Prijava
 1.    

  Vinarenje

  Proces u kome gotivan ortak iz kraja postaje papučar.
  Nekada je umeo da ubije gajbu Jelena kad mu se otvori dizna, prdi, podriguje i galami u pripitom stanju, a sada sa svojom dragom, njenom koleginicom i koleginicinim papučarom degustira vina iz Provanse.
  Nekada mu je jedini izbor bio da li će Jelenka stući iz braon ili zelene flajke, a sada bez blama konstatuje da je vino koje pije prepoznatljivo po svom voćnom karakteru, mirisu koji podseća na zrele višnje, punoći i mladalačkoj svežini ukusa i karakterističnoj rubin boji. Ne libi se da primeti da se samo poznavanjem male vinske tablice množenja dobija ključ za vinsko nebo, što znači da se samo poznavanjem osnovnih elemenata vinske kulture može istinski i duboko upoznati veličina vina.

  Ortak: Brate aj na vops večeras kod Vlade Nosoroga
  Vinar: Išao bih ali Stanislava i ja večeras idemo sa njenom koleginicom i koleginicinim dečkom na jednu degustaciju. Tamo iz vino služe i uvozne krekere, sireve i groždje, zaista je divno. Pozvao bih te ali se plašim da će Stanislava da se naljuti.
  Ortak: Hahahah brate ne mogu da verujem kakav si vinar postao. Znao sam da si osvajač zlatne medalje u papučarenju ali vidim da ti i vinarenje ide od ruke…