Prijava

АЈАХ је Растко Поцеста

Ајакс
Циљам на, дозволићеш, недостатак базичних знања о политичким концептима који који су данас актуелни. Погледај оно што сам цитирао.

Десно орјентисана странка + либерална економија (ајд' још некако) + приватни сектор контролисати, а давати му субвенције (??објасни како се то слаже са политичким и економским либерализмом, ако познајеш материју)

!повећати порез на луксуз! - ово се бије како са либерализмом, тако и са дешњаштвом, подједнако.

!смањити порез соц. инфериорним групама! - ово се најдрастичније суковљава и са либерализмом и са десничарским позицијама, умереним & екстремним.

Ти си, по политичком опредељењу либерални десничар са социјалистичким идејама.

Признаћеш, прави политички и идејни купус.
Информиши се боље о овој тематици.

Да банализујем, као да у исто време подржаваш ЛДП и СРС али да ниси ништа мањи присталица ДСС-а. (без аналогије са претходно написаним, ово сам налупетао)

I mene još uvek zanima koliko dechko ima godina.

мене занима де има добра кавурма и чварци да се купе

Ок Томе. Драго ми је да се неко занима за тему.
Као што Ото Кирхајмер каже данас су све партије ``catch-all-partije`` тј. свеобухватне па се не да направити стриктна линија између левичарских, десничарских, либералних. Стрикту орјентацију у савременој политици немогуће одредити јер таква партија нема будућност. Да би опстао мораш се прилагођавати.
Моја странка би као што видиш била благо антиуставна. На тој промени државних закона базиран целокупну реформу.Желео бих да активирам дискриминисане слојеве друштва, али да не идем превише ка левици тј. да одржим баланс једне свеобухватне странке. Наравно да порез на луксуз повлачи друге проблеме, али сматрам да би свеобухватном реформом тај порез био неосетан. Либерализам наравно, али не латиноамерички који сеже до анти-клерикализма.
Либерализам у економији, да, али не тотални јер се још 1929 показао као неупотребљив. Отворене границе, ако до тога дође захтеваће либерализам. Морамо га искористити и имати дугогодишњи план развоја економије, који би се између осталог базирао и на шанси коју нам пружа ЕУ.
Сматрам да се моје идеје могу укомпоновати. Отворен сам за сугестије. Изнеси предлог шта би додао или избацио

зар стварно мислиш да ћеш организовати странку на вукајлији?

Либерализам се јесте показао тих двадесетих и тридесетих година лоше, али је свакако боље решење, него неорганозована и лоша државна регулација. Перфектно тржиште не постоји, али слажем се са неким ставовима неолибералиста, да држава уме односе на тржишту својим мерама додатно да поремети. Треба се клацкати константно између либерализма и регулације, али је постојање правне државе пре свега основа стабилног функционисања економског система.

Треба се клацкати константно између либерализма и регулације

Одговорих на претходној страни Гамби.

Мислим да је будућност у једној "catch-all-partije" у правом смислу те речи. Наравно тек након почетне јаке блиц криг реформе државе и друштва, наравно изузетно добро приптемљене, али и што брже спроведене

Не знам шта сте писали после првог поста и боли ме курац. Србија тоне и потонуће и то је то и спаса нема. Из срања би Србију евентуално извукао човек који није са Балкана, који није говно једно нерадничко. Нама треба неки Саркози, Берлускони, па чак можда и Путин (мада што даље од Руса), неко са мудима, коме нећемо смети да писнемо и да нам се свима најебе кеве и да научи стоку да слуша. И да бичује народ и натера га да јебено ради! За обрачун са балканским менталитетом потребна је чврста рука да нас све упрегне к'о волове. Треба нам суров, ал' поштен.

А, пошто је то немогуће, Србији спаса нема и можемо само пожелети да се вратимо мајци у педу, или да гледамо да бежимо одавде.
Ја се потајно надам, за нас северније од Дунава, да ће на Дунаву једног дана бити граница. То је реална опција, а капетан нек' тоне са бродом и аупичкуматерину.

Шта би сте политички и економски добили тиме? Зар не видиш реалнију опцију као успостављање некакве конфедерације са земљама региона и ЕУ, јер даље уситњавање државица никоме добро не доноси. Јака децентрализација и деметрополизација да, независност не. Ионако савремени економско политички индикатори показују да је будућност европе једна велика заједница по којој би границе биле само формалност.

