Prijava

Прочитао "1984" и такође ми се више свиђа од Хакслијевог "Врлог Новог света". Очекивао сам да ће се Смит на крају изборити и срушити систем, и разочарао ме је крај књиге, у том тренутку када прочитате крај, осећате се као да сте све оно уназад беспотребно читали, јер протагонист није успео. И онда кад се све слегне, поука долази на површину. Највише ми се допада она једноставан део који гласи 2+2=5 а носи велико значење.

у том тренутку када прочитате крај, осећате се као да сте све оно уназад беспотребно читали, јер протагонист није успео.

Никако то не можеш рећи.
Поред ове две, прочитах и "Нико и ништа у Паризу и Лондону". Занимљиво и крајње реалистично.

Ниси добро разумела. Прочитај реченицу поред те. Рекао сам "у том тренутку", и ја сам баш на крају помислио "јебо те, што овакав крај, мислио сам да ће сјебати систем". Онда сам затворио књигу и поука је сама дошла. А никако нисам мислио да је књига џабе прочитана.

Хебига, рекао си да осећаш разочараност, била она у трену или не. Него, шта је све од Орвела преведено код нас?

http://sr.wikipedia.org/wiki/Џорџ_Орвел#.D0.94.D0.B5.D0.BB.D0.B0

Verovatno sva ova na cirilici. Burmanske dane sam citao, dosta dobra knjiga, mada depresivna do bola.

Citao sam 1984. i Zivotinjsku farmu od doticnog. Fantasticne su. Imam njegov komplet knjiga iz 1984. pa cu i ostala dela da procitam. Kakva slucajnost da imam 1984. koja je stampana 1984. :)

Зелене корице? Ја сам из библиотеке узео и била је исто из 1984. штампа.

Crne. Tvrd povez. Deo kompleta. Imaju i uvijace one, a na njima su slike ljudskih prstiju nabodeni na viljusku.

Аха, ту сам покушао лицитирати на Лимунду, сјајна понуда била, али сам изгубио. Ова што сам ја узео је од неког другог издавача, али иста година, има на крају и објашњен као речник Новоговора.

Ima i moja recnik na kraju.

Odličan književnik. Trenutno čitam po treći put "Životinjsku farmu", a čitao sam nedavno i "Bez prebijene pare u Londonu i Parizu". 1984 je fantastična, tu je sve jasno.

Човек је био један век испред свог времена.

Procitao sam "Niko i nista u Londonu i Parizu", ima par godina i definitivno je jedna od knjiga koju valja procitati ponovo.

čovjek objašnjava