Prijava
   

Vučićević

Pokondirena tikva i dron u jednom čoveku. Slika i prilika Vučićeve pudlice koja se odaziva na ime Dragan J. Vučićević. Borac za pravdu koji kad ostvari svoja prava, počinje da širi nepravdu samo zarad lične koristi znajući da iznad njega stoji neko nedodirljiv koji će sprečavati druge da mu se suprotstavljaju. Često ide protiv svojih nekadašnjih saboraca, a sa dojučerašnjim neprijateljima postaje veliki prijatelj jer mu je to u interesu. Navikao se veoma brzo na bolje pa sad ne bira sredstva da zadrži visok položaj. Do juče čovek iz naroda, danas najveći snob. Do juče jede Matijević paštetu i polubeli hleb i viče: "Drž'te lopova!", a već danas kad je "sklonio lopove" ponaša se isto kao i oni protiv kojih se borio, preti i drži pridike drugima sve to uz kavijar i šampanjac.

- Ja ne znam o čemu ti pričaš. Ne možeš da mi pričaš o nekim pravima radnika kad ja vidim da niko ništa ne radi i da svi hvataju krivine!
- Jebote, šta je tebi? Otkad si postao šef proizivodnje, ti nas samo zajebavaš. Jesmo li menjali direktora da bi nam bilo isto? I direktor je bio naš čovek, sad je postao gori nego prethodni. Jesmo li se za to borili? I mi imamo prava! Jesi li uz nas ili uz onu pokondirenu tikvu, što je do juče pio pivo ispred prodavnice sa nama, a sad ni da nas pozdravi kad nas vidi, a iz kafane ne izbija. I nemoj da mi se tu širiš. Ja sam ti pomogao da postaneš to što si, ja ću kosti da ti polomim.
- Slušaj, ja neću da trpim takve neradnike kao što si ti. Šta si ti? Vođa pobune? Ja moram direktora da obavestim o svemu. Ako ne počnete da radite i nastavite da me sabotirate, direktor će naći nove radnike, a vi ćete na ulicu. A ti ćeš za ovu pretnju da odgovaraš, ne samo kod direktora.
- Dobro, Vučićeviću, izađi iz direktorovog dupeta, neću ti ništa. Neka te, neka! Namestićeš ti sam sebe na neomašćen kolac.