Prijava
 1.    

  Vratiti

  Reč koja u većini slučajeva označava povraćaj nečeg pozajmljenog ili stavljanje nečega uzetog nazad na svoje mesto, međutim u slengu se često koristi i kao reč za osvetu.
  Vraćanje kao osveta može da bude različitog intenziteta i sa različitim posledicama. Može da bude vraćanje istom merom, ili kako se drugačije kaže vratiti milo za drago gde se sveti na potpuno isti način ili sa istim posledicama i vraćanje sa kamatom kod kog mnogo više oštetiš subjekt vraćanja i vratiš mu makar duplo.

  - Ej brate.
  - Ej matori, šta se radi?
  - Ništa specijalno, bili kod čika Pere u poseti u bolnici, evo sad smo stigli.
  - Što je čika Pera u bolnici, šta je bilo?
  - A ti ne znaš?
  - Jok bre. Šta je bilo?
  - Pa znaš juče popodne kada smo se ubili k’o majke od one rakije što je izneo Peđa Šiptar?
  - Kako ne znam matori puz’o sam do kuće.
  - I Đole ode kući tako pijan, a teta Dragica i čika Pera nisu bili tu. I legao on da spava, a oni se vratili nazad i zvone, kucaju, lupaju, a ovaj ne čuje ništa. Spava k’o zaklan.
  - Pa šta se čika Povredio dok je razvaljivao vrata?
  - Ma ne bre. Palo njemu na pamet da od komšije pozajmi merdevine, taman ima neke što mogu da dohvate do prvog sprata, i da mu lupa na prozor od sobe.
  - Au, već vidim belaj.
  - Popeo se čika Pera i počeo da lupa, ovaj se probudio i onako pijan i sanjiv odjednom vidi ćaleta na prozoru na prvom spratu kako mu maše da otvori i urla na njega kroz staklo. Istripovao se Đole da sanja, jer otkud ćale na prvom spratu na prozoru i maše, prekrstio se, otvorio prozor, gurnuo merdevine i vratio se nazad u krevet. Polomio se čovek sav, još upao u neke ruže. Ma unakazio ga.
  - A da mu nije to vratio za ono kada je ukrao dedi mobilni iz sanduka, pa ga čika Pera prebio k’o konja i poslao u urgentni?
  - Moguće da mu je vratio, budala je on. Cela ta porodica je malo prehlađena.
  - Vratiće mu ovo čika Pera s’ kamatom.