Србија је спутава и то је чињеница. Каква црна децентрализација? То смо давних дана баталили. Погледај само монопол Београда на укупни државни и политички живот Србије. Војводини се предуго ускраћивало природно право да буде независан политички субјективитет са својим судским и извршним надлежностима. Аустрија се, на пример, састоји од 7 федералних земаља (лендера), може да нам послужи као узор. Ал' курац.

Прво, што је Војводина једва добила канцеларију у Бриселу. Србија је културно одбила помоћ ЕУ од 16 милиона евра бесповратног кредита за Војводину, који је био намењен европским регијама. Одуговлачи се и одлаже доношење Закона о Финансирању Војводине, сада, у 2011, њен укупан буџет износи око 500 милиона евра, тек да се спречи њено даље пропадање. Па јебени ратни профитери и тајкуни имају већи буџет од Војводине! Војводина је вазда била најразвијенији део Србије, а сад све више сумњам у то. Па плате су у Београду 3 пута веће него у Новом Саду, а цене скоро па исте. Зар у житници Србије да хлеб кошта 60 динара?
Не одваја се Војводина од Србије, већ Србија од Војводине, јер је заболе.

А програм и план странке твоје смрди ми на ДСС.

Realno, nama treba neki dobar diktator, čak i sa lošima nam je bilo bolje recimo kraljem Aleksandrom i Titom, ova ideja `catch-all-partije je dobra. Danas realnost nameće nove podele partija, desničarske i levičarske su sve više zastareli modeli, a sve su aktuelniji globalističke i antiglobalističke. Nije u redu da ga ismevate zato što ima nove ideje, nisam neki stručnjak, štaviše laik sam ali sam za to da treba pokušati sam krojiti svoju sudbinu i bilo kakve nove ideje su dobrodošle, pa makar i one ne bile savršene, uz konstruktivnu razradu može se sigurno poboljšati.
Kao što rekoh laik sam, ali sam sam ovaj koncept catch all partije predvideo ali kanalisao u drugom pravcu i jednu temu sa novim idejama objavio na sajtu, doduše kombinovao sam stvari koje deluju nespojivo evo te teme, pročitaj i ostale postove http://vukajlija.com/forum/teme/19519-politicki-manifest doduše nisam se previše bavio materijom, više konkretnim rešenjima

Warner von Latinsche очигледно ниси разумео мој програм. Далеко је то веруј ми од ДСС-а. Ниси у праву за Војводину, верујем да ће ти будућност, ма каква она била, променити мишљење

/

Цитираћу Камиказу и његов политички манифест. Добродошао си у моју политичку странку

Postoji takodje i izreka da najveći ljudi ostaju zauvek deca. Ako je tako onda nije slučajno što baš ti misliš da si predodređen za neko veliko delo. Možda stvarno i jesi, ako imaš bilo kakvu senzacionalnu i originalnu ideju nemoj da se ustručavaš da je podeliš sa drugima da ne bi mislili da si lud. Najveće ideje u istoriji su smatrane za čiste gluposti onima koji nisu bili spremni za promene. Lično mislim da svet već puno vremena počiva na istim idejama, pre svega sociološko- političkim. Za našu malu zemlju budućnost nije da sustižemo ove velike jer ih nikad nećemo dostići. Potrebne su sveže zamisli, vizionarsko vođstvo i društvo, a to mogu obezbediti isključivo najnovije generacije koje još nisu izgubile na elanu i rekle ma ko ga jebe šta ja tu mogu da promenim. Znam da ćete vi pametnjakovići koji ovde samo pišete o nekim glupostima pokušavajući da budete duhoviti, čast izuzecima, reći kako je to nemoguće bez podrške sa strane, pre svega finansijske a onda i propagandne.

kakva djeca komunista? Kakve ovi danas veze imaju sa komunizmom? Kakve oni veze imaju sa ikakvom ideologijom?

UNUL ESTE MOGSHA! Anarho-komunizam do pobede! Samo leva desnica!

E ajde da i ja dam jedan konstruktivan predlog:
1. DOZVOLITI PRODAJU VOPSA POSLE 22H!

Мрзи ме да ти сада куцам. Погледај фамилије и родитеље чланова владе, министара, самог председника. Погледај левичарску политику коју власт води и партије чланове социјалистичке интернационале које су на власти. Левица нас није напустила од 1945

Погледај левичарску политику коју власт води

AHHAhahahaaaaa