Prijava
   

Progledati

U realmu odeće i obuće - dobiti rupu na vitalnom delu. U slučaju obuće, uglavnom znači ujedno i umreti.

(Filip Višnjić, u Cipelgradu):

-Šljapkoooooo! Otac ti je... progledao!
(Šljapko Lokvić ustaje od stola, prebledeo. Prstima polako razmiče roletne. Filip, nosilac loših vesti, stoji ispred njegove kuće obavijen jutarnjom zimskom maglom i nastavlja):

-Što ti Bog ovde uzme, tamo ti vratiiiii...

   

Egipatske piramide

Prastari proizvodi namenjeni za cedjenje soka iz gigantskih intergalaktičkih pomorandži.

   

Ateistini svedoci

Kad se ukrste ateista i jehovin svedok, dobije se osoba koja ti kuca na vrata bez ikakvog razloga.

   

Bedak

Kada ti jedan od likova na ulici koji dele flajere pruzi jedan, a onda se predomisli i povuce nazad. U fazonu, nisi ti dovoljno dobar za ovo.

   

Zidar

Organizam koji transformiše pivo u malter.

   

Guča

Weapon of brass destruction.

   
   

Mažnja

Beskonačna pažnja plus gratis maženje.

   

Fomalni brak

Kada se ne raziđu oni koji više ne umeju da se sretnu.

   

Četkica za zube

Nekako je svakoj babi ova alatka najdraža kada želi da prefarba izrasle sede u aktuelnu tamno mahagoni boju,iako je odavno izmišljena četkica za nanošenje farbe na kosu.Kada izgubi prvobitnu dužnost pranja proteze,četkica za zube postaje glavno sredstvo za ulepšavanje babe.

   

Nemoj više da piješ

Nešto što nema nikakav efekat kad to čujete iz usta jednog psa.

Kasno je, već ste preterali.

   

Rutinski seks

Seks koji se podrazumeva. Planiran i bez prevelike želje za njim. Pre nastupanja je "može i ne mora", kad nastupi je samo "ne mora". Oba partnera se vode mišlju kako drugi partner to želi, pa ne žele da mu ubiju nade. Uglavnom je krivac navika.

misionarska poza

ona (besciljan pogled u stranu):
-(još malo pa ću potpuno prestati da ga osećam) :dahće kao ker:
on (glava okrenuta suprotno od njene):
-(kolike li su šanse da me ne provali ako odglumim orgazam?) :nastoji da se nekako održi u funkciji:

doggy style

ona (smorena faca bez bojazni da će je primetiti):
-(majku mu, završi više) :vriska i cika:
on (smorena faca bez bojazni da će je primetiti):
-(Dragana, Sanja, Milica... brzo, daj nešto) :nastoji da se nekako održi u funkciji:

jahaća poza

ona (gleda u plafon, kako bi sakrila pogled):
-(nastoji da uradi nešto što bi ga ubrzalo, al džaba)
on (gleda u zid, nadajući se da ona neće spuštati pogled):
-(umoriće se valjda jednom...) :nastoji da se nekako održi u funkciji:

---------
Niko nije zadovoljan i svi sve kuliraju.

   

Kultura u dnevniku RTS-a

Predstavlja višeminutni deo dnevnika, neposredno pre sportskog bloka, u kome ženski glas vrši analizu (kritiku) nekog skorašnjeg kulturnog događaja (izložbe, pozorišne predstave, opere,...). Ako ste samo običan smrtnik i građanin, nakon izlaganja ove gospođe nemo ćete neko vreme blenuti u TV i pokušavati da sastavite nešto smisleno od one 3 reči koje ste razumeli u njenom celokupnom petominutnom izlaganju..

