Prijava · Registracija
66 : 8
16 em plus     16 em minus
67 : 8
66 : 9

Na izlaznim vratima

Spreman da izleti iz sistema, samo čeka da ga neko šutne u dupe dok bleji pred kapijom sa A4 papirom za razduživanje radne uniforme.

Četvrta lična greška, žuti karton i uklizavanje na granici dobijanja drugog, ukor pedagoškog veća, provaljivanje pronevere novca sakupljenog za deset godina mature od strane ošišanih ovaca.

- Petroviću, ah Petroviću...
- Šta se desilo, gospodine šefe smene?
- Snimila te kamera kako crtaš erektivni kurac na tabli za Quick Kaizen i ideje zaposlenih.
- A to! Gledajte... Ja sam na izlaznim vratima firme, ističe mi ugovor za koji dan. Još sam preko Adeka, tako da prvi ima da letim. Skinuta je cela treća smena, od eventualnog produžetka nema ništa jer su kapaciteti smanjeni a ima višak radne snage.
- Je l' tako?
- Sve je tako. Ima da kuvate ovde do septembra, eventualno Nove godine, i onda Žabari odoše na istok. Tako da bih tada svejedno izleteo. Ovako sam miran, odoh na selo da zapatim aroniju, pokojni patrijarh je govorio kakva čuda pravi. I Bog da me vidi.
- Da je aronija toliko delotvorna tvoj patrijarh i moj Tito bi još uvek bili živi.

86 : 13
16 em plus     16 em minus
87 : 13
86 : 14

Prećutano

Poenta. Ogoljena suština. Jedna rečenica koja pogađa direktno u metu. Rečenica koja se obično prećuti.

Postoji u čovjeku neka nejasna težnja da prećuti ono najbitnije. Da govori satima, ali da ne kaže poentu. Da ostane nijem kada treba kazati krucijalno. To počne rano. U mladosti. Jednom oćutiš, strpaš duboko u skladištu svoje podsvijesti i zaboraviš. Zaboraviš? Teško. Rečeno se zaboravlja. Rečenom se oprašta. Oćutanom, hm... Ono što nisi rekao nikada ne zaboraviš. Uvijek će ti stanovati negdje na vrhu jezika. Kao prokleta duša koja lebdi između života i smrti, prećutano lebdi između ćutnje i želje da se kaže. Na vrhu jezika. Tik pred puštanje u etar... ali tu i ostane. Do kraja.

Neki ljudi oćute svoju bit. Suštinu svog postojanja. Nikada je ne podijele sa drugima.
Želio je da bude pjesnik. Da piše za djecu. Želio je da bude glumac. Da pusti brkove kao Zoran. Želio je da živi u Dablinu... Oćutao je. Nije imao hrabrosti da kaže. Da pokuša. Postao je računovođa. Ne živi loše. Spolja. I dan danas kucka u telefonu nasumične stihove, dok čeka zeleno na prometnoj saobraćajnici. Obriše kad stigne kući. Oćuti.

Gdje bi nam bio kraj da smo rekli sve što je trebalo? Zar bi mi žena bila Jovana a ne Žana da sam rekao? Bih li živio gdje živim? Da li bi me i dalje smatrali lošim da nisam ćutao?

Oćutano grize. Oćutano ujeda. Krvavo. Bolno. Vječno.
Riječi su da se govore, osjećaji su da se iskažu. Nemojte ćutati. Posledice izgovorenog ne mogu biti gore od onog oćutanog. Šamar ne boli. Prezir je prolazan. Tuga se liječi. Samo oćutano postojano traje. Mori i ne da mira.

Zašto sam ovo napisao? Zato što... hm.

12 : 6
16 em plus     16 em minus
13 : 6
12 : 7

Olovni tuš

Rafal. Rešetanje prangijom.

- Braćke, ala vonjaš, trebo bi ti jedan olovni tuš.

236 : 29
16 em plus     16 em minus
237 : 29
236 : 30

Fotokopiranje

Obrtanje ture u kafani.

- Mali, ev' ti dve crvene i da nam fotokopiraš ovo! 'Ajde!

116 : 20
16 em plus     16 em minus
117 : 20
116 : 21

Kip slobode

Riba na svadbi, koja pozira za slikanje sa uhvaćenim bidermajerom.

24 : 4
16 em plus     16 em minus
25 : 4
24 : 5

Vodopad

Najčešći epilog bračnih voda nakon što se iste pretvore u brzak.

- Ženo, 'de su mi čarape?
- Hoću razvod!
- Gde da potpišem?

