španska serija

citalac 2009-01-17 02:03:59 +0000

Kratak siže: u početku Gabrijela živi u štali, nema jednu nogu, gluva je, slepa, nepismena i siromašna. Nema za hranu pa mora da jede šljunak.
Posle 100 epizoda Gabrijela i vidi i čuje. U 120-toj epizodi izraste joj noga. U 150-toj epizodi postaje direktor banke.
U 250-toj epizodi dobija napad slepog creva, svi muskarci u seriji plaču. U 300-toj epizodi saznaje da ima oca, brata, majku, očuha, jetvru i svekrvu, i da su svi oni veoma bogati te je samim tim i ona bogata naslednica. Svi muskarci u seriji plaču. U 312-toj epizodi saznaje da joj je otac sam sebi brat blizanac a da joj je majka umrla čim se rodila. Svi plaču, naročito se u tome ističu muški likovi.
Dve epizode kasnije banka koju vodi bankrotira, svi je mrze, ona plače, svi u seriji plaču. Plače i režiser i scenarista i koscenarista.
Ta epopeja traje cirka 20 epizoda.
U 340 epizodi vraća se do štale u kojoj se rodila i tamo joj gatara kaže da ce imati sreće u životu. Plače Gabrijela, plače gatara, plaču svi muskarci u seriji, plače moja baba koja prati tu seriju, plačem i ja jer je Gabrijelu konačno krenulo.
Na kraju, posle 500 epizoda proročanstvo se ispuni, moja baba počinje da prati drugu špansku seriju u kojoj, na početku, Lusinda živi u štali, nema jednu nogu, gluva je i slepa...

17
438 : 48
  1. ++++++++
    Zar i Lusinda nema nogu?
    Boze jadan taj spanski narod ... odoh ja da placem

  2. Ja ne verujem u ovih 27 jebenih pluseva.Koliko ste vi svi ustvari krečana jedna najobičnija.
    Čitalac ništa za tebe,tebi samo minus. :)

  3. Ahahahahhahahaa.... :) Rasplaka me.

  4. Alal vera, dao bih ti sto pluseva, majke mi.

  5. Savrsena defka. Kad se sad nisam pokidala od smeha, nikad necu. :)

  6. чуди ме да ово није било одабирано...
    +

  7. чуди ме да ово није било одабирано

    Могли би да туре на насловну :) +

  8. aj bacite ovo na naslov koji vam je

  9. Ovo bi stvarno valjalo odabrati. I dalje se cerekam ko budala kad pročitam.

  10. Zasluženo u odabranima.

  11. Opet dobro probiranje po predlozima, urrade.

  12. Jeste da je ova odabrana starija, dao bih plus da nisam prevideo da je napisana pre 6 godina, ali:
    http://vukajlija.com/10-korisnih-saveta-ako-se-nadjete-u-latino-sapunici/91089

    Overeno i zapečaćeno.

  13. kol'ko je ovo dobro.

  14. @Bulgakov

    Hoćeš da kažeš da je Tulumbać zatovrio sagu o definicijama vezanim za španske serije sa tom defkom i da niko posle njega ne može (ustvari može, ali popiće minuse) piše o njima.

    Skroz dve različite vrste defki, ova u neku ruku i brutalnija sa hiperbolisanjem, dok je ta Tulumbaćeva više za neku gotivan tekst koji se mogao naći u CKM'u. Obe su genijalne, ali po meni različite.

  15. @sunshine
    Meni je tulumbaćeva genijalna, pročitao sam gomilu na istu temu (španske serije, sapunice, Tv sapunice), nijedna nije ni prismrdela. Zato sam napisao overeno i zapečaćeno, podrazumeva se valjda da je to lični stav, taman da nekom branim da piše o tome.
    Nažalost, ovoj sam dao minus jer sam mislio da je nastala posle tulumbaćeve. Tek posle sam video da je starija, zaslužila je plus, ali ništa posebno, opet što se mene tiče.

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.