Kritičarka: Pre nego što postavim pitanje umetniku izneću malu analizu ove predivne izložbe. Umetnik svojom najnovijom izložbom kao da traži svoj prostor u larpurlartizmu, onako tipično Hegelovski on vrši kontrapoziciju individue u gradacijski raslojenu personu želeći da ukaže na sveprisutnu kontemplativnu degradaciju onog Kantovskog unutrašnjeg Ja. Za kraj ove analize možemo samo navesti citat Andre Bretona :"Fizička hibernacija ili put u beskonačno, jutro među pšenicom. " koji daje Raison d'être ovom umetniku i ovu izložbu stavlja na pijedestal savremenog surealizma.
Sad možete li nam reći na šta ste ciljali kad ste odlučili da nam izložite ovo delo u vidu belo okrečenih zidova?

umetnik: Naime, izložba još nije počela, tek treba da okačimo slike..

kritičarka: Aha...

   

nanosekunda

Vreme koje protekne od trenutka kada sednete na prazno mesto u gradskom prevozu pa sve dok se ispred vas ne pojavi trudna baba ratni invalid i zatraži da joj ustupite sedište, bilo direktnim obraćanjem tj. rečima, bilo indirektnim obraćanjem koje se javlja u dva oblika: 1. umirući kašalj jedno 5 cm od vašeg uveta 2. pseći pogled u pravcu drugih putnika koji za cilj ima da inicira hajku na Vas.

   

Adis Abeba

Habibi Adebajor je bilo dosta svega, radila je kao manikir majstor u kozmetickom salonu u Čadu, bio je avgust i sezona branja ovsene raži. A svi znamo, najgore je raditi manikir ljudima kada dodju iz polja. Njen suprug Adis Adebajor bio je jos očajniji jer je shvatio da neće biti u stanju da donese hleb (plodove hlebnog drveta tačnije) na sto, hleb koji je tako žarko čekao tromesečni Obafemi. Naime, Adis je pre nekoliko meseci potrošio svu ušteđevinu na kupovinu priplodnog bika, za kojeg ce se kasnije saznati da je homoseksulane orijentacije i da je za spolno opštenje sa ženskim jedinkama zainteresovan kao i Papa Ivan Pavao II za rezultate Lige Budućih Šampiona. Odlučili su, napustiće sve i otići u Etiopiju, zemlju večitog proleća, i tamo otvoriti agenciju za finansijski konsulting i grinfild investicije. Put nije bio nimalo lak, no, godine 1868. oni stigoše u odredišnu zemlju. Razvili su šator na prelepom proplanku i dok je Adis rešavao Sudoku (srednje težine), Habibi je proveravala spisak za put koji su napravili pre polaska kako bi utvrdila da nešto nisu zaboravili. U tom trenutku nedaleko od njih prolazio je industrijalac(u nastavku: bogati industrijalac) koji je u potrazi za naftnim nalazištima naišao na ovu oazu crnog zlata i učtivo upitao gospođu Habibi sledeće :”Ti,ti, buđava, kako se zove ovo mesto?”. No, ona ništa nije odgovarala već je nemo posmatrala spisak. Između stavki plazma i vlažne maramice uočila je neprecrtan pojam “beba” i u istom trenutku je iz sveg glasa uzviknula :”ADIS, A BEBA?”. Bogati industrijalac(u nastavku: prebogati industrijalac) je čudno pogledao i promrljao :”Čuo sam te, ne moras da se deres, konjino jedna.”. Na ovom mestu prebogati industrijalac otvorio je rudnik ”Adis Abeba doo” oko kojeg se kasnije razvio velelepni grad. Ovo je istinita prica o nastanku jednog prelepog grada i njegovog imena, današnje prestonice Etiopije.
ps. Mali Obafemi je danas živ i zdrav i igra fudbal za Javor iz Ivanjice.

   

Toliko je ružan, prepoznao bi ga među 10 Rumuna

Ovaj izraz proistakao je iz činjenice da je veoma teško naći individuu rumunskog porekla iole prijatnog izgleda ili čak lepu(ovo samo u teoriji, u praksi nije zabeležen nijedan slučaj). E sad, ako svojom ružnoćom uspete da zasenite 10 Rumuna tj. da ih nadružnite do te mere da kad vas neko ugleda u grupi istih počne da plače od bola koji vaš izgled nanosi te skrene pogled ka Rumunima kako bi odmorio oči, tada Vam skidam kapu i stavljam preko svojih očiju.

