, epidemije, ratove, čak i kad se dešavaju pred njegovim očima, ali je u stanju da se "raspadne" kad vidi nekog psića kako šepa ili mače kako mjauče.

Leka za ovu bolest nema, pa se ovakvi bolesnici često odlučuju na Samoubistvo, iako samoubistvo ne može da zakrpi njihovu Dušu.

   

Medveđa usluga

Kad ti međed učini uslugu.

- Međede, dodaj daljinski!
(međed dodaje daljinski)

   

Naslovi iz novina

Rečenice nastale izvlačenjem reči iz konteksta pomoću specijalnih psiho-lingvističkih metoda poznatih isključivo novinarima. Obavezno su ispisani što većim i boldiranijim slovima kako bi se privukla masa i formiralo javno mnjenje.

-Da li bi ste igrali za našu reprezentaciju?
-Ne u ovom životu!

Naslov: XZY FUDBALER: DA MI JE DA IMAM JOŠ JEDAN ŽIVOT PA DA IGRAM ZA VAŠU REPREZENTACIJU

-Da li ste u vezi sa YX sportistom?
-Jesam, već dva meseca.
-Da li bi voleli da imate sina?
-Naravno, ali ne još uvek.
-Da li imate nešto protiv crnaca?
-Naravno da nemam.

Naslov: XY PEVAČICA: ŽELIM DA MI MOJ DEČKO YX SPORTISTA NAPRAVI MALOG SINA CRNCA

-Da li ste se nekada napili?
-Jesam par puta, retko zaista.
-Da li često vozite službena kola?
-Pa moram, to mi je u opisu posla.

Naslov: ZX POLITIČAR: ČESTO ZBOG POSLA MORAM PIJAN DA VOZIM SLUŽBENA KOLA

-Da li ližete ili grizete sladoled?
-Više volim da ližem, lakše je.
-Koji vam je omiljeni ukus?
-Jagoda sigurno.

Naslov: XZY LIČNOST: NAJVIŠE VOLIM DA GA LIŽEM KAD JE SA UKUSOM JAGODE

   

demokratija

Demokratija je društveno uredjenje u kome je broj lobanja važniji od broja mozgova.

   

Da vas čujem!

Idealan način da pevač na koncertu izbegne pevanje izuzetno teške deonice.

Vi mislili da vam pevač daje da pevate zato što vas voli? Eeeee, sutra malo.

   

Radnja u ruskim klasicima

od 1. do 200. strane : opis prohladnog letnjeg prepodneva
od 201. do 400. strane : opis livade koju treba pokositi
od 401. do 600. strane : opis brkova glavne licnosti romana - kosaca
od 601. do 800. strane : opis suknje koju nosi devojka koja sluzi kosace lebom i rujnim vinom
od 801. do 999. strane : opis kosidbe
1000. strana: zaplet, kulminacija, ubistvo, kajanje, zatvor, oslobadjanje, svadba, svaleracija, tumor na mozgu, smrt.

   

Redakcija "Joy"

Grupa žena (i par muškaraca) koja samo fizički živi u Srbiji, a duhovno doručkuje ceđenu pomorandžu kod Tifanija, pije kafu bez kofeina u Monte Karlu, šopinguje u Milanu, ruča slatkokiselo prkno od jaka flambirano konjakom u Londonu, sere u Berlinu, ludo se provodi i pije koktele sa trodnevnom omudinom pande na Ibici, iznenada upoznaje osećajnog Mirka, menadžera koji obožava Ligu šampiona, bezalkoholno pivo, skvoš i PES, zaljubljuje se na prvi pogled i to objavljuje Tei, Mii i Lei na ručku, onda ciči, skače i pljeska rukama sa njima, kupuje izazovni "Victoria's secret" donji veš, pali mirišljave sveće po sobi i pušta ambijentalnu muziku, senzualno vodi ljubav sa Mirkom u 37 neverovatnih poza za poboljšanje seksa, zatim otkriva da i on voli Kejt Hadson i da tiho jeca na kraju "Titanika", biva isprošena na vrhu Ajfelove kule, "Da! Da! Da!", angažuje Vladanku Celić za dizajn venčanice i tu im se život završava.

Mada se može završiti mnogo brže i svrhovitije, neočekivanom pojavom melodija Edvarda Ojdanića na plejeru za vreme sastanka redakcije.

   

Neiskusna šalteruša

Osoba koju možeš prepoznati po tome što ti pomaže da nabaviš dokumenta koja ti fale.

   

americka srednjoskolska zurka u kuci

nekom srednjoskolcu preko vikenda matorci idu negde na put i naravno da ce se odma praviti zurka i naravno cela skola ce odma za to da sazna. Kuca u kojoj se pravi je dvospratna i obavezno mora da ima bazen. Kod ulazu ce stajati nekoliko osoba koje znaju svacije ime tako da ce pozdravljati svakog ko dodje ( De si Ejmi, De si Tejlor...) U kuhinji se nalaze cetiri momka koji sipaju pivo iz bureta. U glavnoj sobi postoji i kauc a na jednoj polovini je neki par koji se ljubi dok ce na drugu polovinu kasnije sesti momak koji je zaljubljen u glavnu navijacicu. Na zurci je i grupa crnaca kojima ce prici belci koji su u crnackom fazonu i rece im voc ap nigers, ovi ih nece razumeti pa ce poceti da ih ganjaju kako bi ih istukli. Kada na zurku bude dolazila glavna navijacica koja je tog dana raskinula sa momkom, facom iz srednje skole svi ce je gledati i vreme ce sporije teci jedno 5 sekundi. Na spratu se nalaze sobe koje su za prcanje. Osoba cija je kuca ce celo vece paziti na kucu da neko nesto ne razbije ili tome slicne ali dzaba jer ce se uvek neka nezgoda desiti. I ako je to maturska zurka tu ce biti i streber koji sve smara da mu se upisu u godisnjak

   

dobar konj

noćna mora svake prave domaćice.

Za dobrim konjem prašina se diže.

   

zabranjen razgovor sa vozačem dok vozi

... osim ako mu ne zafali neki pojam za rešavanje ukrštenih reči.

1 vodoravno, pet slova (ljubavni sastanak, randevu)?
- Da nije S U D A R ?

   

Kosmička pravda

Termin koji znači, da negde u paralelnom univerzumu postoje lavovi džiberi, koji nerviraju normalne lavove, tako što stavljaju gipsane statue gastarbajtera na svoje kapije!

?
0
0
definicija