Prijava

Putovanje kroz vreme je moguće samo u retardiranim filmovima i Ajnštajnovoj Specijalnoj teoriji relativiteta, za koju je sam rekao da je pogrešio pred smrt. Ša se ložite.

Ja sam došao iz prošlosti, znam o čemu pričam. :)

Specijalnoj teoriji relativiteta, za koju je sam rekao da je pogrešio pred smrt.

hahaha, advokat presudio Ajnstajnu, ajde Gambi vrati se odakle si doso (proslost) pa proveri ovo sto si rekao.

Терминатор је дошао из будућности, немојте да тролујете.

Bas sam zavrsio sa izgradnjom vremeplova. Kao dokaz cu da se vratim par sekundi u nazad i da komentarisem bas na ovoj temi. :)

Pročitajte prvi post bre u koje vreme bi se vratili nisam ni ocekivao da mnogo vas veruje u putovanje kroz vreme ovo drugo pitanje me vise interesovalo

Путовање кроз време је немогуће, бар на начин на који мислимо да треба да постоји. Одеш у прошлост и рокнеш претка.... значи не постојиш и ткао даље и тако даље.
Ако би стварно желели да одемо кроз време, можемо то урадити, али не путовањем кроз време већ путовањем у свемир у којем се тај део времена дешава сада.
Да прецизирам.
Теоријски је могуће да постоји велики број стварности у овом мултиверзуму где су милиони временских могућности и потенцијалних будућности. Прецизније: постоји свемир који је толико сличан нашем да се чак ни не разликује и све ите истим временским током као код нас док се рецимо ВИ у једном од тих одлучите за једно а у другом за нешто друго. Касније се кроз време које пролази та сва свемира разликују све више и више јер сте у једном урадили једну, а у другом другу ствар што за собом повлачи велики број последица у оба свемира... Замислите да јутрос нисте отишли на посао... ил ида сте урадили ово или оно... Теорија: ШТА БИ БИЛО КАД БИ БИЛО?
Могуће је такорећи, да постоји мноштво свемира са свим могућим реалностима. Рецимо у једном од њих се ниакда није догодило стварање сунчевог система....
Е сада, ако би смо прво доказали да ткао нешто постоји, па затим пронашли свемир скоро сличан нашем, ал исе рецимо у њему одиграва стварност у рецимо 1883. години... то би био једини начин да путујемо кроз време....
Тамо можемо да рокнемо кога хоћемо а да то нема последице по нашу будућност и самим тим нема временског парадокса. Све остаје у том свемиру... Вратимо се у наш и видимо да је све океј...
ПАРАЛЕЛНИ светови... ТО ЈЕ РЕШЕЊЕ ПУТОВАЊА КРОЗ ВРЕМЕ... или бар привидног путовања....

Tad bi znao da l' me je riba varala. Sigiran sam da laže, fuksa jedna!

Laže gambi
jebi ga nisam znao da je stobom

Jebo si ježa u ledja kad te stignem!

Ja putujem kroz vreme!

Ја бих убио Масима Савића и онда се вратио у прошлост и поново убио Масима Савића.

JA TI ZABRANJUJEM DA PUTUJEŠ KROZ VREME

Jedino tako, kroz te paralelne univerzume.
Mada nije ni ta teorija bez mane.
Primera radi, mnogo subjektivno bi bilo da verujemo da ćemo naći univerzum toliko sličan našem, pa dalje da se oni razlikuju zavisno od učinjenih izbora. Jer bi to značilo da su svi preci od praistorije do sad, u svim univerzumima činili iste izbore tako da u svima njima postoji stvarnost kakva je danas i u kojoj smo mi, a tek od nas da krene da se menja sve.
A pošto bukvalno jedan korak više ili manje, samo jedne osobe, u samo jednom trenutku može da promeni sudbinu celog sveta (a kamo li svi, i mnogo značajniji izbori, mnooogo više osoba, tokom cele istorije sveta), šanse da postoji univerzum sličan našem su ravne nuli.
A u onom smislu u kom se najčešće misli o vraćanju kroz vreme... Mislim da je nemoguće.
Jer prosto, nemoguće je izolovati tu kapsulu/mašinu/skalameriju koja bi vratila vreme unazad. Sve i da naučnici uspeju da naprave mašinu sposobnu za putovanje kroz vreme, kada bi se ona uključila vreme bi se vratilo tako što bi taj "vremenski pilot" krenuo unazad i ugasio mašinu. Hoću da kažem, ne bi bilo moguće da se vreme vrati unazad za sve čestice u univerzumu, osim za tu mašinu (ili šta već) koja bi služila za vraćanje vremena.
Komplikovano je, i ja sam umoran, ali prilično sam siguran da se može shvatiti šta sam hteo da kažem, ako se čovek udubi.

Mudro zboriš Jogurat.

Vrijeme ne postoji.

А то је требало да буде моја прва реченица на овој теми......... :))

ПА јесте, што се тиће тих паралелних универзума, избори су се правили од самог Биг ББенга... Али... Као што је вероватно да постоји негде у свемиру нека инелигентна цивилизација слична нашој, тако је вероватно да међу тим милијардама паралелних стварности постоји једна слична нашој.

А то је требало да буде моја прва реченица на овој теми......... :))

Jebiga. :)

Jedini vid putovanja kroz vreme jeste da se popneš na krov neke zaista visoke zgrade,postoji teorija da tamo vreme teče brže.
http://www.google.com/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CB8QFjAA&url=http%3A%2F%2Fcosmos.asu.edu%2F&rct=j&q=paul%20davies&ei=p-XuTNbvDonMswbX0sCdCw&usg=AFQjCNFGKrCOHIIFsKQHdWuZwzQsjqG9MA&sig2=3bdo6fwdflAS-B4SrphyhQ&cad=rja tako nešto on kaže.

Ako ni to nije tačno,letovanja su i dalje tu.