Prijava
   

Sponzoruša

Osoba ženskog pola, pripada gradskom delu populacije. Starosna dob im nije određena pa ih možete videti od školskih klupa do direktorskih mesta. Istina, starije je teško detektovati na prvi pogled zbog godinama građene mimikrije. Najveći deo je u grupaciji od dvadeset do trideset godina starosti. Postoji nekoliko podvrsta, ali je dugogodišnjom analizom utvrđeno da verovatno potiču od iste pramajke, pa su varijacije među njima samima minimalne i neprimetne za neiskusno oko. Početkom devedesetih su munjevito nametnule trend, pojavivši se odjednom, ne ostavljajući bilo kakav trag za sobom, pa je teško utvrditi kada i kako je sve počelo. Lepe ali sirote, u svakom pogledu mučenice, poreklom uglavnom iz nižih materijalno-intelektualnih slojeva društva, izborile su se za svoje mesto u gradskoj vrevi. Ipak, postoji veliki broj primeraka onih koje potiču iz materijalno stabilnijih slojeva. Takve sebi mogu da priušte razne izgradnje, ugradnje i nadogradnje koje rođenjem nisu dobile. Neka se čitalac ne navede na pogrešan zaključak da su takve iz razloga materijalne situiranosti nekim slučajem duhovno napredne. O ne, nikako. Svima im je zajednička duhovna beda, intelektualni plićak, jeftino pomodarstvo, klonirana spoljašnjost, prazne priče. Prioriteti su jet-set život, dobar provod na hit mestima, skupi automobili, brzi motorcikli, žestoki momci sa vrelog asfalta. Naravno, sve ovo treba uzeti kao relativan pojam, jer što je sponzoruša na nižem ili višem razvojnom nivou, to su i materijalna i statusna dobra kojima teži niža, odnosno viša. Početkom 21. Veka i uvozom raznih časopisa na srpskom jeziku i prevedenih TV serija, prečesto vrlo pogrešno shvaćenih, primećeno je oslobađanje od provincijskih stega i ograničenja, pa samim tim ova grupacija evolutivno mutira u nešto do sad neviđeno na ovim prostorima, pri čemu je svaki vid borbe protiv ovog trenda nemoguć i predstavlja bitku sa vetrenjačama.

Komentari

Čovek je objasnio, +

uopste nisu glupe veruj mi... ne volim ih, ali tako je...
masa njih zavrsi fakultete, ali zasto bi neko fakultetski obrazovan radio za platu od 30ak hiljada kad moze da se jebe za duplex kod arene, kola, i kreditnu karticu sa soma evra mesecno za krpice?
pricaju mozda prazne price jer sponzor ne trazi nobelovku za karanje vec neku koju moze najlakse da seta kako hoce dok ona muze... ali to i njima odgovara cim dopustaju...

@izzy

Mislim da si preozbiljno shvatio moju definiciju. Ovo je trebalo da bude sprdnja i parodija na njihovu pojavu.
Kao što napisah gore, njih ima i na direktorskim mestima i td i td...
Ima ih i sa završenim fakultetima, ali fakultet ne znači obavezno sertifikat inteligencije. Više nije pitanje pola, muško ili žensko. Mislim da je poštenije biti prostitutka i od toga živeti nego zarad plastične kartice i ne znam čega sve, trpeti neku lobanju i sirovinu. Ako neko sa fakultetskom diplomom i dobro plaćenim poslom trpi nekog kromanjonca iz nekog iskrivljenog statusnog razloga, onda za takvu osobu nemam šta da kažem sem da u glavi mesto mozga ima ispraznu kašu, u najboljem slučaju bozu ili limunadu. Džaba sve diplome, džaba sav negovan izgled, kada mozga i pameti nema.
Živeli!

>>>>>Mislim da je poštenije biti prostitutka i od toga živeti nego zarad plastične kartice i ne znam čega sve, trpeti neku lobanju i sirovinu. Ako neko sa fakultetskom diplomom i dobro plaćenim poslom trpi nekog kromanjonca iz nekog iskrivljenog statusnog razloga

eh, a sta ako se stvarno zaljubi u tog kromanjonca, ljubav nema granice :p