35 : 3
16 em plus     16 em minus
36 : 3
35 : 4

Zaređati

U relativno kratkom vremenskom periodu, više puta ponoviti određenu radnju/aktivnost a koja inače ne spada u uobičajenu životnu rutinu svog/svojih korisnika. Nešto kao deža vi...samo stvaran i tebi i drugima.

- Ti, sine, baš zaređao, a?
- ŠKK, ćale?
- Pa, evo već nedelju dana kako redovno dolaziš pred zoru kući, provodiš se izgleda mnogo lepo a ispiti se samo gomilaju...
- Ma, opušteno, bre, kad zaređam sa položenim ispitima drugu ćeš ti pesmu pevati, hehe...
- Ja bih voleo, sine, ova trenutna mi baš izašla na nos...

------------

- Dobro veče, vozačku i saobraćajnu...
- Pa, pička mu materina, 'de baš večeras kad sam zaređao po Slavama?!?!
- Jebiga, gospodine, moramo i mi od nečeg da živimo...

------------

- Daj, bre, kume, ovo nam je peta kafana večeras, baš smo ga zaređali, da ne preteramo, a?
- Ih, da preteramo :hik:...Pa ne razzzvodi se kum :hik: svakog dana, kumaro, 7 godina ja čekam dodem u kafffanu, nemoj da mi kvariššš sssad! :hik, podrig:

------------

- Ooo, Mile, sto godina, šta ima, kako žena, deca?
- Eh, prijatelju, nismo baš najbolje...Ja i žena nešto zaređali po lekarima, te ovo nam nisko, te ono nam visoko, niko ne zna šta nam je...
- 'El ste vi i dalje tamo na Bežanijskoj Kosi, Prva Mesna?
- Da, što pitaš?
- E jebiga, Mile, onda živite u stanu od azbesta, trebalo je neko odavno da visi na Terazijama zbog toga...

23 : 10
16 em plus     16 em minus
24 : 10
23 : 11

Ture bure valja

Erdogan.

101 : 6
16 em plus     16 em minus
102 : 6
101 : 7

Spomenik podiže sebi za života

Kratka rečenica, ali ako stoji na spomeniku govori mnogo o pokojnikovoj situaciji, više nego i testament Pantelije Topalovića.
Zašto bi neko trošio pare na advokata i testament kada tako jednostavno može da popiša sve naslednike za vjek vjekov, JER (posle takvog epitafa uvek ima nenapisano JER)...

-Moše Štajn-
APOTEKAR

... dece nisam imao, pokušavao sam da se oženim ali nije išlo, sve nade sam polagao u sinovca Joakima a on me je izdao koristeći moju radnju da krade i preprodaje barbiturate, pravi Labelo sa uljem od kanabisa i pokušava da sintetiše neki "kristal met" što je gledao u seriji zbog čega se i zapalila. Da stvar bude još gora sav profit je zadržavao za sebe, daBogda ga u Kibuc poslali da sadi luka. Bolje ja da to uradim ovako, platio sam i grobno mesto 200 godina unapred, a posle da se proda najboljem ponudjaču i od tih para da se napravi jedan dobro opremljen Golem da kazni njegove naslednike.

-Milivoje Tankosić-
POLJOPRIVREDNIK

...nije Milivoje blesav, znam ja sa kim sam se po treći put oženio, pa Ljiljana je sahranila drugog muža sa prvim svekrom, a mene je garantovano planirala sa onim tečom obućarom što svi kažu da je bio peder, pa da me u grobu trti. A i jebo sam je sa ovim spomenikom kvalitetno ahahahahaha, da sam imo 5000 evra bi potrošio, a ne samo 2000, kurac će da prepokrije vikendicu u Vrujcima hehehe...

-Kostadin Arambašić-
AUTOPREVOZNIK

...nisam video veća govna od vas moje dece, bolje da sam u poljski klozet izdrkao nego vas napravio, i vaše majčine pizda li joj materina kurvina. VAS da pustim da me saranite? Pa vi ne biste bili sposobni da me zamotate u najlon i bacite u jarugu kad budem mandrknuo. Za sve oko sahrane sam zadužio Žiku Džbonglu što sam mu ostavio i tamića sa preporukom da vam, ukoliko se pojavite jebe mamu kockarsku, narkomansku i kurvajnsku. Marš u pizdu materinu!

23 : 5
16 em plus     16 em minus
24 : 5
23 : 6

Senfi stik

Tradicionalni srpski proizvod za demokratsku promenu vlasti.

- Kad ja uzmem govnjivu motku!