   

Backup odeća

Su stvari koje nosimo nekoliko dana neposredno pred polazak na neko putovanje, onoliko koliko je potrebno da operemo i opeglamo omiljene stvari. Taj fundus se najčešće nalazi na dnu police i čine ga:
- dečija garnitura (omalele stvari iz osnovne i gimnazije),
- Čarli Čaplin kolekcija (pocepane i isflekane stvari),
- UNPROFOR linija (odeća od ćaleta/keve/brata/sestre).

Steva: E brate ne mogu da verujem, Sale pali za par dana dole kod njega u Hrvatsku na more a nije nas zvao.
File: Kako znaš, je l’ ste se čuli?
Steva: Ma jok, vid’o sam ga pre neki dan iz tramvaja bio je obučen u kevinu venčanicu..

   

Sinonimizacija imena fudbalskog tima

Kretenski običaj sportskih komentatora da se, kako bi izbegli ponavljenje imena određenog tima ili reprezentacije u susednim rečenicama, služe alternativnim nazivima tih timova koji idu od banalnih do još glupljih.

I ovo je prvi put da se Srbija kao samostalna zemlja sastaje sa reprezentacijom Francuske jer naime kada smo prošli put igrali sa Galskim petlovima bili smo u zajednici sa Crnom Gorom i tada su Trikolori slavili sa 2:0, mada za zemlju Viktora Igoa, Belmonda.. tada nisu igrali Zidan i Trezege koji inače nisu rođeni u zemlji u kojoj jedu žablje batake a ne moraju...

   

Vađenje zubnog živca

Porodili ste četvorke, doživeli dvostruki prelom noge, bili na gastroskopiji, pažljivo odslušali celokupno predavanje profesora na času Ustav i Prava građana. U prevodu mislili ste da ste spoznali pojam bol u svim njegovim modalitetima. A onda ste otišli kod zubara da vam izvadi živac.

I tako odete vi kod zubara naterni mukom koji proizvodi šestica gore desno da bi vam gosn. Mengele pažlivo promatrajući vaš slučaj i istovremeno sređujući svoju sado-mazo aparaturu rekao da je neophodno umrtviti problematični zub, dakle izvaditi živac iz istog.
A čika zuba to radi sa nekim turpijicama kojih ima pun kurac raznih boja i veličina, i on se onda zagleda u tu gomilicu i birka onako sa sve sve smeškom radosan zbog bogatstva izbora koji je pred njim i onda izabere jednu, pa se ti obraduješ jer je izabrao najmanju, a kasnije saznaš da su bol i veličina turpijice obrnuto proporcionalne veličine, i onda priđe i počne da struže i struže, i posle sat vremena radosno kaže: "super, završili smo", a ti kroz zakrvavljena usta kažeš: "zar već?", a on kaže: "da,da ostala su nam samo još dva živca u tom zubu" i ti onda uzmeš iglu za anesteziju i zabodeš mu u oko i tako......

   

Patišpanj

Sastojak kojim majke uče svoju decu od najranijeg detinjstva važnu životnu lekciju da nijedan ekstrem nije dobar. Kao i životu kada ti dođe period u kome ti se sve čini da je do jaja (tj. ko pjur čokolada), a ti se spusti malo na zemlju (tj. uproseči situaciju sa određenom količinom patišpanja) kako bi ublažio kasniji neminovni pad (tj. period koha i šnenokli).

keva: E sine evo gotova ti je rođendanska torta, vi' kako je lepa...
mića: pa što si bre kevo opet pravila ovu sa kilo leba, znaš da ne volim takve...
keva: Mora sine tako, taki je recept, a i nije to hleb što ti kažeš, to ti je patišpanj..
mića: Šta god...

#104
+28013
94
definicija